След отказ на виза за САЩ

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
h&d

След отказ на виза за САЩ

Мнение от h&d »

Има ли някакви законови последствия ако се получи отказ на виза за САЩ от канадски резидент, в смисъл, невъзможност за кандидатстване за определен период, печат в паспорт нещо или не знам...то е ясно че не е хубаво да не ти се трупат откази.
Ако има някой преживял да каже.
.com

Re: След отказ на виза за САЩ

Мнение от .com »

h&d написа:...то е ясно че не е хубаво да не ти се трупат откази...
:lol:
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

По принцип една година няма смисъл да кандидатстваш отново, макар че на листчето което ти дават да пише че може да кандидатстваш ако се променят обстоятелствата.
Добре е да не кандидатстваш от Canada ако не си се установил трайно в Canada. 1 година пребиваване и постоянна работа обикновенно са достатъчни
Слагат ти черен печат на последната страница в паспорта и при всяко ново кандидатстване за виза трябва да пишеш, че вече ти е отказвано. Те си го знаят и бе з това де.
8)
Аватар
mouse

Re: След отказ на виза за САЩ

Мнение от mouse »

h&d написа:Има ли някакви законови последствия ако се получи отказ на виза за САЩ от канадски резидент, в смисъл, невъзможност за кандидатстване за определен период, печат в паспорт нещо или не знам...то е ясно че не е хубаво да не ти се трупат откази.
Ако има някой преживял да каже.
Само ще ти дам един пример а ти си го тълкувай както искаш.
Преди години в БГ с един мой приятел кандидатствахме едновременно за американска виза и двамата искахме да учим. Наредихме се на опашката сутринта и по обяд и двамата бяхме с черни печати в паспортите. За разлика от мен обаче той се амбицира и на другия ден пак ходи да се реди и ...и му дадоха виза. Оттогава е в щатите.
Сиренето е безплатно само в капана.
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

Хехе, твоя приятел е ударил бингото, аз пък имам познати, семейна двойка, които скоро взеха визи за САЩ като кан.резиденти и 2-мата се явяваха едновременно за визите в Отава. Преди това бяха влизали и излизали от САЩ 2-3 пъти като работници през лятото. На гишето ги питали дали са ходили в щатите до сега, понеже те били с нови паспорти и нямало печатите от пребиваванията им...казали им че според тях те не са били в Щатите!?! Май само дъра-бъра, дават на принципа едно към гьотере :)
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано :)
Публикувай отговор