Световната финансова криза и отражението и в Канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
pop

Мнение от pop »

Pehlivan написа:Истината е ,че Америка стигна до края на цикъла за благоденствие(от Карл Маркс знаем за циклите на капитализма-възход и падение),затова там става като в БГ прес 90-те години фалити на банки и девалвация на пари,теглил си 1 милион и връщаш 1 милион,но обезценени,което си е голяма далавера и това правят евреите в САЩ,така,че в момента,който си е купил къща в Канада е на далавера,защото моргийджа който плащам сега е не малък,утре ще е колото за за един панталон,така че инфлацията е хубаво почиствателно нещо,но не е добре за безработен човек.Наскоро четох в едно списание(Американско) със заглавие "Живеем последните дни?",което ме стъписа,не знам,но нещата никак не са добре,тази криза обрича милионо на смърт от глад,може би и това е некаква игра,много станахме на клона.Ще видим,както казват руснаците поживем и увидим. :( :o
това за къщите и инфлацията е вярно, ако има инфлация и цените на имотите растат. Може обаче да има и дефлация както и краш в цените на имотите...
Имам познат в North Van който скоро си купи къща за $850К с даунпеймънт от малко над $200К и сега не може да спи щото вече пазарната стойност на къщата му е практически под това което дължи на банката и 200-те+ хилки дето си съдра г..а да ги събира са вече в тоалетната. Вчера в целия North Van е продадена само една къща и на пазара има около 500 дето чакат купувач - продавачите непрекъснато свалят цените обаче купувачи просто няма...
Доколкото разбирам West Van е още по-зле...
Според един RE агент с който работя във Ванкувър имотите са тръгнали да падат много по-бързо от пика си отколкото кой да е друг Североамерикански голям град ж последните няколко години. Прати ми даже и чарт - ако някой се интересува ще го сложа и тука...
Да почвам ли да говоря за Калгари, Едмънтън, Торонто... :oops:
ilka

Мнение от ilka »

pop написа: Прати ми даже и чарт - ако някой се интересува ще го сложа и тука...
ми не е зле да го сложиш ( с указание на източника моля )
пак сме тук :-)
bro

Мнение от bro »

Така като говорим за кризи някой знае ли колко е гарантирания от гаварманта влог в банка?
speedy

Мнение от speedy »

$100k
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
pop

Мнение от pop »

ilka написа:
pop написа: Прати ми даже и чарт - ако някой се интересува ще го сложа и тука...
ми не е зле да го сложиш ( с указание на източника моля )
прати ми ако искаш на лс емейла си да ти го пратя че нещо не мога да сложа директно картинка тука, пък не ми се търси сървър да я закачам по url...
Аватар
7George

Мнение от 7George »

pop написа: Да почвам ли да говоря за Калгари, Едмънтън, Торонто... :oops:
Говори ми! :D

Ти какво, загрижил си се за хората, дето имат над 100К в банката и милионни къщи? Та те са доказали, че могат да се грижат за парите си, не ги мисли...
CFS 801

Мнение от CFS 801 »

Имаше тук едно тарикатче от Хъл ,което купуваше апартаменти по за 80К,сигурно сега като вижда какво става с пазара си умира от кеф за тарикатите от НортВан с къщите за по 800К,ама някъде се загуби и го няма да изкоментира :lol:
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Ама за какви кризи говорите тук ?

Кризи не е имало, няма и няма да има !

Справка тези дето си го могат ...
Hullman

Мнение от Hullman »

Ми тези апартаменти за по 80 К за 4 години станаха вече по 125 К.
Какво да коментираме повече.
Толкова платих за последния който купих а той е в същата сграда, със същата гледка и същия размер. :lol:
Докато вие гледате как цените на акциите падат УСД стана от от 102 КАД за 100 УСД миналата седмица в понеделник на 111 КАД днес.
Който е имал 100 000 УСД да кажем вече е напред с 9 000 КАД.
Някои от нас имат и повече от 100 000 по сметки а пък вие още си байте за кризи.
При Хълман криза никога няма :lol:
Pepon

Мнение от Pepon »

Хайде, сега пък ще ставаме валутни спекуланти. :D Не е ли по добре да бяхме излезли short на Nortel, като ще играeме срешу Канада:

http://finance.yahoo.com/echarts?s=NT#s ... T;range=3m

Sept 16 - 5.30US$
Oct 8 - 1.67US$

:D
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

filipne написа:
Кризи не е имало, няма и няма да има !

Справка тези дето си го могат ...
икзактли! :thumbsup:
Пари на заем - само взимаме.

http://www.thc-ministry.net/untoldstory/#INDEX
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Canada will skirt recession, forecasts say
The International Monetary Fund, meanwhile, projected that Canada next year will have the fastest growing economy of the G7 major industrial countries, at 1.2 per cent, despite virtually no growth of just 0.1 per cent in the U.S., Canada's main export market
http://www.canada.com/topics/news/story ... 8ae5885e06
Последно промяна от Ivan1007 на Чет Окт 09, 2008 8:54 am, променено общо 1 път.
Pehlivan

Мнение от Pehlivan »

Не знам как некъде намалят цените на имотите,но след като Канадката Центр.Банка смъкна осн.лихвен процент до 2,5%,сега се предлагат моргийджи за по 3%(плаващ),би требвало да има оживление да се купува сега е му майката.Това за падане него вервам ,че при положение ще има инфлация,а за дефлация забравете,мина времето.Докато идват нови и нови емигранти криза в Канада от голем мащаб нема да има.Тук в Торонто цените не падат и нема как да е,като има търсене и ново строителство с високи цени,материалите поскъпнаха,как да вървят надолу цените.Големата евтиния на имотите отпреди 5 години остана в историята.
CFS 801

Мнение от CFS 801 »

Точно заради това ще ядете дървото ,защото иде инфлация и не ви виждам със скъпите моргиджи в Торонто и Ванкувер как ще си плащате сметките ,като опре ножа до кокъла или сметките или моргиджа.
А това ,че прииждат нови имигранти да не ви топли много ,освен ако сте решили да се смествате под един покрив с авганистанско и шриланско семейство за да си помагате за моргиджа,но по принцип това ,че преиждат нови мен лично ме кефи,това означава ,че винаги ще има трима които да покриват моя моргич та даже и ще ми оставт кинти за някоя и друга каса уиски на месец. :D
Sunny boy

Мнение от Sunny boy »

CFS 801 написа:Точно заради това ще ядете дървото ,защото иде инфлация и не ви виждам със скъпите моргиджи в Торонто и Ванкувер как ще си плащате сметките ,като опре ножа до кокъла или сметките или моргиджа.
А това ,че прииждат нови имигранти да не ви топли много ,освен ако сте решили да се смествате под един покрив с авганистанско и шриланско семейство за да си помагате за моргиджа,но по принцип това ,че преиждат нови мен лично ме кефи,това означава ,че винаги ще има трима които да покриват моя моргич та даже и ще ми оставт кинти за някоя и друга каса уиски на месец. :D
На туй му викам аз икономически "анализ" :lol: :lol: :lol:
Публикувай отговор