Здравейте,
Това писмо получих във връзка с пратените от нас паспорти в Букурещ:
Good morning Mrs Georgieva,
Kindly be advised that you have paid a fee in amount of 365 x 2 Euro and the right of permanent resident fee is 345 Euro x 2. Difference of 80 Euro needs to be refunded. For information related to refund of difference, please see below: - in person (only after being scheduled for an appointment) - following available dates: 07, 14, 24 November 2008. Should you decide to send another person to pick up the money, please let us know in advance the name and surname, date of birth, ID number and contact data/telephone number for that person. - by bank transfer - you may fill in the attached form and send it by fax but please note that this procedure is quite lengthy .
Интересното е че ако е 2*345 то имат да ни връщат 40 не 80 евро. Другият въпрос е в това че в сайта с таксите както и в банката няма такса от 345 Евро - има 325 и 365 - коя всъщност е вярната и колко да пиша в бланката за връщане
Тук са таксите:
http://geo.international.gc.ca/canada-e ... is-fr.aspx
Писмо от Букурещ - върщат ми част от парите
-
Писмо от Букурещ - върщат ми част от парите
Живей така, сякаш на земята е рай!
25.02.2009 Varna - Paris - Montreal
-
- milla
- Модератор
Погледни последния постинг тукthehellgirl написа:да де, но колко е всъщност таксата за визи ....
Мечтите се постигат, когато се потрудиш за тях, така както вятърът гони облаците, докато се покаже слънцето!
-
Чела съм почти всичко, интересното е че са ми отговорили че от 13 окт. таксата става от 345 на 325, така че трябва да ми върнат 80 евро. На мен не ми стана ясно каква е разликата в списъка на сайта им между двете, там пише едно и също. Както и да е исках само да споделя че в момента таксата за визи е 325 Евро не 365 ...milla написа:Погледни последния постинг тукthehellgirl написа:да де, но колко е всъщност таксата за визи ....
Живей така, сякаш на земята е рай!
- milla
- Модератор
365 долара е таксата за обработка на документите до Букурещ, а не за виза.thehellgirl написа:... Както и да е исках само да споделя че в момента таксата за визи е 325 Евро не 365 ...
От 03.12.2007 г. таксата за постоянно пребиваване (виза) е 305 евро, но от 1 август 2008 тя се повиши с 5 евро и сътветно кандидат-имигрантите трябваше да заплатят 310 евро. От 15 септември таксата е намалена отново с 5 евро и съответната и цена стана на 305 евро.
От 13 октомври 2008 гореспоментата сума се повишава с 25 евро, поради което имигрантите е нужно да заплатят нова актуалната цена от 325 евро.
Тази информация е от официалния им сайт.
Останалото (връщането на дължимата сума) трябва да изясниш с имиграционните власти.
Успех!
Мечтите се постигат, когато се потрудиш за тях, така както вятърът гони облаците, докато се покаже слънцето!