Документи към Посолството в Букурещ-сесия май/юни 2008

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
Amental
Обратна връзка:

Мнение от Amental »

kambolinov написа:искам да помоля някой, да каже , дали Лесли е писала номер на досие на договора за финансова незвисимост. Аз носих само един екземпляр, кйто остана при нея. Сега трябва да пратя един в Букурещ, само дето не знам дали да напиша номера на досието си в горен десен ъгъл. Благодаря
:wink:
не - не пишеш никъде никакъв номер
само слагаш подпис и дата и това е а пък
на тях ако има потрябва тоя номер ще си го попълнят :)
DCS-15.03.08
Accuse - 10.04.08
Interview-16.06.08 ОК
Букурещ - 10.07.08
Баркодове - 04.08.08
Медицински - 21.08.08
OK - 18.09.08
Покани за виза - 20.10.08
06.11.08г. - ВИЗИ !!!Изображение
dida_p
Обратна връзка:

Мнение от dida_p »

такаааааа, току що видях, че паспорта ми е изтекъл :shock:
та да попитам, трябва ли ми сега валиден паспорт или мога да използвам сегашния да изпратим докс за Букурещ и да си извадя нов за визите.
Изображение
kambolinov

Мнение от kambolinov »

Искам да питам още нещо. За тези прословути снимки, задължително ли е фона да е бял или може да е например светло сив. Проблем ли е, ако снимката е осветявана за да се постигне белия фон.
kambolinov

Мнение от kambolinov »

такаааааа, току що видях, че паспорта ми е изтекъл
та да попитам, трябва ли ми сега валиден паспорт или мога да използвам сегашния да изпратим докс за Букурещ и да си извадя нов за визите.
Доколкото ми е извесно, паспорта трябва да валиден поне следващите 6 месеца.
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Ей :)
Използвай снимките,които си изпратил първоначално за Виена.
Нали имаш негатив,използвай го :)
Jekov35

Мнение от Jekov35 »

Нашите снимки са на светлосив фон ,което по обяснението на фотографа е обичайна практика. Също така го има посочено като възможност в обяснителната справка , която прочетох /преведена/ в статиите на Милла за документите към Букурещ. По- скоро имам съмнения за ползването на негативи- пак там / в справката / са описани специални изисквания , които са специфични и от компетентността на фотографите относно репродикции и пр. методи , които са недопнустими за изготвянето на снимките за Букурещ ,така че ви прдлагам да се консултирате с фотографа си за ползването им. :thumbsup:
Аватар
thebull

Мнение от thebull »

Сигурни ли сте? Не е ли една година?
Аватар
Amental
Обратна връзка:

Мнение от Amental »

Dparo u TaHq написа:Ей :)
Използвай снимките,които си изпратил първоначално за Виена.
Нали имаш негатив,използвай го :)
това не е вярно !!!
снимките за Букурещ пише ИЗРИЧНО и с удебелен шрифт че са различни от стандартните снимки за документи каквито например бяха тези за Виена
Да не говорим че съвременните читави фотографи снимат дигитално и няма негатив :)
Що се отнася до допълнителното осветляване на снимката - в инструкциите отново е написано че каквато и да е последваща обработка на снимката е недопустима.
Иначе и нашите снимки са с леко сив фон, но фотографа беше добре запознат с изискванията и каза че няма проблем - т.е. под бял фон не се разбира единствено вадещо очите бяло :)
Не казвам че ако нещо от тези неща не отговаря това със сигурност ще доведе до проблем ... просто така пише в инструкциите :)
Абе защо не четете документацията бе хора ?

Успех :beer:
DCS-15.03.08
Accuse - 10.04.08
Interview-16.06.08 ОК
Букурещ - 10.07.08
Баркодове - 04.08.08
Медицински - 21.08.08
OK - 18.09.08
Аватар
Amental
Обратна връзка:

Мнение от Amental »

thebull написа:
Сигурни ли сте? Не е ли една година?
Да :) изискването е паспорта да е валиден поне една година напред :)
DCS-15.03.08
Accuse - 10.04.08
Interview-16.06.08 ОК
Букурещ - 10.07.08
Баркодове - 04.08.08
Медицински - 21.08.08
OK - 18.09.08
Al_Wonder
Обратна връзка:

Мнение от Al_Wonder »

Здравейте,
И ние се захванахме да попълваме документите за Букурещ, но изникнаха два въпроса :shock:
В Анекс 1 (IMM0008) точка 11 е необходимо да се посочят всичките дейности след 18г. Какво се пише, когато не си работил за кратко време, а си учил в университета, т.е. да кажем 6 месеца си работил и учил, след това си напуснал и през следващия месец не си работил, а само си учил. Получава се едно накъсване на образованието - работа за дълъг период и кратък за образование. това според нас може да е проблем, тъй като канадците не одобряват да си учил и работил по едно и също време. На интервюто ни се наложи надълго и нашироко да обясняваме точно това. Какво бихте ни посъветвали да направим?
Другият ни проблем е относно адреса - ние сме женени отскоро, но по лична карта сме на различни адреси. Във формуляра за адреса за последните 10г. (Анекс 1, т.15) трябва ли да се напише, че съпругата ми си е сменила адреса и живеем заедно при положение, че това го няма документално? Същото е и с настоящия адрес във формуляр 5406 - по лична карта или действителният (който го няма по документи никъде).
10х много, предварително!!! :beer:
Jekov35

Мнение от Jekov35 »

Каквото и да сте правили в периода от 18 -татаси година към настоящия момент то една ли се преценя в негативен план. Мисля ,че се касае за фактология. С получаване на Сертификатите ние вече сме одобрени от Квебек и преценката на необходимите фактори /надеждност , мотивация и т.н./ са била извършена. Докато попълвах документите открих много неща от биографията ни , които по моя преценка са "неприятни" -дълги периоди на безработица /години приз които съпругът ми е работил , но не са отразени в труд. му книжка,така че го минахме по параграф "безработица"/ и по същия начин си мислех как ли ще изглеждат тези факти пред служителя в посолството ,но къкво пък -събрали сме необходимите точки ,приети сме от Квебек ,настоящите документи са за проверка от федералните с оглед държантата сигурност на Канада./Това помня като обяснение от г-н Нолен /. Така че бъдете искрени и коректни при попълването.По повод на адресите- регистрирайте се в близките няколко дни на общ адрес и така ще изглежда добре и подходящо по документите ви. :thumbsup:
Al_Wonder
Обратна връзка:

Мнение от Al_Wonder »

Jekov35 благодаря за изчерпателния отговор :thumbsup:
Аватар
Amental
Обратна връзка:

Мнение от Amental »

Jekov35 написа:По повод на адресите- регистрирайте се в близките няколко дни на общ адрес и така ще изглежда добре и подходящо по документите ви. :thumbsup:
хора защо си създавате излишни проблеми
това за адресите не е НИКАКЪВ проблем ... толкова много хора са минали тази процедура с различни адреси и не съм чувал някой някога да е имал проблем заради това ..
според мен при положение че тепърва колко много разходи и нерви по тая процедура ви чакат
е редно да си спестявате излишните ходове и губене на пари и време ...
DCS-15.03.08
Accuse - 10.04.08
Interview-16.06.08 ОК
Букурещ - 10.07.08
Баркодове - 04.08.08
Медицински - 21.08.08
OK - 18.09.08
Аватар
thebull

Мнение от thebull »

Абе защо не четете документацията бе хора ?
Това е много интересен въпрос :twisted:
Аватар
thebull

Мнение от thebull »

работа за дълъг период и кратък за образование. това според нас може да е проблем, тъй като канадците не одобряват да си учил и работил по едно и също време.
Това са си фактите. Какво да се прави?
Жена ми също учи и работи. Когато попълвах документите писахме че от тук до там е учила, после отдолу писах че от тук до там е работила. Двата периода се застъпват, но това си е факт, а има и документ. Парави са хората че не го одобряват и аз не го одобрявам, но това е било положението.
Другият ни проблем е относно адреса - ние сме женени отскоро, но по лична карта сме на различни адреси.
Честито :) и ние сме като вас. Писахме адресите по лична карта. За Виена пак така направихме. Нали имаме документ че сме женени и другото не ни притеснява особено.
Хм, като се сетя на интервюто отидохме дори без брачните си халки. Усетихме се чак като мина интервюто. Абе разсеяна работа.
Публикувай отговор