Има ли реализация.......?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

В канадските вестници има само глупости ...
:beer: :beer: :beer:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Жени написа:
krimon написа:.....Колкото българският ви език е на ниво "висшист", толкова и останалият професионализъм ... Всичко е в детайлите!

А коментара под статията сигурно е писана от някой бивш имигрант в Канадско - реализиран или не :nenam: Във всеки случай му личи че злобен и прост :)
На теб пък ти липсват един пълен член, съгласуване по род, запетая, глагол и точки за двете ти последни изречения! :wink:

Използването на тире в случая е неуместно, но да не ти пука! 8)

Съгласна съм обаче с теб, че всичко е в детайлите! :D
Жени, научи български език и тогава ме коригирай :wink:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
OSTIE

Мнение от OSTIE »

Аз отчасти съм съгласен с коментара под статията. Като дойдеш тук на никoй не му дреме за теб и доста местни те гледат като натрапник. На мен лично са ми казвали местни колеги «заминавай си в Румъния!!!»,«ти си братовчед на Карла Хомолка», «ти си сноб»(последното щото не оставах да пия бира в петък след работа и да ги слушам как пърдят и се оригват), «сложил си БГ отзад на колата само за да ни дразниш...» и т. н. и т. н. и пр. В друга фирма собственика евреин се опита да не ми плати заявявайки ми директно « работиш на черно айде да видим къде ще се оплачеш !!!»
Всичко това го ИМА в Канада (Квебек) и в първите години повечето от емигрантите са го усетили. Вярно е обаче, че след няколко години всеки си намира мястото и започва да харесва тая страна, макар и не всички да го признават
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

OSTIE, при мене беше обратното, в началото беше далавера а после се спече ...
Съответно в началото повече го обичах Кебек.
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

krimon написа:
Жени написа:
krimon написа:.....Колкото българският ви език е на ниво "висшист", толкова и останалият професионализъм ... Всичко е в детайлите!

А коментара под статията сигурно е писана от някой бивш имигрант в Канадско - реализиран или не :nenam: Във всеки случай му личи че злобен и прост :)
На теб пък ти липсват един пълен член, съгласуване по род, запетая, глагол и точки за двете ти последни изречения! :wink:

Използването на тире в случая е неуместно, но да не ти пука! 8)

Съгласна съм обаче с теб, че всичко е в детайлите! :D
Жени, научи български език и тогава ме коригирай :wink:
Пълния член наистина се слага на подлога, където си отбелязала, но от не знам коя година на сам е прието да не е задължителен. Така, че ако никъде не го слагаш е по-добре, отколкото ако го слагаш където трябва и където не.
Иначе, другото вярно си отбелязала, ама това са подробности, наистина.
Абе карай да върви.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Sunny boy

Мнение от Sunny boy »

OSTIE написа:Аз отчасти съм съгласен с коментара под статията. Като дойдеш тук на никoй не му дреме за теб и доста местни те гледат като натрапник. На мен лично са ми казвали местни колеги «заминавай си в Румъния!!!»,«ти си братовчед на Карла Хомолка», «ти си сноб»(последното щото не оставах да пия бира в петък след работа и да ги слушам как пърдят и се оригват), «сложил си БГ отзад на колата само за да ни дразниш...» и т. н. и т. н. и пр. В друга фирма собственика евреин се опита да не ми плати заявявайки ми директно « работиш на черно айде да видим къде ще се оплачеш !!!»
Всичко това го ИМА в Канада (Квебек) и в първите години повечето от емигрантите са го усетили. Вярно е обаче, че след няколко години всеки си намира мястото и започва да харесва тая страна, макар и не всички да го признават
Ако ти си решил,че ще бъдеш тарикат :wink: ,защо отнемаш правото и на другия/работодателя/ти да бъде тарикат :wink:
Жени

Мнение от Жени »

krimon написа: ....Жени, научи български език и тогава ме коригирай :wink:
Аз българския език го знам добре! :wink:
Дори имам нова думичка за теб, с която да си попълниш речника на български! :D
Коригирам - Поправям :wave2:

По темата на авторката:
kalatamar написа: Скъпи съфорумци висшисти, споделете моля, какво всъшност работите в Канада? :roll:
Моето скромно мнение е, че личната реализация на човек зависи от късмета, мотивацията и нагласата към живота.
Няма никакво значение дали си виШист или виСшист! Ако си щастлив в своята кожата, ще се реализираш, независимо къде по света се намираш! :wink:

Коментарът под статията е писан от човек, който със сигурност приема споделеното за истина! Това обаче не означава, че и твоята истина за Канада ще е същата!

Аз съм в Канада от 15 месеца. Първите 9 месеца си почивах. :lol: После 5 месеца работих като Early Childhood Assistant, което е в моята област, но не и по специалността ми. Завършила съм Логопедия и Психология (това само поради лично любопитство към науката) :wink: . В България съм работила като логопед с деца с аутизъм.

Тук установих за себе си, че няма как да си намеря хубава работа само с многото виСши, които имам, защото всички пристигащи са точно като мен и кримон :roll: с по много виСши и всички искаме добра работа! :D

Реших да запиша да уча (Autism and Behavioural Science) и ЧУДО! Изпратих десетина резюмета, в които вече съобщавах за сертификатната програма, която бях записала да уча и за малкото канадски опит като ЕСЕ. Обадиха ми се от всичките места и на четири от тях ми предложиха позиция. От месец работя като Program Assistant към детската градина на най-голямото учебно заведение за деца с Аутизъм в Торонто, а дори са и с претенции да са най-големите в цяла Канада! :wink:

Изводът лично за мен е, че за да искаш добра реализация всъщност са нужни езикови знания и умения, канадски опит и канадска тапия. Тези фактори обаче са в пряка зависимост от вече споменатите късмет, мотивация и нагласа към живота! Защото без добър късмет, силна мотивация и положителна нагласа към живота, нищо хубаво не може да се получи :wink: !

Аз ти желая и трите! :wink:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Жени написа: Дори имам нова думичка за теб, с която да си попълниш речника на български! :D
я съм модерна, не употребевам остарелици от езика
поправят се обувки, а езика се коригира :P
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Жени

Мнение от Жени »

Kan_Tangra написа:.....Пълния член наистина се слага на подлога, където си отбелязала, но от не знам коя година на сам е прието да не е задължителен.....
Дай някакъв източник за тази информация, защото според мен изобщо не е прието да не е задължителен. :roll:

Честно казано всеки допуска грешки, докато пише. Аз самата нямам никакви претенции да съм перфектна в правописа, особено когато бързам.

Позволих си да се намеся, защото ми се стори доста грозно и смешно, че даже и нелепо кримон да КОРИГИРА милата жена, която толкова възпитано си задава въпросите във високопарния ни форум, а тя самата кримон да допуска 7 грешки в 2 реда. :D
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

krimon написа:
Жени написа: Дори имам нова думичка за теб, с която да си попълниш речника на български! :D
я съм модерна, не употребевам остарелици от езика
поправят се обувки, а езика се коригира :P
Тва па от каде го измисли ???
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Ма и да е сбъркала милата жена, тоя форум не е урок по български.
Много от хората които искат информация и съвети тука са се скапали отсякаде и въобще не им е до правописи или правоговори ...
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Ох, пак трябва да се обяснявам като ученичка: ако съществителното е в началото на думата, то е подлог, но ако пред него има някакъв съюз, предлог и пр. - то то не е подлог. Съответно "коментара" не е членуван.
OSTIE

Мнение от OSTIE »

Sunny boy написа:
OSTIE написа:Аз отчасти съм съгласен с коментара под статията. Като дойдеш тук на никoй не му дреме за теб и доста местни те гледат като натрапник. На мен лично са ми казвали местни колеги «заминавай си в Румъния!!!»,«ти си братовчед на Карла Хомолка», «ти си сноб»(последното щото не оставах да пия бира в петък след работа и да ги слушам как пърдят и се оригват), «сложил си БГ отзад на колата само за да ни дразниш...» и т. н. и т. н. и пр. В друга фирма собственика евреин се опита да не ми плати заявявайки ми директно « работиш на черно айде да видим къде ще се оплачеш !!!»
Ако ти си решил,че ще бъдеш тарикат :wink: ,защо отнемаш правото и на другия/работодателя/ти да бъде тарикат :wink:
Абе то всеки по някога се прави на терикaт, ама в тоя случай аз исках да съм редовен т.е. с договор, но работодателя ми реши, че поне в началото е по-добре да ми плаща под масата.
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

OSTIE, що не го заведе на съд ???
Жени

Мнение от Жени »

krimon написа:Ох, пак трябва да се обяснявам като ученичка: ако съществителното е в началото на думата, то е подлог, но ако пред него има някакъв съюз, предлог и пр. - то то не е подлог. Съответно "коментара" не е членуван.
Няма какво да се обясняваш! Стана ясно, че правилата не ги знаеш! Не продължавай да се излагаш повече! :wink:

Как съществителното е в началото на думата ми е доста интересно! :roll:
И как хем е подлог, хем не е? :lol:

Внимание, кримон!
Най-лесна проверка, за това дали е правилно да се използва кратък или пълен определителен член, се прави като заменим въпросното съществително от м.р.(в твоя случай това е думата "коментара" ) с местоимение. Ако пасва личното местоимение „той“ се използва пълен член, а ако местоимението е „него“ се използва кратък.
krimon написа:......А коментара под статията сигурно е писана от някой бивш имигрант в Канадско - реализиран или не :nenam: Във всеки случай му личи че злобен и прост :)
Сама си направи проверка! :wink:

Толкова от мене! Иначе ще трябва да ми плащаш за уроци по български! :D
Последно промяна от Жени на Съб Ное 01, 2008 4:04 pm, променено общо 1 път.
Публикувай отговор