заминаване
заминаване
Искаме да попитаме имали някой, който смята да лети края на ноември и дали е направил някъде резерваци за полет.
- hoyden
- Обратна връзка:
Привет,
Ние няма да летим края на ноември, но резервирахме билети в Еър Франс. Горещо ги препоръчвам. Цените на билетите са само с няколко евро по-скъпи от тези на ЛОТ, но не се налага да кацате във Варшава и Торонто!
Полетът е следния:
15.05ч София - Париж 17.00ч
престой в Париж в хотел за сметка на компанията + закуска./ престоят е от 17.00ч след обяд до 12.00 на другия ден/
в 13.00 мисля беше полетът за Монреал, и в 15.00ч на същия ден сте там.
Адресът на Еър Франс е на Фритьоф Нансен 9 http://www.airfrance.bg
Добре е резервацията да се направи онлайн , за да спестите по 30Е на билет!
Благодаря на zenman, защото той ме напъти към тях!
Ние няма да летим края на ноември, но резервирахме билети в Еър Франс. Горещо ги препоръчвам. Цените на билетите са само с няколко евро по-скъпи от тези на ЛОТ, но не се налага да кацате във Варшава и Торонто!
Полетът е следния:
15.05ч София - Париж 17.00ч
престой в Париж в хотел за сметка на компанията + закуска./ престоят е от 17.00ч след обяд до 12.00 на другия ден/
в 13.00 мисля беше полетът за Монреал, и в 15.00ч на същия ден сте там.
Адресът на Еър Франс е на Фритьоф Нансен 9 http://www.airfrance.bg
Добре е резервацията да се направи онлайн , за да спестите по 30Е на билет!
Благодаря на zenman, защото той ме напъти към тях!
“Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За Вселената все пак не съм сигурен.” Алберт Айнщайн
-
Сигурен ли си че престоя е за тяхна сметка, на нас агенция ни намери с KLM билети по 550 Евро с стоп само в Амстердам. Ако престоя в Париж го поемат нямам нищо против да видя Айфеловата кула ...
От агенцията ми казаха че престоя и хотела с AIRFRANCE ще са за наша сметка, ние затова се отказахме ...
От агенцията ми казаха че престоя и хотела с AIRFRANCE ще са за наша сметка, ние затова се отказахме ...
Живей така, сякаш на земята е рай!
25.02.2009 Varna - Paris - Montreal
- hoyden
- Обратна връзка:
Ами сигурна съм да
Билетите са ми издадени от Еър Франс
а не от някаква агенция, защото и на мен в агенцията ми казаха че престоят е за моя сметка.
Но истината се оказа друга.
Към билета има прикачен ваучер за нощувка в хотел Ибис / до летището се намира/ , който включва и закуска.
Абе звъннете в офиса на Еър Франс и питайте. То с питане и до Цариград се стига.
Билетите са ми издадени от Еър Франс
а не от някаква агенция, защото и на мен в агенцията ми казаха че престоят е за моя сметка.
Но истината се оказа друга.
Към билета има прикачен ваучер за нощувка в хотел Ибис / до летището се намира/ , който включва и закуска.
Абе звъннете в офиса на Еър Франс и питайте. То с питане и до Цариград се стига.
“Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За Вселената все пак не съм сигурен.” Алберт Айнщайн
-
а казаха ли ви, че поемат само закуската... аз като се знам как ям м/у 17ч. и 12ч.на следващия ден ще изям разликата от билета с еър франс и австралииците, а може и наема за първия месец...
все пак до айфеловата кула се ходи с нещо, я метро, я нещо друго, всъщност нямам никакъв спомен... но хубавото пък е, че не се смъква багажа...
и не се пристига по нощите и не се разправя с имгирационни в торонто като с поляците... за съжаление ниската цена си има цена ... :bigeyecry: да се чуди човек 

-
В интерес на истината има много по добри варианти от поляците - например KLM с един стоп в Амстердам и това е, а цената от агенция е 550 ... мисля че и поляците бяха толкова. С французите цената е 75 евро отгоре ... мисля че е без коментар на базата на всички пари които сме дали дотук ...
А за метрото в Париж- един познат ходи това лято и каза че транспорттът е супер, той без да знае език се е ориентирал навсякъде, има и карти, мисля че това изобщо няма да ни е проблем, ами това е от нас !
А за метрото в Париж- един познат ходи това лято и каза че транспорттът е супер, той без да знае език се е ориентирал навсякъде, има и карти, мисля че това изобщо няма да ни е проблем, ами това е от нас !
-
Аз определено смятам да си направим разходка вечерта, мисля че и без да се качим на айфеловата кула, преживяването ще е незабравимо.. а и отдалече ще можем да направим някоя снимка..
Но наистина времето няма да стигне и за Лувъра и всичко друго което искам да видя 

за всички минаващи през Париж ще се опитам да помогна с актуална информация за самия град и как да стигнете до него:
- с такси - 50 евро от летището до центъра, и обратно пак толкова;
- метрото не стига до летището, иначе билетчето е 1.50 евро, а ако си купите карнет от 10 билета излиза 10 или 11 евро. Можете обаче да го използвате докато сте в самия център, за да не губите време;
- RER /нещо като влак-метро/ - 8 евро на човек в едната посока и има много лесна връзка с метрото;
- airport shuttle - 17-18 евро на човек в едната посока. Можете да си направите резервация в интернет предварително, но гаранция няма. В нашия случай когато им се обадихме от летището казаха, че нямат места;
- с автобус /градски транспорт/ - 4-5 евро на човек;
- с автобус /на air France & Roissy/ - 8-12 евро в едната посока, 18 евро отиване и връщане;
- някои хотели, които са около летището имат автобус до центъра и обратно на всеки кръгъл час за своите гости, попитайте на рецепцията дали и вашия хотел няма такъв, те обикновенно са безплатни.
Айфеловата кула работи до към 10ч, така че не виждам проблем да я посетите, а гледката от върха при залез слънце е уникална. Цената е около 11 евро на човек с асансьор до горе, а ако ви се ходи по стълбите е по-евтино.
За Лувъра един ден не стига, камо ли 2-3 часа, но пък можете да се разходите из градините му /парка Тюйлери/ и от там да излезете на Шанс Елизе.
Вечеря за двама в ресторант е между 50-100 евро, но има и доста fast-food заведения, където ще ви излезе 5-10 евро. Задължително пробвайте по един кроасан, струва около 1-1.50 евро и аз лично бих се навечеряла само с тях
Надявам се да съм помогнала. Успех на всички заминаващи!
- с такси - 50 евро от летището до центъра, и обратно пак толкова;
- метрото не стига до летището, иначе билетчето е 1.50 евро, а ако си купите карнет от 10 билета излиза 10 или 11 евро. Можете обаче да го използвате докато сте в самия център, за да не губите време;
- RER /нещо като влак-метро/ - 8 евро на човек в едната посока и има много лесна връзка с метрото;
- airport shuttle - 17-18 евро на човек в едната посока. Можете да си направите резервация в интернет предварително, но гаранция няма. В нашия случай когато им се обадихме от летището казаха, че нямат места;
- с автобус /градски транспорт/ - 4-5 евро на човек;
- с автобус /на air France & Roissy/ - 8-12 евро в едната посока, 18 евро отиване и връщане;
- някои хотели, които са около летището имат автобус до центъра и обратно на всеки кръгъл час за своите гости, попитайте на рецепцията дали и вашия хотел няма такъв, те обикновенно са безплатни.
Айфеловата кула работи до към 10ч, така че не виждам проблем да я посетите, а гледката от върха при залез слънце е уникална. Цената е около 11 евро на човек с асансьор до горе, а ако ви се ходи по стълбите е по-евтино.
За Лувъра един ден не стига, камо ли 2-3 часа, но пък можете да се разходите из градините му /парка Тюйлери/ и от там да излезете на Шанс Елизе.
Вечеря за двама в ресторант е между 50-100 евро, но има и доста fast-food заведения, където ще ви излезе 5-10 евро. Задължително пробвайте по един кроасан, струва около 1-1.50 евро и аз лично бих се навечеряла само с тях

Надявам се да съм помогнала. Успех на всички заминаващи!
-