paola7 написа:имам виза,която изтича месец ноември 2008.налага ми се да влезна в Канада преди да ми изтече визата и да се варно отново в България за да мога да си запазя статута на емигрант.някой знае ли колко време ще ми отнеме да си оправя необходимите документи: да си извадя перманентна карта, да взема социален номер и медицинска карта? и трябва ли да изчакам задължително да си взема перманентната карта /казаха ми че е готова след около 30-40 дни/ лично аз или може някой друг да ми я вземе и да ми я изпрати в България? моля, помогнете ми с инфо ако можете.благодаря на всички предварително.
[б][/б]]
paola7, когато влязох в канада ми задраскаха визата и казаха че след 1 месец от датата на влизане в Канада ще ми изпратят личната карта на посочения от мен адрес както и че ако напусна канада без тази карта не мога после да вляза. Относно социалната карта става сравнително барзо (моята стана за 2 седмици)но пак трябва да имаш постоянен адрес който се записва в картата и адрес на който да ти я изпратят. За здравната карта срокът задължително е 3 месеца и трябва да имаш документ с адреса ти например резидентска карта,шофьорска книжка, банково извлечение(но имай предвид че това важи за Онтарио за квебек май не ти трябва нищо.
Когато си подаваш документите ти искат някакъв адрес за да ти ги изпратят по пощата. Тук всички документи се получават по пощата с обикновено писмо, не се изисква подпис. Едно от решенията е да дойдеш, да си подадеш документите и да си заминеш, като посочиш адрес на приятели които след като ти получат документите да ти ги изпратят в БГ. Здравна карта може и да не си вадиш. Ще си я извадиш когато се върнеш. Най-важна е резидентската карта, тя ти замества входната виза.