ето един цитат от последното предаване "фактурата" по Радио Канада:
Les couches et les taxes -
Un téléspectateur de Laval nous raconte qu'il est étonné que quand il achète des couches pour son bébé on lui demande de payer la TPS et la TVQ.
Est-il vrai ou faux que les couches pour bébé sont exemptées de la taxe de vente du Québec (TVQ)?
C'est vrai!
En 2004, le gouvernement du Québec a aboli la TVQ sur les couches pour bébé, les biberons et les articles d'allaitement. Par contre, la TPS s'applique toujours à ces articles.
Si un commerçant vous fait payer la TVQ, vous pouvez demander un remboursement à Revenu Québec.
за тези, които не са разбрали:
АКО ИМАТЕ БЕБЕ И КУПУВАТЕ ПАМПЕРСИ, НЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАТЕ КЕБЕКАРСКОТО ДДС!!!
сигурен съм че ви таксуват и просто оставят номера "да мине", но ако си знаете правата може да спестите някой лев, особено ако пазарувате памперсите с кашоните, както ние го правехме. В краен случай търсете Ревеню Кебек за да ви възстановят взетите пари. За 1 година сумата от такси за памперси само за едно бебе може да се окаже значителна, затова не го пренебрегвайте!
за тези, които имат бебета
- p4eli4ka
- Обратна връзка:
Предполагам, че е възможно да има такива случаи, но според мен те са по-скоро изключение. Вече повече от година купувам памперси и никога не съм плащала провинциалната такса (винаги гледам какво плащам). Току що намерих няколко касови бележки, за да бъда сигурна за себе си, че е наистина така. На бележка само за закупени памперси, фигурира само TPS, дори не пише, че TVQ е 0. За уточнение: купувам памперсите главно от Wal-mart. Моя приятелка преди време също беше споделила, че случайно е видяла, че на касова бележка за закупени памперси, няма начислена провинциална такса.
Така че, ако наистина има такива сред вас, които да са попаднали в групата на метнатите, търсете си правата
Така че, ако наистина има такива сред вас, които да са попаднали в групата на метнатите, търсете си правата

Pour être heureux un an, gagnez au loto. Pour être heureux toute votre vie, aimez ce que vous faites 

- ablood
- Обратна връзка:
Не знам дали знаете но продуктите, произведени специално за Wal Martса с много по-ниско качество от аптекарските и други магазини.
Това го разбрах, след като протрих маркови обувки "Doctor Sholl" от $49 за една седмица.
Обясниха ми, че като невероятно голям клиент, Wal Mart си избира сам моделите, и определя качеството на материалите. Това важи за почти всички МАРКОВИ стоки(Pampers, Micheline, Walt Disney...). No-name стоките поне са много по-евтини и не плащаш за реклама.
Така, че по-добре си купувайте малко по-скъпи памперси от аптеката, но ще знаете, че сутрин няма да е прелял.
Това го разбрах, след като протрих маркови обувки "Doctor Sholl" от $49 за една седмица.
Обясниха ми, че като невероятно голям клиент, Wal Mart си избира сам моделите, и определя качеството на материалите. Това важи за почти всички МАРКОВИ стоки(Pampers, Micheline, Walt Disney...). No-name стоките поне са много по-евтини и не плащаш за реклама.
Така, че по-добре си купувайте малко по-скъпи памперси от аптеката, но ще знаете, че сутрин няма да е прелял.