въпрос относно перманентната карта

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
paola7

въпрос относно перманентната карта

Мнение от paola7 »

paola7 написа:имам виза,която изтича месец ноември 2008.налага ми се да влезна в Канада преди да ми изтече визата и да се варно отново в България за да мога да си запазя статута на емигрант.някой знае ли колко време ще ми отнеме да си оправя необходимите документи: да си извадя перманентна карта, да взема социален номер и медицинска карта? и трябва ли да изчакам задължително да си взема перманентната карта /казаха ми че е готова след около 30-40 дни/ лично аз или може някой друг да ми я вземе и да ми я изпрати в България? моля, помогнете ми с инфо ако можете.благодаря на всички предварително.
[б][/б]]

Пиши на кирилицата. За улеснение можеш да използваш това - http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php

milla
irty6

Мнение от irty6 »

paola7, когато влязох в канада ми задраскаха визата и казаха че след 1 месец от датата на влизане в Канада ще ми изпратят личната карта на посочения от мен адрес както и че ако напусна канада без тази карта не мога после да вляза. Относно социалната карта става сравнително барзо (моята стана за 2 седмици)но пак трябва да имаш постоянен адрес който се записва в картата и адрес на който да ти я изпратят. За здравната карта срокът задължително е 3 месеца и трябва да имаш документ с адреса ти например резидентска карта,шофьорска книжка, банково извлечение(но имай предвид че това важи за Онтарио за квебек май не ти трябва нищо.
Аватар
mouse

Мнение от mouse »

Когато си подаваш документите ти искат някакъв адрес за да ти ги изпратят по пощата. Тук всички документи се получават по пощата с обикновено писмо, не се изисква подпис. Едно от решенията е да дойдеш, да си подадеш документите и да си заминеш, като посочиш адрес на приятели които след като ти получат документите да ти ги изпратят в БГ. Здравна карта може и да не си вадиш. Ще си я извадиш когато се върнеш. Най-важна е резидентската карта, тя ти замества входната виза.
Сиренето е безплатно само в капана.
paola7

Мнение от paola7 »

благодаря за инфото
Публикувай отговор