Един въпрос за детските

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Diavolo

Един въпрос за детските

Мнение от Diavolo »

Здравейте, бих искала ако може да ме посъветвате,Големият ми син на 15 г.живя 10 месеца в Канада /Монтреал и реши да се върне в Бг / спортист е/. Сега аз не знам какво да правя с детските ,той де факто остава под наше попечителство но ще учи и живее в София. Всички разходи ще му плащаме оттук, но ме е страх да не ми накарат да връщам детските защото той не живее при нас. Благодаря ви придварително.
pumpy

Мнение от pumpy »

Linko, твой ред е :)
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Ха, poumpy, да не би да се отказа да съветваш хората да си траят и да си получават детските, щото няма как да се разбере, че детето е извън Канада?

Diavolo, страхът ти е основателен. Длъжен си да уведомиш режи-то, че детето не живее с вас. Можеш да обясниш вижданията си относно отговорността, грижите и разходите по него, но въпросът дали следва да продължите да получавате детските и в какъв размер да са те ще се решава наново. Пък ти дали ще го направиш...твоя си работа.
Но дето се вика: "Не може и вълкът - сит, и агнето - цяло." :)
Ако се надяваш да получиш отговор: "Няма страшно, детските си вървят дори и детето да не живее с вас.", то няма как да стане. И май ти доста добре го знаеш това.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

4. Can I get the Canada Child Tax Benefit?
To get the CCTB, you must meet all the following conditions:

you must live with the child, and the child must be under the age of 18;
you must be the person who is primarily responsible for the care and upbringing of the child;
This means you are responsible for such things as supervising the child's daily activities and needs, making sure the child's medical needs are met, and arranging for child care when necessary. If there is a female parent who lives with the child, we usually consider her to be this person. However, it could be the father, a grandparent, or a guardian.
you must be a resident of Canada; and
you or your spouse or common-law partner must be a Canadian citizen, a permanent resident, a protected person, or a temporary resident who has lived in Canada for the previous 18 months.
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
mouse

Re: Един въпрос за детските

Мнение от mouse »

Diavolo написа:Здравейте, бих искала ако може да ме посъветвате,Големият ми син на 15 г.живя 10 месеца в Канада /Монтреал и реши да се върне в Бг / спортист е/. Сега аз не знам какво да правя с детските ,той де факто остава под наше попечителство но ще учи и живее в София. Всички разходи ще му плащаме оттук, но ме е страх да не ми накарат да връщам детските защото той не живее при нас. Благодаря ви придварително.
Както ти написаха по-горе: по закон нямаш право на детски ако детето не живее при теб, още повече извън Канада. Това примерно може да се разбере когато кандидатствате за гражданство. Питат детето в кое училище е учило за периода от пристигането до момента на интервюто. Те си го знаят ама все пак питат.
Ти сам си решаваш. Най-много да те накарат да ги върнеш +лихвите за периода.
Сиренето е безплатно само в капана.
Аватар
DIMELBE

Промяна на детски спрямо дохода

Мнение от DIMELBE »

Здравейте,
тъй като темата все пак е за детски ще си позволя да помоля за нещо :oops: - моля, да ми дадете информация относно това как се променят детските спрямо увеличаването на семейния доход (имаше някаква таблица в тази връзка във форума преди време, но не мога да я открия :( ).
БЛАГОДАРЯ ВИ! :beer:
"Може да си разочарован ако не успееш, но си обречен ако не опиташ"!!!
Аватар
mouse

Re: Промяна на детски спрямо дохода

Мнение от mouse »

DIMELBE написа:Здравейте,
тъй като темата все пак е за детски ще си позволя да помоля за нещо :oops: - моля, да ми дадете информация относно това как се променят детските спрямо увеличаването на семейния доход (имаше някаква таблица в тази връзка във форума преди време, но не мога да я открия :( ).
Тук можеш да си сметнеш детските от федералните.
http://www.cra-arc.gc.ca/bnfts/clcltr/menu-eng.html

А тук за Квебек
http://www.rrq.gouv.qc.ca/fr/enfants/na ... ontant.htm
Сиренето е безплатно само в капана.
Аватар
DIMELBE

Re: Промяна на детски спрямо дохода

Мнение от DIMELBE »

mouse написа:
DIMELBE написа:Здравейте,
Тук можеш да си сметнеш детските от федералните.
http://www.cra-arc.gc.ca/bnfts/clcltr/menu-eng.html

А тук за Квебек
http://www.rrq.gouv.qc.ca/fr/enfants/na ... ontant.htm
Thanks a lot - явно не достатъчно се ровя из сайтовете! :beer: :beer: :beer: Мерси още веднъж за помощта!
"Може да си разочарован ако не успееш, но си обречен ако не опиташ"!!!
Аватар
analgin
.

Мнение от analgin »

mouse написа:
Diavolo написа:Здравейте, бих искала ако може да ме посъветвате,Големият ми син на 15 г.живя 10 месеца в Канада /Монтреал и реши да се върне в Бг / спортист е/. Сега аз не знам какво да правя с детските ,той де факто остава под наше попечителство но ще учи и живее в София. Всички разходи ще му плащаме оттук, но ме е страх да не ми накарат да връщам детските защото той не живее при нас. Благодаря ви придварително.
Както ти написаха по-горе: по закон нямаш право на детски ако детето не живее при теб, още повече извън Канада. Това примерно може да се разбере когато кандидатствате за гражданство. Питат детето в кое училище е учило за периода от пристигането до момента на интервюто. Те си го знаят ама все пак питат.
Ти сам си решаваш. Най-много да те накарат да ги върнеш +лихвите за периода.
mouse, бъхтън от селски тарикати като теб :idea: :metro: :tk:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

mouse написа:Това примерно може да се разбере когато кандидатствате за гражданство. Питат детето в кое училище е учило за периода от пристигането до момента на интервюто. Те си го знаят ама все пак питат.
Мен пък изобщо не са ме питали подобни щуротии :roll:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Публикувай отговор