Въпрос за паспортите

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
kambanka

Въпрос за паспортите

Мнение от kambanka »

Здравейте!Ние сме в очакване на покана за интервю,но аз се сетих,че моят международен паспорт изтича точно средата на декември.Трябва ли да го подновя предварително или след самото му изтичане преди подаването(евентуално:-) на документите до Букурещ.Имам и друг въпрос-остават ми три изпита преди да завърша семестриално магистратура(това е втора специалност,отделно имам друга специалност степен бакалавър).Това образование не съм го споменавала в документите до Виена,защото още не е завършено,та въпросът ми е трябва ли да си вадя академична справка за досега взетите изпити или след като не съм го споменавала и не е завършено няма да ми го признаят?
Монреал - юни 2009
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Можеш да си смениш паспорта преди да подадеш документите до Букурещ като изпратиш и до Виена копие на първите две негови страници. Това е за да ви е актуално досието там.
А академична справка без диплома не ти върши никаква работа, така че няма защо да хабиш време и усилия за да я вадиш.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
kambanka

Мнение от kambanka »

Linko,благодаря ти за отговора,но мисълта ми беше дали мога да си сменя паспорта преди интервюто и на самото интервю да й дам копие от новия паспорт без да пращам предварително копие до Виена?
Монреал - юни 2009
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Да, това също е възможно, но помислих че не ти се занимава със смяната сега. Пък и ако не е изтекъл срокът му на валидност преди датата на интервюто може да ти създадат проблеми в паспортния отдел. Не сменят паспорти преди изтичане на срока за щяло и нещяло.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Публикувай отговор