трудов стаж

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
batyli

трудов стаж

Мнение от batyli »

Бонжур на всички колеги /имигранти/.Днес изчетох голяма част от форума наистина е прекрасен.Аз съм нов кандидат имигрант и имам един въпрос и ще съм благодарен ако някой сподели мнение.Интересува ме проверява ли се трудовият стаж в НОИ или справки с работодатели.В смисъл ако напишеш и докажеш че работиш не точно това което работиш в момента.Благодаря на всички предварително . :oops:
Жени

Мнение от Жени »

При мен нещата стояха така: Доказване на 7г. трудов стаж с 3 препоръки! Нито един от подписалите препоръките работодатели не е бил запитан дали инфото е вярно!

Това е преди 2г. време! И става въпрос за Федералната процедура! Но все пак.... :wink:

Късмет!
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Жени, аз имам 5 години трудов стаж. Първите 2 години ще докажа с препоръки, а останалите 3 по трудова книжка и дружествен договор (имам фирма). Проблема е, че първите 3 години от стажа ги имам докато съм учил. Мислиш ли, че това ще е проблем?
Жени

Мнение от Жени »

valioiko написа:Жени, аз имам 5 години трудов стаж. Първите 2 години ще докажа с препоръки, а останалите 3 по трудова книжка и дружествен договор (имам фирма). Проблема е, че първите 3 години от стажа ги имам докато съм учил. Мислиш ли, че това ще е проблем?
Според мен е важно да са по специалността, а това, че са по време на ученето не ми се струва да проблем! Че тя цяла Северна Америка учи и работи/стажува едновременно! Но все пак, дано се включат хора, които са попадали точно в такава ситуация! :wink:
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Жени, само по специалността ми е стажа. Мерси за отговора!
Al_Wonder
Обратна връзка:

Мнение от Al_Wonder »

Здравейте,
по въпроса за стажа докато си учил не е проблем стига да може да го докажеш и да обясниш на интерюто как точно си учил и работил. Мен лично Мадам ме попита 3 или 4 пъти как имам 40 часа на седмица работа и съм следвала редовно и ми заяви че това не е възможно и в Квебек никой не го правил. Така че си подготви добро обяснение :).

Поздрави и Успехи!
Публикувай отговор