Според това което пише във официалният сайт точки за трудов стаж се дават ако професията е в списъка на NOC и ако е работно по нея най-малко 1 година без прекъсване. Аз искам да взема максимума точки но излиза така че не ми достигат 10 месеца.
Трудов стаж:
2 години без прекъсване по NOC
11 месеца без прекъсване по NOC
1 година и 2 месеца без прекъсване по NOC
Та всичко излиза че към момента имам 3 години и 2 месеца стаж. Като става въпрос за две резлични професии от списъка. Както съм на ръба с точките ще е по-добре да изкарам 4 години стаж за да получа максимума. Иначе има вероятност да не ми стигнат точките.
И за капак на всичко пресмятах точките и по програмата за Квебек.Ако си сложа там 7/7 за френски и съвкупно с останалите показатели излиза че там съм малко над прага за преминаване щото тука съм на ръба. Та много от кебекарите които заминаха зубреха по цяла година въпросите и отговорите за интервюто и сега са там, само че във английската част.
Какво е вашето мнение по моят казус?
Въпрос за Трудовият стаж !
Re: Въпрос за Трудовият стаж !
kli написа:Та много от кебекарите които заминаха зубреха по цяла година въпросите и отговорите за интервюто и сега са там, само че във английската част.
Ние се движим точно по този сценарии
по-малко от година учене на френски и начало на процедурата март месец
датите можеш да видиш в подписа ми
Моя съвет е каквото и да решиш - решавай бързо,действай и не губи ценно време!
Успех
DCS-15.03.08
Accuse - 10.04.08
Interview-16.06.08 ОК
Букурещ - 10.07.08
Баркодове - 04.08.08
Медицински - 21.08.08
OK - 18.09.08
Покани за виза - 20.10.08
06.11.08г. - ВИЗИ !!!
Accuse - 10.04.08
Interview-16.06.08 ОК
Букурещ - 10.07.08
Баркодове - 04.08.08
Медицински - 21.08.08
OK - 18.09.08
Покани за виза - 20.10.08
06.11.08г. - ВИЗИ !!!

Така е, вие си решавайте на водещия кандидат какъв език му се учи. А пък като подадеш документи , докато ги разгледат чиновниците, може и да си събрала стажа си вече. Май сте доста младички, като ви гледам стажа: имате и време, а и тука като дойдете и да учите и да работите... напарво безбрежно поле. 

Embrace your climate change!
- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Re: Въпрос за Трудовият стаж !
Моето мнение по въпроса ти е, че нищо ти няма на стажа и имаш 4 години и един месец стаж, стига да можеш да го докажеш и професиите ти да са от Skill Type 0 или Skill Level А или В.kli написа:Според това което пише във официалният сайт точки за трудов стаж се дават ако професията е в списъка на NOC и ако е работно по нея най-малко 1 година без прекъсване. Аз искам да взема максимума точки но излиза така че не ми достигат 10 месеца.
Трудов стаж:
2 години без прекъсване по NOC
11 месеца без прекъсване по NOC
1 година и 2 месеца без прекъсване по NOC
Та всичко излиза че към момента имам 3 години и 2 месеца стаж. Като става въпрос за две резлични професии от списъка. Както съм на ръба с точките ще е по-добре да изкарам 4 години стаж за да получа максимума. Иначе има вероятност да не ми стигнат точките.
И за капак на всичко пресмятах точките и по програмата за Квебек.Ако си сложа там 7/7 за френски и съвкупно с останалите показатели излиза че там съм малко над прага за преминаване щото тука съм на ръба. Та много от кебекарите които заминаха зубреха по цяла година въпросите и отговорите за интервюто и сега са там, само че във английската част.