Жени, научи български език и тогава ме коригирайЖени написа:На теб пък ти липсват един пълен член, съгласуване по род, запетая, глагол и точки за двете ти последни изречения!krimon написа:.....Колкото българският ви език е на ниво "висшист", толкова и останалият професионализъм ... Всичко е в детайлите!
А коментара под статията сигурно е писана от някой бивш имигрант в Канадско - реализиран или не :nenam: Във всеки случай му личи че злобен и прост![]()
Използването на тире в случая е неуместно, но да не ти пука!
Съгласна съм обаче с теб, че всичко е в детайлите!
Пълния член наистина се слага на подлога, където си отбелязала, но от не знам коя година на сам е прието да не е задължителен. Така, че ако никъде не го слагаш е по-добре, отколкото ако го слагаш където трябва и където не.krimon написа:Жени, научи български език и тогава ме коригирайЖени написа:На теб пък ти липсват един пълен член, съгласуване по род, запетая, глагол и точки за двете ти последни изречения!krimon написа:.....Колкото българският ви език е на ниво "висшист", толкова и останалият професионализъм ... Всичко е в детайлите!
А коментара под статията сигурно е писана от някой бивш имигрант в Канадско - реализиран или не :nenam: Във всеки случай му личи че злобен и прост![]()
Използването на тире в случая е неуместно, но да не ти пука!
Съгласна съм обаче с теб, че всичко е в детайлите!
Ако ти си решил,че ще бъдеш тарикатOSTIE написа:Аз отчасти съм съгласен с коментара под статията. Като дойдеш тук на никoй не му дреме за теб и доста местни те гледат като натрапник. На мен лично са ми казвали местни колеги «заминавай си в Румъния!!!»,«ти си братовчед на Карла Хомолка», «ти си сноб»(последното щото не оставах да пия бира в петък след работа и да ги слушам как пърдят и се оригват), «сложил си БГ отзад на колата само за да ни дразниш...» и т. н. и т. н. и пр. В друга фирма собственика евреин се опита да не ми плати заявявайки ми директно « работиш на черно айде да видим къде ще се оплачеш !!!»
Всичко това го ИМА в Канада (Квебек) и в първите години повечето от емигрантите са го усетили. Вярно е обаче, че след няколко години всеки си намира мястото и започва да харесва тая страна, макар и не всички да го признават
Аз българския език го знам добре!krimon написа: ....Жени, научи български език и тогава ме коригирай
Моето скромно мнение е, че личната реализация на човек зависи от късмета, мотивацията и нагласата към живота.kalatamar написа: Скъпи съфорумци висшисти, споделете моля, какво всъшност работите в Канада?![]()
я съм модерна, не употребевам остарелици от езикаЖени написа: Дори имам нова думичка за теб, с която да си попълниш речника на български!![]()
Коригирам - Поправям
Дай някакъв източник за тази информация, защото според мен изобщо не е прието да не е задължителен.Kan_Tangra написа:.....Пълния член наистина се слага на подлога, където си отбелязала, но от не знам коя година на сам е прието да не е задължителен.....
Абе то всеки по някога се прави на терикaт, ама в тоя случай аз исках да съм редовен т.е. с договор, но работодателя ми реши, че поне в началото е по-добре да ми плаща под масата.Sunny boy написа:Ако ти си решил,че ще бъдеш тарикатOSTIE написа:Аз отчасти съм съгласен с коментара под статията. Като дойдеш тук на никoй не му дреме за теб и доста местни те гледат като натрапник. На мен лично са ми казвали местни колеги «заминавай си в Румъния!!!»,«ти си братовчед на Карла Хомолка», «ти си сноб»(последното щото не оставах да пия бира в петък след работа и да ги слушам как пърдят и се оригват), «сложил си БГ отзад на колата само за да ни дразниш...» и т. н. и т. н. и пр. В друга фирма собственика евреин се опита да не ми плати заявявайки ми директно « работиш на черно айде да видим къде ще се оплачеш !!!»
Всичко това го ИМА в Канада (Квебек) и в първите години повечето от емигрантите са го усетили. Вярно е обаче, че след няколко години всеки си намира мястото и започва да харесва тая страна, макар и не всички да го признават,защо отнемаш правото и на другия/работодателя/ти да бъде тарикат
Няма какво да се обясняваш! Стана ясно, че правилата не ги знаеш! Не продължавай да се излагаш повече!krimon написа:Ох, пак трябва да се обяснявам като ученичка: ако съществителното е в началото на думата, то е подлог, но ако пред него има някакъв съюз, предлог и пр. - то то не е подлог. Съответно "коментара" не е членуван.
Сама си направи проверка!krimon написа:......А коментара под статията сигурно е писана от някой бивш имигрант в Канадско - реализиран или не :nenam: Във всеки случай му личи че злобен и прост