Моля за помощ

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Mi6o76

Моля за помощ

Мнение от Mi6o76 »

Привет!Моля по-запознати да ударят едно рамо за тази ситуация.
ние сме семейство с едно дете.Съпругата ми е с полу-висше медицинско образование,но попада в тарсените професии и с по-доброто владеене на френски и английцки езици.Аз съм с висше,но не попадам в списака на водещите професии.Кой би трябвало да е водещ кандидат.Точките са ни повече от достатъчни .Как мислите?
Благодаря предварително!
Аватар
Amental
Обратна връзка:

Мнение от Amental »

Ами логично е водещ да е кандидата с повече точки
Направихте ли теста като разменяте ролите ?
ако и двамата минавате теста като водещи
то тогава вижте кой от двамата минава с по-ниските нива на езици, т.е. събира повече точки - следователно той ще е водещия :)
Успех
DCS-15.03.08
Accuse - 10.04.08
Interview-16.06.08 ОК
Букурещ - 10.07.08
Баркодове - 04.08.08
Медицински - 21.08.08
OK - 18.09.08
Покани за виза - 20.10.08
06.11.08г. - ВИЗИ !!!Изображение
Аватар
valedessy

Мнение от valedessy »

Щом точките ви напълно достатъчни, най-добре е водещ да е този, с най-добро владеене на френски (все пак интервюто ще е на френски)
Успех :D
DCS: 30/10/07, акюзе след 15д.
покана за интервю 1м3с преди интервюто
док. към Букурещ: 7/06/08, баркодове след 1м1д
покана за медицински след 23д
покана за визи след 3с (от направените медицински), върнати паспорти след 18д
Общо: 10м и 18д
kalatamar

Сертификат

Мнение от kalatamar »

Здравейте, мили хора,
И аз реших да се пробвам за Канада. Аз съм с Магистър инж. Биотехнолог, но в момента съм 3-та година PhD student пак биотехнологии.

Знам английски и нито дума френски. Водя упражнения на студенти: български и чуждестранни. Имам стаж и в частна фармацевтична фирма.

Въпросът ми е, нужен ли ми е сертификат за език в документите до Виена?
Аватар
cherna_perla

Мнение от cherna_perla »

Kalatamar,лично аз не съм пращала в документите за Виена сертификат за език.но на интервюто като го видя из другите ми документи пожела да го види.така че ,не е лошо да имаш такъв :) .късмет в начинанието!
Аватар
thebull

Мнение от thebull »

kalatamar не ти трябва документ за език. Сядай учи френски и си пращай документите. С търсена професия си както разбирам а ще имаш и Phd. Няма какво много да му мислиш само да поучиш френски.

Успех
Аватар
thebull

Мнение от thebull »

kalatamar и още нещо: аз започнах да уча френски от нулата. никой за нищо не ми е искал документ за език. С Виена email-a и телефонните разговори, когато исках да питам нещо, бяха на английски. Само интервюто и документите бяха на френски. Вече зависи на какво ниво ти е английския. Лично аз по-скоро съм учил от учебник за англоговорящи, защото ми беше по-лесно да разбирам. Българските учебници за самоподготовка не ги харесвам особено. Така че ти реши как да се подготвиш.
smotan

Мнение от smotan »

И аз така от нула почнах френския, защото през Квебек процедурата ми се видя много по стройна и организирана. Даже за капак си обърках нивата и писах 12 за френски ;) Както и да е, подготвих си репертоар от 45 мин пространно житие-битие и като разбера горе долу какво ме питат и го почвам, важното е да се плямпа, макар и с грешки. Задръж на френски колкото можеш и после като реши да ти проверява английския си кажи вече всичко каквото имаш за казване. Успех!
Публикувай отговор