София vs. Прованса
Не само грозни, ами и двойкаджии..
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=236873
Наложило се и оценка нула да се въведе...
Поне в Канада вече всички сме от село... 

http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=236873
Наложило се и оценка нула да се въведе...

Embrace your climate change!
За мен проблема е малко по-друг - може ли хора, които идват в Канада от дълбоката провинция (България - в световен мащаб) да твърдят, че месторождението ти може да определя интелекта, манталитета и.т.н.
Щото по тази логика всеки торонтчанин трябва по презумпция да е класи над най-видната софиянка, каквато явно е съфорумничката Прасе.
Между другото тя странно млъкна. Ако си мисли, че така ще демонстрира аристократичното си пренебрежение към плебса като нас, нещо бърка.
А аз съм родом от най-дълбоката провинция, която може да си представите.
Щото по тази логика всеки торонтчанин трябва по презумпция да е класи над най-видната софиянка, каквато явно е съфорумничката Прасе.
Между другото тя странно млъкна. Ако си мисли, че така ще демонстрира аристократичното си пренебрежение към плебса като нас, нещо бърка.
А аз съм родом от най-дълбоката провинция, която може да си представите.

Средата в която живееш определено оказва влияние, но средата са семейството, приятелите, училище, работа.ablood написа:becks, да, месторождението не може да определя нито интелекта нито манталитета. Но мястото и средата в които си отрасъл силно влияят на манталитета.
Та това не се определя от географското ти положение или от месторождението ти. Най-дивите селяни и простаци, които познавам са точно, тези които смятат, че София е центъра на вселената, а в останалата част на Бг живеят нискоинтелигентни селяци, които си мечтаят да се измъкнат от селцето си на всяка цена.
между другото така разсъждават и повечето "канадци" - ако си от България, то по презумция си средно до много тъп, имаш нужда от продължително обучение и превъзпитание и едва ли някога ще стигнеш културата и висотата на хората, имали честта да се родят тук.
Още повече че "мекаш" с гадния си източноевропейски акцент.
"не знам защо под БГ непрекъснато се има предвид София. София и БГ са две различни държави. Почти нищо валидно за София не може да се каже за останалата част на страната. Вярно е че София все повече прилича на Монреал по мръсотия, гадни физиономии на улиците, но също и по заплати."kralimarko написа:i az подкрепям Прасе да си поства истинската снимка да преценим7George написа:
А за физиономиите: Който го твърди, нека смело си сложи снимката до думите и получи одобрението на Форума, че да му хванем вяра!
Цитирах Питър Пан с това изявление.
Ако ще се слагаме снимките в форума, защо тогава всички не си сложим снимките?
Извинявам се на всички, които са много засегнати от моят постинг.
Живея от близо година в София и ми прави впечатление, че градът все повече заприличва на големите градове в Канада. Все повече коли и visible minorities, не само от ромски произход.
Хората идват тук със заблудата, че ще намерят по-добър живот, защото за човек от глухата провинция 1000 лева заплата са много големи пари. Какво остава от тези 1000 лева като се плати наема или ипотеката и се приспаднат високите транспортни разходи, е отделен въпрос, но хората като идват тук не ги знаят още тези неща.
Не е ли същото и с имигрантите в Канада - и те си мислят, че с 2-3000$ заплата на месец ще живеят като принцове, ама след някои и друг месец разбират, че не е точно така.
Истината е, че в големите градове над 1 милион жители има стандарт, но няма качество на живот /май тук цитирам батето
/.
Хората идват тук със заблудата, че ще намерят по-добър живот, защото за човек от глухата провинция 1000 лева заплата са много големи пари. Какво остава от тези 1000 лева като се плати наема или ипотеката и се приспаднат високите транспортни разходи, е отделен въпрос, но хората като идват тук не ги знаят още тези неща.
Не е ли същото и с имигрантите в Канада - и те си мислят, че с 2-3000$ заплата на месец ще живеят като принцове, ама след някои и друг месец разбират, че не е точно така.
Истината е, че в големите градове над 1 милион жители има стандарт, но няма качество на живот /май тук цитирам батето

"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."
Winston Churchill
Winston Churchill
Ами или намираш работа за доста над 1000 лева /респективно доста над 3000$ в Канада/ или търсиш да се преместиш някъде другаде, където ще ти се връзват сметките или поне ще живееш по-спокойно.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."
Winston Churchill
Winston Churchill
Много мразим да мислим и много обичам да мразим! :thinkerg:аз сьм от София ,куцо и кьораво ни се довлече у градо.
:krila:
Човек е голям, колкото са големи мечтите му
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
- optics
- Модератор
Въпросът не е да живееш като принц а чисто и просто, да ти е по-добре.
Всички тия китайци защо са в София а ?
Защото им е по-добре отколкото в Китай.
Аз пък в Пекин срещнах един възвращенец. Приказвахме си на български. При вас, вика, нещата се скофтиха, а при нас се развиват все по-добре. Затуй, вика, се върнах.
Всички тия китайци защо са в София а ?
Защото им е по-добре отколкото в Китай.
Аз пък в Пекин срещнах един възвращенец. Приказвахме си на български. При вас, вика, нещата се скофтиха, а при нас се развиват все по-добре. Затуй, вика, се върнах.
komentar
значи миналата година към края на почвката си правим парти на дворчето дето съм отрасъл, с приятели и роднини, по случай предстоящото ми връщане тук в канада за да ми държи 'топло'. Та повечето приятели бяха дошли по семейно му и децата тичаха и се криеха по двора. Не щеш ли минало полунощ и от новопостроената кооперация до нас хвърлиха бутилка която за късмет отскочи в покрива не беседката дето се бяхме събрали и падна и се счупи в двора на съседа, който същто имаше леко парти - голям късмет че не удари някое от децата. Станах аз развиках се - тишина и мълчание. Обадихме се на полицията и като дойдоха органите гледаха сумтяха и единия вика - глей сега вие сте си виновни - дошли са тука хората от провинцията, дали са по 75 000 евра да си купят апартамент в софия пък вие сега тука им нарушавате спокойствието и не могат да спят. Ха ха.
Така че приятели - в софия селяни има и то много.
Като да уточня - селянин не е човек от провинцията, това е същество което е ниско интелигентно , обикновенно смърди, неприятно е на околните които не са селяни, тупоумно, мисли се за велико и ей такива простотии. Може да идва от шопско ,старопланинско,тракийско, родопско, може и въобше да не говори български.
Като да уточня - селянин не е човек от провинцията, това е същество което е ниско интелигентно , обикновенно смърди, неприятно е на околните които не са селяни, тупоумно, мисли се за велико и ей такива простотии. Може да идва от шопско ,старопланинско,тракийско, родопско, може и въобше да не говори български.
DISCO до зори!!!
Re: komentar
Всъщност ти си най-големият селянин:)ioiobg написа:значи миналата година към края на почвката си правим парти на дворчето дето съм отрасъл, с приятели и роднини, по случай предстоящото ми връщане тук в канада за да ми държи 'топло'. Та повечето приятели бяха дошли по семейно му и децата тичаха и се криеха по двора. Не щеш ли минало полунощ и от новопостроената кооперация до нас хвърлиха бутилка която за късмет отскочи в покрива не беседката дето се бяхме събрали и падна и се счупи в двора на съседа, който същто имаше леко парти - голям късмет че не удари някое от децата. Станах аз развиках се - тишина и мълчание. Обадихме се на полицията и като дойдоха органите гледаха сумтяха и единия вика - глей сега вие сте си виновни - дошли са тука хората от провинцията, дали са по 75 000 евра да си купят апартамент в софия пък вие сега тука им нарушавате спокойствието и не могат да спят. Ха ха.
Де си се юрнал от студена Канада да се веселиш у Булгарско????
Че ти пак голям късмет си изкарал че съседите не са те надушили, че тогава само с една бутилка хич немаше да се отървеш