тази вечер по TV5.......

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
IGG

Мнение от IGG »

@vio - много похвално да "защитиш" страната си от "очерняне". Стига да има такова. Защото действителността е много по - страшна. И не работещите в тези домове са виновни. Виновна е същата тази държава. Във въпросния филм - за Медвен, какво да кажа, дома е много по-добър от този в Могилино, който бе даден по BBC. И този в Могилино продължава да си е в същото състояние, независимо от клетвите, че ще бъде закрит и децата преместени. А колко други незнайни домове, забутани по градчета и селца има. За които нищо не се знае. Като този в Средец (бивше Грудово). Единственият в България за деца с аутизъм , синдром на Даун и други подобни. И за който същата тази мила държава, която е "очернена" и "оклеветена" реши да го закрие. Защото не и е икономически изгодно да го поддържа. Познай какво ще се случи с децата.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Срамота е 21ви век да има такива децки затвори
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
miko

Мнение от miko »

vio написа:на кого да вярваме - на "журналисти" тръгнали да търсят сензация, или на хората, които живеят с тези деца и страданията им? Става въпрос за дома в Медвен, който е злепоставен:

Само кметицата на Медвен Ваня Джелебова не се бои да говори. Категорична е - скандалната история с местния "гробар" Христо Цончев е инспирирана от френските автори на филма. Журналистите са се възползвали от пиянството на 55-годишния мъж. "Христо е алкохолик, който работи при мен по линията на временната заетост. Давам му да чисти, да плеви трева, но винаги е пиян", отсича Ваня Джелебова. Откъде французите са изкопали Христо, кметицата не знае. За едно обаче е сигурна - думите на "гробаря" във филма са пълни глупости. "Присъствам на всяко погребение", обяснява Джелебова. Детските ковчези се осигуряват от кметството в Медвен. Гробовете пък копаят работници от дома. Христо Цончев обаче никога не е бил служител на социалното заведение. "Погребваме децата според канона. Дори ги полагаме с любимите им играчки", разказва кметицата.

и още:

Постъпиха некоректно и изкривиха истината

Весела БАНОВА
клиничен психолог, бивш зам.-шеф на Агенцията за закрила на детето

http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=235930
Аз не виждам с какво Българското ми само#увствие е наранено , #е идва някой да покаже как стоят нещата. Репортажа не е против Българите , а против политиката на държавата. Аз не искам да защитавам държата , когато не е права а и затова съм се махнал от нея.
Няма полза от псевдо патриотизъм, а и репортажа не е толкова шокиращ колкото се оптитват да го представят.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Домът в Медвен е малка част от френския репортаж. Освен за него ,има показан и дом в който се грижат прекрасно за децата, точно за да се види ,че не всичко е черно в домовете в България. Не виждам защо трябва да се излагаме и да пращаме възмутени писма.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
analgin
.

Мнение от analgin »

Вече сме извстни в Квебек не само с това, че им папаме социала, а и с Медвен.
.com

Мнение от .com »

analgin написа:Вече сме извстни в Квебек не само с това, че им папаме социала....
Aми айде по-отговорно съществувайте , спирайте да взимате и започвайте да давате като ЕВРИ БАДИ ЕЛС ... а ма ха ...
Публикувай отговор