Земеделски колеж

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
ralitobali

Земеделски колеж

Мнение от ralitobali »

Здравейте на всички в този прекрасен форум.От доста време и ние го четем но неможем да се решим да предприемем тази крачка . Доста теми изчетох но не намерих нещо което ме вълнува и искам да попитам Вас.Уча в Земедеския колеж -гр Пловдив Стопанско управление и съм земеделски производител занимавам се със земеделие през последната година.Мога ли да кандидатствам с тази си професия и тази дейност.Ще получа ли някакви точки за това образование и стаж.Въобще как се възприемат земеделците.Предполагам че не са особедно търсени и ще се наложи да кандидатствам със средното си образование а незнам дали ще може така.Ако някой има някаква представа от това нека сподели ще съм благодарна на всякаква информация
danielle

Мнение от danielle »

шъ,шъ... не се шашкай ! в Canada не и требват само IT специалисти. Ти пак college имаш, пък аз знам хора с тракторско училище и сега са в Canada-та. Така че смело напред и не се шашкай - и тук им пребват производители :lol: :lol:
zenman

Мнение от zenman »

Не си правете майтап с човека. Виж сега ralitobali. Отиди на заглавната страница на този сайт. Там има много подробни статии относно точките, които трябва да събереш, за да те извикат на интервю. Можеш да направиш и справка колко точки би ти донесло твоето образование. Тук от значение е степента на образование, а не специалността. Виж после при точките за професия това има значение. Не бъркай точките за образование с тези за професия. Различно е. Доколкото разбирам, учиш по бакалавърска програма и още не си завършил. Което означава, че в момента ти имаш средно образование. Което пак не би било проблем, но ако имаш да речем търсена професия, която да ти донесе достатъчно точки, които да компенсират загубените от образование. Или пък нивото ти на език да е доста високо. И въобще...да компенсираш по друг начин тези точки. Другият вариант е (ако си на края на обучението си), да пуснеш документи, когато придобиеш диплома. Относно професията ти.... за да ти бъде признат стаж, трябва да докажеш, че си работил съответната професия. Предполагам, че си се самоосигурявал на някакво основание. Ако е така - стажът се доказва с осигурителна книжка. Има доста писано по темата във форума, потърси.
Тук можеш да погледнеш точките за селекция

http://www2.publicationsduquebec.gouv.q ... 2R3_02.htm

А на официалния сайт на бюрото във Виена можеш да си направиш и сам предварителен тест, за да прецениш шансовете си.
Успех. Дано съм ти бил полезен.
ralitobali

Земеделски колеж

Мнение от ralitobali »

Благодаря много за изчерпателния отговор разбрах всичко .
SOULRIPPER

Мнение от SOULRIPPER »

ама аз до колкото знам, колежът в БГ не е никаква бакалавърска програма,а си е нещо като полувисше образование, на което се дава название "специалист", а не "бакалавър". Но би трябвало автора на темата да си знае за каква образователна степен се бори...
поздрави!
rugby is the source
zenman

Мнение от zenman »

Ако учебното заведение е това, за което си мисля, преди години беше ВСИ ( Висш селскостопански институт) след това стана Аграрен университет, сега не знам какво е. Може да е някаква програма или друго учебно заведение, което ползва базата на стария. Но онзи определено беше за агрономи, които си бяха висшисти. Авторката на темата си знае най-добре, да.
ralitobali

земеделски колеж

Мнение от ralitobali »

Значи уч-то заведение от миналата година е Висше училище Земеделски колеж и пак от миналата година след 3год обучение + държавен изпит излизама бакалаври.Степента специалист я няма вече.Но дори и бакалавър също няма да ми го признаят за висше
zenman

Мнение от zenman »

Ами значи, би трябвало да имаш 11 точки за образование. Ето виж тук българските дипломи колко точки носят:

http://www2.publicationsduquebec.gouv.q ... LGARIE.pdf

Твоето ниво на образование е най-отгоре на втората страница. Естествено, трябва първо да завършиш и да си вземеш дипломата де ;)
danielle

Мнение от danielle »

Ама аз въобще не си правя майтап с човека. Като казвам, че имат нужда от всякакъв вид специалисти с агро образования, значи имат. Така че шансовете му да мине интервюто са много положителни. Е, разбира се нужен е френски. Както казах моя познат беше с обикновено тракторско училище, но много добър френски. Висше образованиe нямаше... беше ерген.Точки те му за селекция му стигнаха. Така, че не виждам нищо обезпокояващо.
Ако ти се рови виж тук... http://www.labourmarketinformation.ca/
има инфо за професиите и пазара на заетост.
Публикувай отговор