dear all,
pratihme nashit pasporti s Speedy do Rumania. Znachi,
prochetoh predi 1 mesec che niakoi tuk ot foruma si e prashtal pasportite s tiah.Ibadih im se a te mi kazvat ' pasporti ne prenasiame',niamali takava usluga. Az obache nali sam prochela v foruma i sam sigurna che infoto e 100% verno i uporstvam che imat takava usluga. Te uslujlivo me svarzaha s tehen boss niakakav, koito sashto mi obiasni che takova'jivotno' v tiahnata firma niama. Az obache sam mnogo uporita i mu raziasniavam che ima. Choveka kaza che shtial da se obadi i v drugi gradove da pita dali niakoi bez negovo znanie e zapochnal da pravi tazi usluga. I taka se chuhme okolo 10-tina puti za 2 sedm. dokato toi nai-nakraia se navie i se saglasi da mi vzeme pasportite . Az davah tolkova zor zashtoto uslugata pri tiah struva 24 euro vsichko. Demek po 12 euro v posoka ,no v tozi sluchai ti gi vzimat vsichkite nakup v nachaloto.
Pitam go az dali znae che se popalva deklaracia/za koiato sashto sam chela v foruma i znam che se popalva pri UPS ili DHL/ toi mi kazva'a ne,toia nashiat chovek tam e mnogo goliam vrazkar v posolstvoto i ne mi triabva'. Tova mi prozvucha malko tupo i ne profesionalno ,ama vi kazah'mechka strah men ne strah' i si pratih pasportite s tiah. Veche tolkova ne izdarjam s izvajdaneto okolo tazi procedura che se prejalih. Hubavoto tuk e che te idvat v kashti ili kadeto im kajete i ti vzimat pratkata,posle saotvetno mi gi nosiat pak na sashtia adres na krak. Ta kazaha mi che 16 dni im triabvali za da mi gi varnat. Sigurno veche se doseshtate kolko goliam e bil straha mi dali vsichko shte e nared ? Veche se biah prigotvila da zvania kade li ne na 16-tia den ,kogato oshte na 12 pasportite mi biaha doneseni u nas bez dori da mi se obadiat che shte doidat.
Pregledah gi ,prochetoh vsichko,dori ne otkrih da ima i niakakvi greshki pri izpisvaneto na imenata i dr. dumi.
Ta taka ,dobri hora izprashtaite v Speedy pasportite i ne se plashete,struva 24 euro .Only. I bez problemi. No kak e v drugite gradove izvan Sofia? E tova veche neznam...
pozdravi
pratihme pasportite chrez speedy
- bliasaka
- Блясъчко Мечтателник
Abe hora,mnogo ste mi interesni.Zashto si pravite eksperimenti i si uslojniavate dopalnitelno jivota bez da e nujno?
Zashto ne si prashtate s UPS ili FedEx da rechem?DHL e skapo,no UPS si varshat rabotata dosta dobre.Kolko shte spestite sas Speedy?50 lv.?Za takav vajen dokument kato pasporta?
A na toia deto ti e kazal,che negovia chovek e vrazkar moje da mu kajesh da vzeme da si kupi edin pistolet i da se gramne?Zashto ne go popita dali ima vrazkar v MVR ako ti napraviat na teb problem?
Ako iskash mojesh da probvash da pratish pari ot Canada do BG v poshtenski plik s preporachana poshta.Taka shte izleze nai-evtino.
Zashto ne si prashtate s UPS ili FedEx da rechem?DHL e skapo,no UPS si varshat rabotata dosta dobre.Kolko shte spestite sas Speedy?50 lv.?Za takav vajen dokument kato pasporta?
A na toia deto ti e kazal,che negovia chovek e vrazkar moje da mu kajesh da vzeme da si kupi edin pistolet i da se gramne?Zashto ne go popita dali ima vrazkar v MVR ako ti napraviat na teb problem?
Ako iskash mojesh da probvash da pratish pari ot Canada do BG v poshtenski plik s preporachana poshta.Taka shte izleze nai-evtino.

Последно промяна от bliasaka на Пет Мар 12, 2004 7:28 pm, променено общо 1 път.
Anicata,mnogo me izkefi uporstvoto ti.Ne6to ot roda :"Abe vie niamate takava usluga ama mi gi zakarayte do Bucharest!"
I da sa niamali takava usluga ,vie ste ya prokarali.
Samo taka.Utapkali ste pate4kata.Vse niakoi triabva da riskuva ,za da ima parvi pat.4udesno e ,4e sa se varnali "safe & sound".
UPS izliza 88lv. otivane i vra6tane.
DHL 123 lv.
FedEx malko me iznenadaha kato iskaha 40$ natam i 90$ naobratno + da si otkrie6 smetka i t.n. podobni gluposti.Prosto niamat otapkana pate4ka.
UPS rules!

I da sa niamali takava usluga ,vie ste ya prokarali.

Samo taka.Utapkali ste pate4kata.Vse niakoi triabva da riskuva ,za da ima parvi pat.4udesno e ,4e sa se varnali "safe & sound".
UPS izliza 88lv. otivane i vra6tane.
DHL 123 lv.
FedEx malko me iznenadaha kato iskaha 40$ natam i 90$ naobratno + da si otkrie6 smetka i t.n. podobni gluposti.Prosto niamat otapkana pate4ka.
UPS rules!
zdraveite pak ot men!
Az zaradi tova i opisvam moiat sluchai s pasportite tuk v foruma edva sled kato prikliuchi ,za da moje horata da se vazpolzvat s krainata info . Speedy sa niakakva 'stranna' za momenta firma .Pri uslovie che drugite kakto Maverik opisva cenite sa drastichno po-skapi ,i Speedy znaiat tova mnogo dobre vse pak izvarshvat tazi usluga i to uspeshno kakto se ubedihme ,dori bez tazi deklaracia.
Vchera bez da iskam vidiah po edna ot kabelarkite reklama na Speedy ,koiato glaseshe' veche dostaviame pratki do vsichki tochki na Rumania'. Demek uslugata veche e vavedena.Sigurno imam skromen prinos za tova. Pone da ima za kakvo da sam brala tozi strah
!
uspeh i kasmet na vsichki
Az zaradi tova i opisvam moiat sluchai s pasportite tuk v foruma edva sled kato prikliuchi ,za da moje horata da se vazpolzvat s krainata info . Speedy sa niakakva 'stranna' za momenta firma .Pri uslovie che drugite kakto Maverik opisva cenite sa drastichno po-skapi ,i Speedy znaiat tova mnogo dobre vse pak izvarshvat tazi usluga i to uspeshno kakto se ubedihme ,dori bez tazi deklaracia.

Vchera bez da iskam vidiah po edna ot kabelarkite reklama na Speedy ,koiato glaseshe' veche dostaviame pratki do vsichki tochki na Rumania'. Demek uslugata veche e vavedena.Sigurno imam skromen prinos za tova. Pone da ima za kakvo da sam brala tozi strah

uspeh i kasmet na vsichki

- Kan_Tangra
Ее
това направо ме уби. Спиди не са някаква странна фирма. Доста се наложиха тук в БГ и наистина цените им са убиец. Докато имах фирма в Бургас ги ползвах доста често. Никога не е имало проблем.
http://www.speedybg.com/ - Това им е сайта.
По принцип спиди от доста време си доставят пратки на територията на Румъния. НО има голяма разлика между "пратки" и "паспорти".
Това че са ти казали че няма доставка на "паспорти" явно си е било така, най-вероятно още да си е така. Най-вероятно таксата на спиди да е за обикновена доставка до Букурещ, без гаранции, докато при другите фирми явно не е така. Въпреки че редовно ползвам и съм ползвал спиди с години и никога не е имало проблем с пратка, почти никога не съм рискувал да пращам пари и документи с него, като обикновена пратка.
Явно вие хора сте търсачи на силни усещания.
Евала
За какви прокарвания на пътеки ми говорите
Доста е забавно
Минах медицински преди около месец и надявам се наближава и моя ред.
Като дойде момента ще ползвам някоя по евтина фирма, може и УПС, ама ще гледам най-вече като пращам паспорт, пратката да е оформена като "Документ", а не кореспонденция с баба ми
. Извинете за израза.

http://www.speedybg.com/ - Това им е сайта.
По принцип спиди от доста време си доставят пратки на територията на Румъния. НО има голяма разлика между "пратки" и "паспорти".
Това че са ти казали че няма доставка на "паспорти" явно си е било така, най-вероятно още да си е така. Най-вероятно таксата на спиди да е за обикновена доставка до Букурещ, без гаранции, докато при другите фирми явно не е така. Въпреки че редовно ползвам и съм ползвал спиди с години и никога не е имало проблем с пратка, почти никога не съм рискувал да пращам пари и документи с него, като обикновена пратка.
Явно вие хора сте търсачи на силни усещания.

За какви прокарвания на пътеки ми говорите

Минах медицински преди около месец и надявам се наближава и моя ред.
Като дойде момента ще ползвам някоя по евтина фирма, може и УПС, ама ще гледам най-вече като пращам паспорт, пратката да е оформена като "Документ", а не кореспонденция с баба ми

pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола