Kelowna

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
aaaaz

Kelowna

Мнение от aaaaz »

Има ли бг в Kelowna? Какво знаете за там - работа, здравеопазване, климат, разходи за живеене.
Благодаря за отговорите.
Sugarplum

Мнение от Sugarplum »

:shock: Защо Колона?Какво можеш да работиш в Колона?
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Хората иската да живеят там, ти ся за работа веднага. Не им разваляй канадските мечти.

http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=27265
Embrace your climate change!
Sugarplum

Мнение от Sugarplum »

7George написа:Хората иската да живеят там, ти ся за работа веднага. Не им разваляй канадските мечти.

http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=27265
Преди година бях там за 45 дена.Служба :wink: курорта е ОК.Добре платена работа само за няколко специалности :shock: Четох някъде ,че нашенците не си падали по "бачкаторски" работи,а те са точно такива.Ама да си трая щот,мечтите хей :wink: :beer:
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Пусто как не сме се сетили да се преместим в Келона досега. Климата сладък, работа платена сугурно бол. Ако убедим и канадските пенсионери да продават спешно имотите и кой откъдето бил - да се връща, играта заспива. :beer: :wink:
Embrace your climate change!
aaaaz

Мнение от aaaaz »

4udq se dali ne mojete da otgoworite na zapitwaniqta bez da se prawite na tolkowa ostroumni. ako znaete kajete, ako ne znaete nqma da wi stane ni6to da si premyl4ite. po4ti ne sym widqla tema dosega w koqto da ne preobladawat typi ostroumiq, zaqjdaniq i dylboki komentari, qwno imate bol swobodno wreme ta 4akate samo nqkoj da se poqwi i da zapo4nete da se prawite na tejkari.
we4e se izwinih 4e nqmam kirilica. blagodarq na wseki kojto re6i da kaje kakwoto znae za kelowna.

do 7george li4no: ne sym si i pomislila 4e sym otkrila toplata woda, nito pyk ti. ne si prawi truda da mi otgowarq6. kakwoto i da kaje6 wse edno.
dairymaid

Мнение от dairymaid »

Здравей,
Аз сутринта минах покрай Келона по работа и на бързо да споделя някои повърхностни впечатления.
Природата ми се видя доста красива - раздвижен релеф, не чак толкова зеленина колкото аз обичам, но тия неща са въпрос на вкус.
Пътищата не ми се видяха да са в много добро състояние. Малко ми заприличаха на магистралите в България. Чувала съм че имат сериозни проблеми със задръствания, но аз за щастие не успях да оцеля такова.
Архитектурата на това, което видях не беше кой знае какво, но тия неща пак са въпрос на вкус и като цяло едва ли са особен критерии за повечето хора като избират място за живеене.
Другите неща, които ги пиша са от впечатления на познати и приятели, които живеят или имат семейства тук. Казват, че живота е по-евтин от колкото във Виктория и Ванкувър. Много хора се местят тук поради тази причина след като се пенсионират. Климата е 4 сезона с горещо лято и студена зима - студена за хора, които живеят във Виктория и Ванкувър, на хора от други провинции може би ще им се стори топла.
По отношение на работа най-добре ще те ориентират търсачките.
Знам, че доста от министерствата имат офиси в Келона и някои колеги предпочитат да се местят защото имат по-голяма независимост - или си мислят че имат такава :D
Това е, което знам засега. Келона определено не е място където ще станеш управител на мултинационална компания, което ако съм разбрала правилно са се опитали да намекнат в предишните постинги, но от хората, които живеят там никой не се оплаква. Забравих да спомена, че хората, които познавам от Келона не са българи.
Дано съм била полезна с нещо
Поздрави от слънчев Салмън Арм
Весела
Публикувай отговор