За или против канадското гражданство

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

А мене лично табарнашкия паспорт ме кефи повече от европайския и считам че се още е най добрия паспорт в цял свят, а който не го кефи, да си земе само европейски, аз българския си го държа по инерция само, не се знае, един ден може да има далавера и от него (като дойдат наще на власт в табарнашко).

POSTREACT(ions) SUMMARY

peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

Lub0 написа:Мда, БГ паспорта ти дава право да береш краставици в Гърция и ягоди в Англия...
Я да видим една компания кого ще предпочете да наеме: човек живеещ в Канада, в България или в Румъния?
разгледай някои уебсайтове за работа в европа в независимо кои страни и независимо каква работа- там ще прочетеш, че задължително условие е да си гражданин на ЕС.

POSTREACT(ions) SUMMARY

точно така мисля по въпроса:)
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

peter_pan написа:
Lub0 написа:Мда, БГ паспорта ти дава право да береш краставици в Гърция и ягоди в Англия...
Я да видим една компания кого ще предпочете да наеме: човек живеещ в Канада, в България или в Румъния?
разгледай някои уебсайтове за работа в европа в независимо кои страни и независимо каква работа- там ще прочетеш, че задължително условие е да си гражданин на ЕС.
Тва важи за цял свят ...

POSTREACT(ions) SUMMARY

Nikko

Мнение от Nikko »

speedy написа:Какво ще пиеш, дядо попе: вино или ракия? - И бира! - отвърнал попът

хахах тоо така,,,

POSTREACT(ions) SUMMARY

IFF

Мнение от IFF »

.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Последно промяна от IFF на Чет Ное 25, 2010 10:50 pm, променено общо 1 път.
Aries

Мнение от Aries »

poumpy написа:Във връзка с подновяването на PR картата, защото на мен ми предстои днес научин нещо, което ми звучи невероятно. От кол центъра на CIC ми казаха, че ако влизам от щатите с частна кола ( не автобус) нямам нужда от валидна карта, стига да мога да докажа, че съм резидент с :

1. данъчни декларации от последните няколко години
2. провинциална книжка
3. валидна здравна карта
4. договор за наем, собственост, платени сметки в канада, банкови сметки в канада

някой от вас имал ли е подобен опит ?
Yep, шоф. книжка е достатъчна.
Сега, не мога да кажа, дали картата трябва още да е в "годност".

POSTREACT(ions) SUMMARY

Hullman

Мнение от Hullman »

На Пумпи примерите са все една такива които освен за него за друг нямат никаква стойност.
Хората които имат ПР карти които скоро изтичат и не са в Канада в 90 % от случаите са в БГ или в Европа.
... ако влизам от Щатите с частна кола ( не автобус) нямам нужда от валидна карта, стига да мога да докажа, че съм резидент с :

1. данъчни декларации от последните няколко години
2. провинциална книжка
3. валидна здравна карта
4. договор за наем, собственост, платени сметки в канада, банкови сметки в канада
Почти съм убеден че и автора на темата не е в УСА а в БГ и сега се чуди дали да вади Канадски паспорт.
Няма какво да се чуди. Разбра какви са проблемите с картата. Подобни проблеми с паспорта няма, и той изтича след 5 години ама може да се извади във всяко посолство на Канада за разлика от ПР картата.

За данъците стана ясно че декларация се пуска ако е живял повече от 183 дни в Канада през годината и е резидент за данъчни цели. Грешка да направи в броенето на дните и да си пусне доброжолно даначна декларация никой няма да го глоби, накаже, вкара в затвора че си е поснал такава по интернет примерно.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
7George

Re: За или против канадското гражданство

Мнение от 7George »

kandidat za Montreal написа:Някой може ли да ми каже какво е предимството на човек с канадско гражданство пред обикновен имигрант с карта за постоянно пребиваване? Питам да знам струва ли си да давам двеста долара и да съм длъжен да подавам данъчна декларация доживот, дори и да не живея в Канада.
Ако ще живееш в Канада е по-добре да си го имаш паспорта. Или по-точно гражданството. Ако не - пак е по-добре да го имаш, щото ако изведнъж пак ти се приидва в Канада, картатата може да изтекла и... А това че се циганиш за $200 хич не звучи добре, значи много не си цъфнал.... :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

Marginal39

Мнение от Marginal39 »

7George написа:
kandidat za Montreal написа:Някой може ли да ми каже какво е предимството на човек с канадско гражданство пред обикновен имигрант с карта за постоянно пребиваване? Питам да знам струва ли си да давам двеста долара и да съм длъжен да подавам данъчна декларация доживот, дори и да не живея в Канада.
Ако ще живееш в Канада е по-добре да си го имаш паспорта. Или по-точно гражданството. Ако не - пак е по-добре да го имаш, щото ако изведнъж пак ти се приидва в Канада, картатата може да изтекла и... А това че се циганиш за $200 хич не звучи добре, значи много не си цъфнал.... :D
Пак сме на различно мнение с тебе.
Аз например не знам дали съм цъфнал, ма за някои неща (като пари за правителството например) се циганя и за 10 цента. За други (електроники например) се ръся по няколко стотин долара на месец и дори и не ми прави впечатление, после, по голямата част от тях така седят по шкафовете и рафтовете и ловят прах, ма даже и не съжалявам.
Питам се дали съм цъфнал или не ???
:roll: :roll: :roll:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
7George

Мнение от 7George »

Marginal39 написа: Питам се дали съм цъфнал или не ???
Радвам се, че съм на различно мнение от тебе. :D Но явно и ти си се изръсил за гражданство и паспорт. Като взимаш играчки нали пак пълниш хазната с данъци? Броим те даже за вързал. :beer:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Marginal39

Мнение от Marginal39 »

7George написа:
Marginal39 написа: Питам се дали съм цъфнал или не ???
Радвам се, че съм на различно мнение от тебе. :D Но явно и ти си се изръсил за гражданство и паспорт. Като взимаш играчки нали пак пълниш хазната с данъци? Броим те даже за вързал. :beer:
Да, дори и 20 000$ да струваше, пак бих се изръсил.
Иначе няма играчки :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

bp_de

Мнение от bp_de »

IFF написа:
peter_pan написа:
Освен 2-3 студени евространи,в останалите работата за българи и румънци е мираж.А ако я има е голямо прецакване.Изключение са само тези,които са живели със зелена карта в Европа по време на приемането на България в ЕС.Но те работят легално само в страната,в която са били легални преди това.
IFF -назад си с инфото. Миражи няма - разрешенията са врата в полето.
а от вчера има и подобрения и то значителни е моята квалификация.

Германия отваря врати за българските висшисти

Германия реши да отвори трудовия си пазар за българските граждани, които са завършили висше образование. Новината съобщи Тинка Троева, съветник по трудовите и социалните въпроси към посолството ни в Берлин.
"Очаква се всеки момент да излезе постановление на германското правителството, което ще даде възможност всички българи, които са завършили висше образование у нас, да работят в германската страна", съобщи тя.
По думите й промяната ще се отнася за всички професии, а не само за инженерните, които са сред най-търсените в Германия. Още миналата година страната отвори трудовия си пазар за висококвалифицирани български електро- и машинни инженери, както и за такива, работещи в транспорта. Право да се трудят легално в германската страна в момента имат и абсолвентите, които са завършили висши учебни заведения в Германия. Те получават право да работят една година след завършването си на територията на ФРГ, след което минават на облекчен режим при наемане на работа. "Не съм имала случай, в който български абсолвент да ми се е оплакал, че не е получил дадена работа", коментира Троева.
До дни обаче се очаква германското трудово законодателство да се либерализира още и до германския пазар на труда да се допускат свободно и хора с всякакви професии от новоприсъединилите се към ЕС страни, но задължително с висше образование.

Италия допуска по облекчен режим български работници в секторите, където кадрите й не достигат - селско стопанство, хотелиерство, строителство, машиностроене, работа по домовете - домашни помощници, сезонна работа, както и за висококвалифицирана и ръководна работа. Люксембург пък прилага разрешителен режим с облекчен достъп до работа в селското стопанство, лозарството и туризма. Англия приема само висококвалифицираните ни специалисти от сферата на финансовия сектор, здравеопазването и услугите. Нискоквалифицирана работа за сънародниците ни там има само в селското стопанство и хранително-преработвателната индустрия. В Белгия, в която се очаква българите да могат да работят свободно от 1 януари 2009 г., в момента има облекчения за архитекти, преводачи, компютърни специалисти, инженери и медицински сестри

Без да е нужно да си член на едикои си ордер,без да ти признават оценки и приравняват дипломи и т.н
Намираш работа - работиш.Сега пак ще има ..ама там сме чужденци и дрън -брън ...... все едно кат иде някои в Канда и още от летището го чакат с 1000 оферти и може да работи с с 1000думи на енглиш...

POSTREACT(ions) SUMMARY

Veliko

Мнение от Veliko »

peter_pan написа:
Панчев, смешник си ти знаем те, ама тука се изпраска да не казвам като какво на мокър пясък.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Life goes on. It always does, until it doesn´t!
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

Veliko написа:
peter_pan написа:
Панчев, смешник си ти знаем те, ама тука се изпраска да не казвам като какво на мокър пясък.
И къде по-точно е изпраскването да не казвам като какво на мокър пясък.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Veliko

Мнение от Veliko »

Как не можеш да разбереш бе пупчо??

ето ти една обява от Белгия

http://jobview.monster.be/GetJob.aspx?J ... g=1&seq=12

(Надявам се да работи линка, иначе може и сам да си провериш.)

Покажи къде пише, че требе да си ЕЮ? Обаче требе знайш Дутч и пр. Ай със здраве, и пусни още некой майтап да става весел форума.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Life goes on. It always does, until it doesn´t!
Публикувай отговор