нищо ново под крушата.мине та мине някое време и поредния нереализирал се лузър от България се изцепи как всички му пречели да бъде щаслив.
ми заповядай,дано тук се чувстваш по щаслива лъскайки подовете на еврейските къщи и осраните задници на богатите пенсионери придъфквайки евтини пържоли от коско/това последното да не се чете буквално,по вчето знаят какво исках да кажа/.
абе не знам ,ама напоследък много идиоти на тумби започнаха да преиждат и ми се струва ,че и тук много се замърси.чувам българска реч в кварталния супер и с 24 карата усмивка поздравявам -здравейте ,как сте ,радвам се да чуя българска реч тук ,а те ме гледат с извънземни погледи все едно съм им изял десерта и едно здрасти,как си ти им се свиди да кажат
Lub0 написа:Това май само в БГ-то го има професия "Висшист" или там както се пише... че и голям срам било, че хора с средно образование, взимали по-големи заплати от висшиста
Точно така! В канадско правят простата сметка - ще уча това, толкова години, за толкава манги, и ставам такъв -> ще правя ХХХ-К годишно. В другия случай - еди колко си. Значи, ще ставам първото (второто). Прагматично. А Висшистите са за българските комплексари и техните роднини...
бе то в Бг. всеки втори е вишис.бе кво си учил ...ми европеистика...мениджмън...ми кво можеш да правиш...ми аз съм вишис...
...ми като си вишис ...мъни на куково лято....
...големия проблем на България е Много Вожд Малко Индианец докато тук подобни изцепки като европеистика не фърфят ,ама надъханите празни тикви дето ни разправят как един вишис земал по малко пари от един среднист си мислят ,че и тук селските им номера ще фърфят....бадавей
CFS 801 написа:
абе не знам ,ама напоследък много идиоти на тумби започнаха да преиждат и ми се струва ,че и тук много се замърси.чувам българска реч в кварталния супер и с 24 карата усмивка поздравявам -здравейте ,как сте ,радвам се да чуя българска реч тук ,а те ме гледат с извънземни погледи все едно съм им изял десерта и едно здрасти,как си ти им се свиди да кажат
мога да кажа, че в Онтарио идват доста "по-отбрани идиоти"
та по българската реч не, ама по английската с акцент няма начин да не ги познаете
това е може би една от новите тенденции в Онтарийско
хелллооо
CFS 801 написа:
та по българската реч не, ама по английската с акцент няма начин да не ги познаете
хелллооо
????
Глупости ,няма такива работи
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
CFS 801 написа:
хелллооо
????
ааааааааа, мухата, ако нещо инглиша ти куца и не си разбрал ......си кажи
не твърдя, че е масово, но доста често срещано явление напоследък
все си мисля, че на бг по-добре ще се разбираме . знае ли се де, речника ни по беден на инглиш, та може за добро да е
CFS 801 написа:
хелллооо
????
ааааааааа, мухата, ако нещо инглиша ти куца и не си разбрал ......си кажи
не твърдя, че е масово, но доста често срещано явление напоследък
все си мисля, че на бг по-добре ще се разбираме . знае ли се де, речника ни по беден на инглиш, та може за добро да е
Не знам кьде живееш,ама много ерии сьм сменил и много бьлгари познавам, но такова нещо НЯМА
Като им се представиш че си от Бг си говориш на бг
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
ninka83 написа:така така,
и като се поопознаете, викат "ами хайде на инглиш че да ни разбират и децата..."
Веднага им предлагам да си научат дацата на български. Пък и е не е нужно да знаят, какви мръсотии си говорим, нали? Те децата обикновено разбират, но не щат да приказват...
Lub0 написа:Това май само в БГ-то го има професия "Висшист" или там както се пише... че и голям срам било, че хора с средно образование, взимали по-големи заплати от висшиста
Точно така! В канадско правят простата сметка - ще уча това, толкова години, за толкава манги, и ставам такъв -> ще правя ХХХ-К годишно. В другия случай - еди колко си. Значи, ще ставам първото (второто). Прагматично. А Висшистите са за българските комплексари и техните роднини...
Тва за вишистите е верно, аз съм единствения от наща голяма фамилия без висше и е голям срам
Отговор на темата - да човек може да се реализира. Познания по български език не са му необходини Ако пишете неграмотно на български не е проблем , гледайте английският да ви е що годе на ниво ( или поне френския).
"О, картофът е злочест зад желязната завеса.
Вадят го с ръка до днес враговете на прогреса.
А в нашия лагер го вадим с багер! " AT
за съжаление коментара под пропагандата за набиране на имигранти за Кебек до голяма степен отговаря на истината - за всички които са се реализирали в Торонто или някъде другаде извън Кебек, това само доказва колко коментара е верен; освен това, въпросния човек, който го пише казва че е отишъл в САЩ и там се е реализирал; всичко това е напълно нормално; за това че в Кебек няма почти никаква реализация за имигрантите мисля че не е никаква тайна - в кот де неж е пълно с доктори работещи във фабрики за пици и т.н.; дори самите канадци от Кебек предпочитат да го напуснат и да си потърсят реализацията другаде; все пак Кебек е доста шовинистко място където ако не си кебекуа с индианска кръв шансовете ти са доста ограничени за доста дълго време;
всичко това е много лошо, но има и нещо много хубаво в Кебек; колкото и да е странно, това е френския език - в Мтл все пак акцента не е толкова смешен и не е селски в сравнение с други места; човек наистина може да го научи добре там, а после това може да му помогне другаде;
има някакво усещане за култура все пак и има усещане за история в Мтл;
освен това, с повече упорство реализация по специалността е възможна и в Монреал и в Кебек, ако не друго, при липса на реализация веднага човек има реалната възможност да се адаптира към обстановката и да научи повече френски;
истината е че ако човек иска бързо да печели много пари, Кебек не е за него със сигурност!
това е място което човек може да оцени в по-голям период от време, както и да свикне с факта че няма да стане милионер в Кебек; след това осъзнаване му предстои един спокоен живот без грижи потопен напълно в квебекарския френски;)
peter_pan, ти си се замаял нещо.
Кви са тия които не могат да се реализират в Кебек, кви са тия милионери ???
Па аз познавам много имигранти които са се реализирали в Кебек ...