Питане относно ТСФ Q

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
marinik
Обратна връзка:

Питане относно ТСФ Q

Мнение от marinik »

Здравейте, предстои ми полагане на изпит по ТСФ Q. Искам да попитам някой дали е полагал този тест, за да разбера нещо повече за самия изпит. Как се състои, и дали се взима от първия път. Ако някой знае нещо нека пише.[/url][/b]
zenman

Мнение от zenman »

здравей, тук можеш да прочетеш повече за този тест и дори да се подготвиш за него:
http://www.ciep.fr/tcf_quebec/index.php
Обърни внимание, че служи само за процедурата по емиграция, за доказване на ниво на език (същата работа би ти свършил какъвто и да е друг сертификат от Френския институт или Алианс Франсез). Не може да ти послужи за прием в Кебекарски франкофонски университет, те си провеждат собствени тестове за език в повечето случаи.

Votre attestation du « TCF pour le Québec » n’est valable que pour un dossier d’immigration. Vous ne pouvez pas l’utiliser pour intégrer, par exemple, une université française.

УСПЕХ
:beer:
marinik
Обратна връзка:

Мнение от marinik »

Благодаря за отговора Зенман. На мен ми трябва за доказване на ниво по френски език /върнати от интервю/. Но Алианс Франсез и Френския Институт не издават такива сертификати, защото не са оторизирани. А министерстовото на имиграцията на Квебек изискват само TCFQ или TEFAQ.
uvitia

Мнение от uvitia »

Дааааа, и аз искам да попитам за това какво стана с всички върнати заради език от тази и миналата сесия интервю.Никъде във форума не открих някой да сподели как и къде си е решил този проблем.Дали единственното доказателство което Кебекарите приемат е TCFQ или има и друг начин.Защо никои не пише нищо и дали това значи,че всички върнати са прекратили кандидатурите си защото срокът от миналата година изтича съвсем скоро.Наистина ако има някои минал TCFQ моля да сподели това.
marinik
Обратна връзка:

Мнение от marinik »

uvitia, и аз съм се питала същото какво става със всички върнати,защото никъде няма нищо писано по този въпрос. Но ние сме едни от тях. Ние изгубихме вече почти срока си докато разберем начина по който да искараме този изпит. Ако се интересуваш от изпита пиши ми на емейла. Ще ти отговоря доколкото знам за самия изпит. Сега ми предстои да положа изпита.
Аватар
aligator

Мнение от aligator »

Абе може и със сертификат от Алианс Франсез.Познавам хора ,на които им искаха същият тест,но те си пратиха исканото им B2( 7 - 8 ) от Алианс Франсез и всичко се реши благополучно.Така че споко.Пратете сертификат от алианса и сте готови.
Последно промяна от aligator на Сря Сеп 24, 2008 5:01 pm, променено общо 1 път.
Документи Виена 07.05.2007
Интервю 27.05.2008
Документи Букурещ 29.05.2008
Покана Визи 02.10.2008
Визи 24.10.2008
Пътуване 31.10.2008
uvitia

Мнение от uvitia »

aligator тези хора за или след интервю са изпратили сертификати от АФ
Аватар
aligator

Мнение от aligator »

След интервюто.На интервюто бяха върнати за повишаване на език в срок от 1 година,но те изпратиха сертификата от алианса на 3тия месец и след още 1 месец им писаха че вече всичко е ок.И в момента чакаме визите заедно с тях.
Интервю 27.05.2008
Покана Визи 02.10.2008
Визи 24.10.2008
Пътуване 31.10.2008
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Здрасти Емигранте :P (Алигатор)
...пардон
от както стана Потенциален Канадец и няма ни вест ни кост от теб в Скайп... :beer:
Понякога ,когато всички горим в огъня сме съпричастни,но започне ли да тлее и всеки скача в свой води :wink: (Българиооо,какви люде сме)
Аватар
aligator

Мнение от aligator »

Споко ,Драго,той живота ще си покаже кой с кого ще другарува.Направих си нов скайп,защото имах твърде много контакти в стария и от много комуникация с околния свят страдаше семейният свят.Така че,съм решил ,като се озова вече на място и като се сдушим там с близки по душа хора да си попълня пак списъка с абонати.Но пак няма да е толкова дълъг като стария.

Приятелството е като котенце на пътя,вземеш ли го в къщи-трябва да се отнасяш отговорно към него и да му отделяш съответното внимание.И за да не страда котенцето трябва да се намира време и за него.Ако нямаш време по-добре не го взимай,да го държиш само на "изчакване" за внимание.Така котенцето страда и даже може и да вземе да те отбягва и даже да те намрази.

Така че ако съдбата е решила да сме компания в Монреал,пак ще се надушим.Ама не се знае къде ще се настаните вие и ред други неизвестни,та моля те не се сърди че изтрих стария си скайп с над 100 абоната,щото де факто трябва да седя пред компютъра и да говоря и пиша по цял ден.Ама имаме и семейства!А след интервюто пак си тръгнах и на работа.

А иначе си ми също толкова симпатичен както преди,и не е вината в теб,а в моята наивност,че мога да се справя с повече от 10-15 скайп познанства.
Моля те не се сърди,а да погледнем на нещата реално.Там като идем може всяка вечер да си пием ракията заедно,но за целта трябва редица неизвестни да отпаднат и най-важното да имем време за това.

Вечно твой съмишленик : Aligator
Интервю 27.05.2008
Покана Визи 02.10.2008
Визи 24.10.2008
Пътуване 31.10.2008
Публикувай отговор