НА КРИВ ИМИГРАНТ - КАНАДА МУ Е ВИНОВНА!!!!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
kokoscho

Мнение от kokoscho »

Въпросът ти е зададен погрешно:)
Това което трябва да се запиташ е КОЛКО време ще си търсиш работа???
1.Минимум ЕДИН месец (докато си оправиш СИН-чето).
2.а максимум колко?
3.Порови се из сайтовете за работа, в твоята специалност за предпочитане. Даже пусни малко обяви, с леееко фалшиви данни, колкото да видиш дали ще те потърсят :).
4.Без работа, 7-9 бона, за нула време ще ги опаткате, но ако с тези пари няма да плащаш и пътя, за около 6м ша ВИ стигнат, без да ти се налага да се озорвате много, макар че зависи колко са големи децата....но после....
5.Ако си сам, и за 1г. ще ти стигнат :)
6.Работа мой човек, ако в Торонто ша си намерите работа и двмата, или дори единият, хич не се колебай, ами идвайте всички накуп :)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Започнах работа на 9-тия ден след пристигането си. Когато ми излезе соц. номера ми дадоха първия чек. Не е проблем да те почакат, щом работиш.
Работа в Монреал може да се започне веднага. Ако си амбициозен, или те повишават, или като се окопитиш я сменяш.
Със 9000CAD +детските в Монтреал можеш да живееш почти година, без да правиш нищичко и без да взимаш соц. помощи.
Аватар
trans

Мнение от trans »

не е вяно че 9000$ ще стигнат Всичко това го говорите на смятайси изобщо началните разходи ами това че в началото изабщо не знаеш от къде и какво да пазареш Пример ние дойдохме с 12000 и за 4 месеца ги нямаше при това в MOntreal и то 2006 а за Торонто те ще заминат за 2 месеца
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

trans, вие сте тръгнали веднага на пазар с голямата потребителска кошница. Човешките потребности се простират до границите на лакомията. Юрнали сте се да харчите, защото сте имали предостатъчно пари, защото сте искали да излезете на социал, или просто лоши сметки.
Аз дойдох с 1/3 от тези пари, стигнаха ми, та дори и кола си купих.
army

Мнение от army »

"ablood"- върни се в началото на темата...

1.Ако нямаш кой да гарантира за теб/ при наемане на първа квартира/-
за 4-членно семейство/в Торонто/ си изгорял автоматически с 6000$/средно/.......
2. Първоначалното зареждане на хладилника - още 600-700$/прах, олио, захар, ориз .......и т.н.т./
Човек е голям, колкото са големи мечтите му
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

kokoscho написа:
Това което трябва да се запиташ е КОЛКО време ще си търсиш работа???
1.Минимум ЕДИН месец (докато си оправиш СИН-чето).
СИН номера е готов за 5 дни. Поне при нас така стана.
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Pepon

Мнение от Pepon »

Аз в Торонто не съм живял, но в Отава 4 човека с 9000$ ще изкарате точно 3 месеца, ако минете от другата страна на реката във френско, може да ви стигнат и за 4. Въпросът е ще може ли поне един от вас за този сравнително кратък срок да си намери добра, или поне добре платена работа. Ако това не се случи /все пак нямате canadian experience, не познавате добре страната, имата проблеми с езика и т.н./ ще се принудите да започнете каквато и да било работа, за каквито и да било пари, само и само да изкарате месеца. Така има голяма опастност да паднете в 'клопка', от която няма измъкване с години, а може да сте на дъното и цял живот.
Имиграцията си е лотария и никой предварително не знае дали ще изтегли печелившия билет. Ако нещата бяха толкова прости и лесни, и успехът гарантиран, такива като англичани, германци, швейцарци, а дори и канадци щяха да се скъсат да имигрират кой където му падне :D А дали е случайно, че имиграцията е занимание за бедните и изостанали народи като индийци, пакистанци, сомалийци, хаитяни и т.н. И ние българите до кого сме по-близо, до цивилизована и богата Европа или до бедна и гладна Африка? Не се съмнявам, че сега много хора в този форум ще скочат да ви убеждават, че БГ е страна не от третия, ами от 4-тия свят, че тук всички сме "у чрево адово", че ядем само кучешко, че не сме били един ден на почивка в живота си, че по улиците ходим само с бронежилетки, че работим за 200$ на месец, че Адът на земята е точно между Дунав и Черно море и какво ли още не. Но дали е точно така, нека всеки прецени сам за себе си.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
totev

Мнение от totev »

sasho71 написа:
totev написа:винаги бих отишъл някъде с жена/гаджето ми, при първоначалния стрес редовния секс е изключително важен.
какъв секс бре, амчи то от стрес ерекция няма да получиш, ти и за редовен ми говориш. Я си спомни първите 30 дена в казармата дали си получил ерекция и дали въобще си се сетил за тез "възвратно-постъпателни движения" :lol:
бат Саше казармата по давност я изпуснах, на последната комисия им ударих канадската и люксембургската карта на масата и казах че живея във Ванкувър, мушнаха ми досието най-отдолу и потънаха в размисъл. За първите дни на първата ми емиграция/щот втората беше пей сърце/ изкарахме седмицата на Хелоуйн с 5Е и пълен хладилник, та общо взето друго освен гореспоменатото нямаше какво да се прави..за това и ми хареса да съм емигрант :D ако пък се спечеш от първия ден, определено ще ти отнеме месеци да се насладиш на тези моменти.
Секса калява волята и заздравява семейството, бори стреса и намалява теглото, понякога в резултат се получава и увеличавене на чистия доход и данъчни облекчения.
ти мен ме остави, преди време всяка втора приказка ти беше за азиятки, напоследък не си споменавал...замисли се :wink:
...мразя мастика без айрян...
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

ти мен ме остави, преди време всяка втора приказка ти беше за азиятки, напоследък не си споменавал...замисли се
Зомбирал се е окончателно, затова...
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Pepon, не виждам какво ще навреди някому, ако започне каквато и да е работа, и в последствие си намери по-хубава. От стоене в къщи не се трупа експириънс, нито език се учи. Нито ще има кой да му даде препоръка, когати впоследствие изскочи интересна длъжност.
Падането в клопката е чисто психологическо. Ако човек се почувства доволен от малкото, да си остане на дъното. Такива хора не ги мисли - те са щастливи с това което имат.
Някои глупаци твърдят, че причината за да са на дъното, е че са започнали като черноработници, а не като директори. Само е трябвало да потърсят повече, да почакат 20-30 години и всичко е щяло да се уреди.
Аватар
trans

Мнение от trans »

ablood хайде стига глупасти спрете се с тоз социал
ти явно си бил сам. Ние също купихме кола, но тук става въпрос за семейство с деца. Разбира се че говорим и за лоши сметки, но те са неизбежни в началото. Има компромиси, които човек може да направи само когато е сам.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Явно бях сам, ако не броим жената и детето.
Лошите сметки не са неизбежни, ако можеш да събереш 2+2.
Преценяваш колко време можеш да изкараш без работа, калкулираш си бюджета и ако не си успял да си намериш нищо свястно накрая приемаш каквато и да е работа.
Колко са хората които познавте, които са си намерили веднага хубава работа? 0? Или 1 от 100 но някой близък го е уредил?
Хубавата работа никога не седи вакантна. Никога не чака новопристигнал емигрант. Никой новопристигнал не може да се пребори за място с кандидат с местен опит, препоръки и езици.
BMO
Обратна връзка:

Арми да ти кажа и аз моето мнение

Мнение от BMO »

Идвате обезателно всички. Трябва много бързо да решиш какво искаш да работиш. Намираш си колеж който да ти даде такава специалност. Дават ти стипендия която после ще връщаш. Завършваш колежа и започваш работа. Това се отнася и за съпругата. По време на ученето в колежа ходиш и на курсове по език. Така ще имаш няколко месеца до година в които ще се социализираш, а ще имаш и пари от стипендията за живеене.
След това пада голямата работа.
Само с документ от България не знам как ще можеш да си намериш работа, освен продавач или обща работа-която е доста ниско платена.
Успех и пиши как си успял.
Аватар
mouse

Re: Арми да ти кажа и аз моето мнение

Мнение от mouse »

BMO написа:Идвате обезателно всички. Трябва много бързо да решиш какво искаш да работиш. Намираш си колеж който да ти даде такава специалност. Дават ти стипендия която после ще връщаш. Завършваш колежа и започваш работа. Това се отнася и за съпругата. По време на ученето в колежа ходиш и на курсове по език. Така ще имаш няколко месеца до година в които ще се социализираш, а ще имаш и пари от стипендията за живеене.
След това пада голямата работа.
Само с документ от България не знам как ще можеш да си намериш работа, освен продавач или обща работа-която е доста ниско платена.
Успех и пиши как си успял.
Това е много добро решение ако си в Монреал. Даже и жената ако трябва да гледа 2 те деца и не може да започне да учи пак е добре. Детските и стипендията са добър доход стига наемът да не е много голям.
Сиренето е безплатно само в капана.
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

ablood написа: Колко са хората които познавте, които са си намерили веднага хубава работа? 0? Или 1 от 100 но някой близък го е уредил?
Хубавата работа никога не седи вакантна. Никога не чака новопристигнал емигрант. Никой новопристигнал не може да се пребори за място с кандидат с местен опит, препоръки и езици.
Да бе да ! Само тук във форума има няколко гении дето са започнали превъзходна и високоплатена работа без никакви връзки кой на втория месец, кой на втората седмица а май имаше и на втория ден.

Ама който си го може ( да разтяга цветни локуми ) си го може :lol:
Публикувай отговор