работа - въпрос

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
B.P.F.C

работа - въпрос

Мнение от B.P.F.C »

Драги суфорници имам въпрос относно намиране на работа в Монтреал .Пристигам на 20 ноември със семейството ми.Не говоря френски език ,нито английски ,разбирам малко руски ,но не го говоря.Някой има ли представа дали мога да си намеря работа в Монтреал като глухоням или ням.
Аватар
MoHTpeal_boy

Мнение от MoHTpeal_boy »

Хахах , не се притеснявай , чувал съм че наемат изпитатели на нови модели парашути , които не се отварят , та смятам че за тази работа ще те вземат :)

Иначе , ако това не е майтап (макар , че съм 1000% сигурен , че се е**ваш) търси в руските всетници или публисакчета , може и да се намери нещо!
Двама интелигентни хора, единия, от които е българин, имат много повече общо, отколкото двама българи, единия, от които е интелигентен
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

това може и да помогне

Изображение
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Зависи, можеш ли да вдигмеш 50 вестника и да ходиш с тях :D
Лошото е, че това е пълен застой - никакво развитие.
Като научиш няколкостотин думи ще намерим нещо :D
silva_na

Re: работа - въпрос

Мнение от silva_na »

B.P.F.C написа:Драги суфорници имам въпрос относно намиране на работа в Монтреал .Пристигам на 20 ноември със семейството ми.Не говоря френски език ,нито английски ,разбирам малко руски ,но не го говоря.Някой има ли представа дали мога да си намеря работа в Монтреал като глухоням или ням.
А ти кое от двете си и кое те е спряло да научиш езика (който и да е от посочените по-горе)?
Защото ако не си едното от двете (глухоням или ням), пък ти и за двете категории питаш (то не може да си глухоням и да питаш как са нещата при немите ;) ), ето и моето мнение:
Аман от чакащи с години да дойдат тук, минаващи интервюта и накрая интересуващи се от работа без езикови познания... бе вие хора, не се ли подготвяте поне малко от малко преди да се запътите насам?
На когото е дадено много, той ще си вземе повече сам.
danielle

Мнение от danielle »

Ало, драгия сУфорник....ти ужким казваш, че на 20 Ноември ще пристигнеш в Монтреал-а, пък глeдам на аварата ти вече си там...Тя, рибата в морето, ти тигана си слoжил. И друго да те питам, ти как мина интервю без френски? :wink:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

B.P.F.C, разбира се че можеш да си намериш работа.
Вече след колко време, каква и колко платена е съвсем друг въпрос.
А ти що не земеш да понаучиш език / езици?
Няма да е лошо ако разбереш че ако не го направиш единствения потърпевш си ти ...
Като дойдеш се обади, може да ти помогнеме да си намериш работа.
Айде успех.
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Аз да използвам темата и да питам. Може ли човек без никаъв френски и добър английски да се установи в Монреал? И като казвам да се установи, имам предвид качествено.

Благодаря!

Вальо
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

valioiko написа:Аз да използвам темата и да питам. Може ли човек без никаъв френски и добър английски да се установи в Монреал? И като казвам да се установи, имам предвид качествено.

Благодаря!

Вальо
Абсолютно никакъв проблем. Ако искаш обаче да работиш с клиенти и да се пласираш лесно навсякъде ти трябват и двата езика.
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

valioiko, за качествено не знам, ако питаш Любо, той щи каже да, ма колко са такива като него?
Май не са много ...
Или на него му се виждат много щото са около него, а колко още има дето гният, той не ги е виждал въобще.
Та ти не се юркай, ела тука, потърси и понаучи френски и един ден и ти ше ядеш както нас ...
Успех :beer: :beer: :beer:
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Да сме здрави, да я докараме до идване работата, пък тогава пак ще питам, а вие ще отговаряте.

Мерси за отговорите. :beer:
mwanza
Обратна връзка:

Мнение от mwanza »

valioiko написа:Аз да използвам темата и да питам. Може ли човек без никаъв френски и добър английски да се установи в Монреал? И като казвам да се установи, имам предвид качествено.

Благодаря!

Вальо
Да може. Аз се установих така. Както казват хората по-горе, добре е да се знаят двата езика. Аз лично съм изпускал работа защото незнам френски. Проблема беше, че брифингите са на френски. И едва ли не на мен трябваше да ми се обяснява индивидуално какво и как ще се прави. Другото всичко беше ок.
silva_na

Мнение от silva_na »

Благодаря!

Вальо
Зависи какво влагаш в понятието "качествено". За едни е едно, за други- друго, за мен ще се окаже трето и т.н. Също така зависи и от сферата на работа, където възнамеряваш да се пробваш.
Обобщено с две думи: работа и само с английски можеш да намериш, но качествена такава без френски ще ти е по-трудно. (Аз самата съм без френски тук, но работя в компания, чиито контакти и пазари са Щатите и не ми се изисква френски. Но според средностатистическото мнение едва ли съм се установила "качествено" , тъй като намирам затруднения с комуникацията в ежедневието. Въпреки това аз си продължавам с рогата напред и се забавлявам на това предизвикателство - но това си е личен избор.) В сферата на IT бизнеса също не изискват френски, доколкото знам; тук има по-компетенти - те да се изкажат.
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Тва за IT бизнеса ше го забравиш.
Аз кадето карах стажа си се говореше единствено на френски.
:beer: :beer: :beer:
silva_na

Мнение от silva_na »

Marginal39 написа:Тва за IT бизнеса ше го забравиш.
Аз кадето карах стажа си се говореше единствено на френски.
:beer: :beer: :beer:
Възможно, не споря и не съм запозната. Визирах обявите, които съм чела само.
Публикувай отговор