10 прости правила за утвърждаване собственото его

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
army

Мнение от army »

Когато кораба потъва –мишките го напускат първи.

Ако България потъва излиза, че ние сме мишките!!!

Но, според мен, “кораба България” си плaва доста добре???
– е....вярно, че е без капитан, екипаж и навигация,
НО! , “СТАБИЛНО” СИ СЕ ВЪРТИ В КРЪГ!?
:shock:
И около него се въртят стотина лъскави яхти, надпреварвайки се да го вземат /по 15 пъти на ден/ на абордаж.....

Виж циганите са друго нещо!!!
Някой да е виждал побелял от дертове циганин?:nenam:
Ако те тръгнат да скачат от борда – значи ни е спукана работата. :smhair:
Човек е голям, колкото са големи мечтите му
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Ако се приравним с мишките, нещата са прости. Мишките - патроити просто не оцеляват на кораба. А страхливите - спасяват вида, за кой ли път, и отново... 8)
Embrace your climate change!
becks

Мнение от becks »

army написа:12. Заставаш суртин рано /сънен/ пред огледалото, взираш се в непознатия образ срещу теб и му забиваш въпроса:
Кой е по българин? -АЗ ,дето напуснах страната или Симеон /царя/ -дето се върна!!!!:shock:
Видиш ли , че оня отсреща те гледа тъпо – удари си два шамара:
Изпитан метод.......-НЕ ЛЕКУВА ЕГО , АМА ДЕЙСТВА ОБОДРЯВАЩО!
– “вервайте ми”
:lol:
Това е всъщност 6-та точка:
6.Водите безмислени спорове в някой форум за емигранти,като се мъчите да внушите на другите,че България е един "кенеф" и какво "добро" сте направили на собствената си личност като сте се махнали от там.
Само трябва да се добави, че избягалите от "кенефа" всъщност са "по-истинските" българи
Жени

Мнение от Жени »

7George написа:Ако се приравним с мишките, нещата са прости. Мишките - патроити просто не оцеляват на кораба. А страхливите - спасяват вида, за кой ли път, и отново... 8)
Те мишки на кораба изобщо не остават, а камо ли да оцеляват! Остават само патриоти и се борят до край! :wink:

А страхливите, дето напускат първи, спасяват вида, претопявайки се с разни други мишки, избягали от други кораби ли, кенефи ли? :roll:

Абе доста миризлива работа се получава накрая! :tk: :smhair1: :eek:
Аватар
mouse

Re: 10 прости правила за утвърждаване собственото его

Мнение от mouse »

Жени написа:...
Както каза Army наскоро, мишките, mouse, първи напускат потъващия кораб, но не от смелост, а от страх да не потънат с него! :wink:

По тази логика всички сме мишки, щото сме напуснали потъващия роден кораб! :roll:
А според теб кой може да спаси потъващ кораб и не е ли смелост да скочиш в тъмните води, които едва ли са по-безопасни от потъващия кораб.

А след страхливите мишки следват лодките и накрая смелия капитан.
Спокойно моряци за всички ще има вода да се удавите, най-близката земя е на 1 километър...надолу. :lol: :lol: :lol:
Сиренето е безплатно само в капана.
Жени

Мнение от Жени »

mouse написа: ......А според теб кой може да спаси потъващ кораб и не е ли смелост да скочиш в тъмните води, които едва ли са по-безопасни от потъващия кораб....

Не казвам, че може да бъде спасен! :cry:

Казвам само, че е по-голяма смелост да си потънеш на поста! Има и такива капитани все пак! :wink:

Пишещите тук не сме от тях! :roll: Но да не ви пука! Важното е че сме смелчаци -КАНАДЦИ! 8)
Аватар
mouse

Мнение от mouse »

Жени написа:Те мишки на кораба изобщо не остават, а камо ли да оцеляват! Остават само патриоти и се борят до край! :wink:

А страхливите, дето напускат първи, спасяват вида, претопявайки се с разни други мишки, избягали от други кораби ли, кенефи ли? :roll:
"И се борят до край" патриотично потъвайки с кораба вместо да се борят за живота си.
И тайно завиждат на смелостта на невзрачните мишки дръзнали да се преборят с вълните.
Аватар
mouse

Мнение от mouse »

Жени написа:

Казвам само, че е по-голяма смелост да си потънеш на поста!
Има и такива капитани все пак! :wink:
Човешкият живот е много по-ценен от един кораб, особено потъващ.
И какво е постигнал капитанът потънал с кораба.
Жени

Мнение от Жени »

mouse написа: Човешкият живот е много по-ценен от един кораб, особено потъващ.
И какво е постигнал капитанът потънал с кораба.
Съгласна съм напълно, че животът е много-по ценен от един кораб! Особено за една мишка! :wink:

Потъналият с кораба, дори да не е капитанът, просто е ценил по-високо достойнството си, човешките си добродетели, родолюбието си! Бил е самоотвержен! Не е бил родоотстъпник, пардон, корабоотстъпник! :wink:

Такива хора са рядкост и те никога не биха оплювали родния си кораб по форумите! И дори да се е случило да са се спасили, а корабът да е потънал, ценностната им система не би им позволила да се бият толкова гордо в гърдите с постъпката си и дори да обявяват колко са смели!

Щото по-скоро биха станали смешни! 8)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Всъщност, капитанът товари корабните запаси на спасителната лодка, оставяйки трошички за екипажа...
Лъжа е, че някой иска да емигрира, но остава от патриотизъм. Това са смотани оправдания, на нерешителен страхливец. Един ден като се пенсионира, ще брои стотинките, нямащ пари за отопление и лекарства, разкайващ се горчиво за страхливостта си.
И старините ще са му по-самотни, защото на този кораб много деца не са добре дошли.
def34

Мнение от def34 »

mouse написа:
def34 написа:...

Ако,след редовното спазване на тези 10 правила,все още ви мъчи носталгия и си задавате въпроса дали сте постъпили правилно,то по всяка веротност не сте и Вашето емигриране е било грешка.
Благодаря че ги сподели с нас. Но с риск да те разочаровам ще ти кажа че се чувствам прекрасно след като се събудя сутрин и първата ми мисъл е с кого и къде ще прекарам почивните дни.
Няма лесна емиграция и тя не е доброволна, нещо или някой те е накарал да да кажеш "стига".
И не всички имат смелостта да кажат "стига" и да съберат живота си в няколко куфара.

И след като имах смелостта да кажа "стига", имах смелостта да дойда тук и да се преборя, със сигурност имам смелост да кажа че ти си един страхливец, висящ в този форум и търсещ оправдание за собственото си бездействие.

Лека нощ. Ако животът ти не ти предлага нищо хубаво нека поне сънищата ти да са хубави.
А за мен не се притеснявай, аз отдавна не сънувам, аз живея.
Първо радвам се за теб,че се чувстваш прекрасно.
Второ,не знам за каква "не доброволна" имиграция ми говориш, може би някой те е депортирал насила от България?
Трето, това,че си заминал някъде не те прави автоматично "смелчага".Животът е доста по сложен от твоите възприятия за него и не се свежда до това да отидеш някъде и да се пребориш с нещо.
Четвърто,съжалявам,че си се припознал сред тези които съм описал в предния си пост.Точни такива хора, вместо да си гледат прекрасния живот в Канада, висят по форумите и се опитват да ни убедят колко зле е в България,което е типична проява на комплекси.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Мислех, че героизмът на Гюро Михайлов умря на 10 ноември, но явно сън се лъгал, като гледам колко последователи има тук...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
def34

Мнение от def34 »

Lub0 написа:Мислех, че героизмът на Гюро Михайлов умря на 10 ноември, но явно сън се лъгал, като гледам колко последователи има тук...
Предполагам,че под "Гюро Михайлов" имаш предвид даването на базмислени жертви в името на някаква идея.Уверявам те,че не стоят така нещата.В България не сме "цъфнали и вързали" и скоро няма да бъдем, но непрестанните "напъни" да се пишат само негативни неща за България в този форум просто дразнят.Хвалете се със собствените си успехи и придобивки, без да заклеймявате и оплювате хората решили да останат в България.Или и в Канада сте пренесли поговорката"Аз може да не съм добре, но по важното е на Вуте да му е зле".
ilka

Мнение от ilka »

Жени написа:
Потъналият с кораба, дори да не е капитанът, просто е ценил по-високо достойнството си, човешките си добродетели, родолюбието си! Бил е самоотвержен! Не е бил родоотстъпник, пардон, корабоотстъпник! :wink:

Такива хора са рядкост и те никога не биха оплювали родния си кораб по форумите! И дори да се е случило да са се спасили, а корабът да е потънал, ценностната им система не би им позволила да се бият толкова гордо в гърдите с постъпката си и дори да обявяват колко са смели!

:shock: :roll: :lol: :lol: :lol:
разбирам, че обичаш провокациите, ама което си е прекалено, си е прекалено
за каква ценностна система изобщо става на въпрос - да умреш безсмислено, защото някой тврди, че това било достойно 8)
пак сме тук :-)
Жени

Мнение от Жени »

ilka написа:
Жени написа:

:shock: :roll: :lol: :lol: :lol:
разбирам, че обичаш провокациите, ама което си е прекалено, си е прекалено
за каква ценностна система изобщо става на въпрос - да умреш безсмислено, защото някой тврди, че това било достойно 8)
На този въпрос може по-добре да ти отговорят Левски, Ботев, Раковски и т.н. :roll:

Ами чети, то си е написано и дори си го подчертала:

Ценностната им система не би им позволила да се бият толкова гордо в гърдите с постъпката си и дори да обявяват колко са смели! И не им позволява да плюят по дома си, по всичко родно и да забравят, че те просто са имали късмет да се измъкнат от потъващата родина, а не смелост!

И същите тези смелчаци обявяват за страхливци братята си и сестрите си, които по липса на Миши инстинкти за бягство все още са на палубата на потъващия кораб! Това ми се струва много грозно и недостойно! :(

Имиграцията, от където и да я погледнеш, си е дезертьорство, бягство! :wink:
Заключено