BLAGODARIA ZA OTGOVORA

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
mariana_i
Обратна връзка:

BLAGODARIA ZA OTGOVORA

Мнение от mariana_i »

Az i muju mi sme ikonomisti. Kak stoi polojenieto v Otava, tam po lesno li e s namiraneto na rabota? Kude moga da mameria cenite na detskite gradini na mesec v Toronto?
Аватар
Koko

Re: BLAGODARIA ZA OTGOVORA

Мнение от Koko »

mariana_i написа:Az i muju mi sme ikonomisti. Kak stoi polojenieto v Otava, tam po lesno li e s namiraneto na rabota? Kude moga da mameria cenite na detskite gradini na mesec v Toronto?
Не, не мисля че в Отава ще е по-лесно, имам познати които се преместиха от Отава в Торонто именно защото тук има повече възможности. Освен това за Отава би имало смисъл да мислите ако сте добре и с двата езика.
Аз също съм икономист и трябва да ти кажа че при мен наистина беше въпрос на голям късмет това че си намериш работа по специалността.

Ще те помоля да не пускаш всеки път отделни теми, ако имаш още въпроси питай в тази, а както вече ти казах - за детските градини не мога да ти отговоря.
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Миналата година цените в съседната детска градина бяха следните:
-Деца от 18 месеца до 23 месеца – 155$ на седмица
-Деца от 2,5 години до 5 години включително – 147$ на седмица

Става въпрос за Мисисага
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Sega nyamam mnogo vreme, no iskam samo da vi kaja, che v Toronto naistina ima poveche vazmojnosti ot Ottawa. No, i v Ottawa se namira rabota samo s angliyski, abe vsichko opira do kasmet, ambicii, uporitost. No, toronto vse pak e po-golyam grad. Az se kefya na Ottawa, shoto mi otgovarya na iziskvaniyata za grad s normalna golemina.
Veseli praznici! :lol:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
mariana_i
Обратна връзка:

vupros kum Sneji

Мнение от mariana_i »

Tazi susedna detska gradina chastna ili durjavna e?
Az sum chuvala che durjavnite sa po 5 dolara na den, dali tova e viarno?
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Мариана, само в Монреал има детски градини за по 5$ преди, сега вече по 7$ на ден. Тук е Онтарио и доста неща са много по-скъпи от в Квебек. Тези суми, които ти написах са дори ниски, виждала съм предложения за над 1000$ на месец за деца до 2 години. В детската градина, в която ходеше дъщеря ми в Монреал, плащахме по 5$ на ден, но за всяко закъснение с взимането след 4 часа, плащахме на всеки 10 минути по още 5$ + 5$... Тук не знам дали се плаща допълнително, ако закъснееш с взимането, най-вероятно да е така. Много родители предпочитат да си дадат децата да ги гледа някоя жена, живееща в тяхната или в близка съседна сграда, тогава плащат по-малко. В нашата сграда има една майка, която докато отглежда своето малко момиченце (на около 2 год.), гледа и още 4 други деца на същата възраст. Във всяка сграда има табла за съобщения, най-често в стаята с пощенските кутии или в пералното помещение, където можеш да видиш обяви и за гледане на деца.
Finnigan

Мнение от Finnigan »

[quote="Sneji"] плащахме на всеки 10 минути по още 5$ + 5$... Тук не знам дали се плаща допълнително, ако закъснееш с взимането, най-вероятно да е така. quote]
Градината в която ходеха моите деца в Торонто беше обществена (non profit) и взимаха по $1 на минута закъснение, максимум до 20 мин . Ако закъснееш повече от 20 мин или се случи повече от три пъти - могат да се обадят на социалните служби че си безотговорен родител :-) . Таксата за двете задно беше около 950$ на месец. Доста скъпо е, но ходейки там децата научават езика за 3 месеца а и се социлизират доста по лесно. Също така учителките са истинки професионалистки и децата ходят с голямо удоволствие , за съжаление не мога да кажа същото за така наречените $5 на ден градини в Quebec, които нито са по 5$ (постоянно искат някави пари допълнително ) нито предлагат нещо друго освен кисели и неудвлетворени лели които пазят децата да не се убият. Това според мен е разликата между daycare (ON) и garde (Qc).
Rosi

Мнение от Rosi »

Finnigan написа:Също така учителките са истинки професионалистки и децата ходят с голямо удоволствие , за съжаление не мога да кажа същото за така наречените $5 на ден градини в Quebec, които нито са по 5$ (постоянно искат някави пари допълнително ) нито предлагат нещо друго освен кисели и неудвлетворени лели които пазят децата да не се убият. Това според мен е разликата между daycare (ON) и garde (Qc).
Finnigan, ne generalizirai.I v Quebec ima mnogo dobri gradini.Na6ata e 7$ i deteto hodi s udovolstvie.Osven frenski i angliiski ima urotzi po muzka i komputar.Pari ne sa ni iskali dopulnitelno nikoga.Pla6ta se su6to 1$ na vsiaka minuta zakusnenie.Gradinata e 4astna i e s 70 detza.Ti iavno govori6 za graderie pri doma6ni uslovia, no i tam ima dobri.
mariana_i
Обратна връзка:

KAK STOIAT NESHTATA S NAMIRANETO NA RABOTA

Мнение от mariana_i »

Lesno li se namira rabota v oblasta na prodajbi i marketing, ako imash ot Bg solidni preporuki ot Coca Cola, P&G, Wrigley's?
Аватар
Koko

Re: KAK STOIAT NESHTATA S NAMIRANETO NA RABOTA

Мнение от Koko »

mariana_i написа:Lesno li se namira rabota v oblasta na prodajbi i marketing, ako imash ot Bg solidni preporuki ot Coca Cola, P&G, Wrigley's?
На мен препоръките ми от България не ми свършиха работа. Разбира се, всеки случай е индивидуален, така че ако имаш такива препоръки в някакъв момент може и да ти е от полза.
Трябва да имаш предвид че препоръки ще ти искат чак когато решението че те назначават на работа вече е взето - когато кандидастваш за работа, никой не иска да показваш какви препоръки имаш, искат да видят че в резюмето ти има канадски трудов стаж.
Какво разбираш под работа в областа на продажбите? Тук са много разпространени Sales representatives/persons, но обикновенно работят не на постоянна работа, а на комисионна.
Заключено