Здравейте всички съфорумци, искрено благодаря на всички Вас за ценната информация, която споделяхте непрестанно.
Вчера 13.06.2008 петък от 09.00 часа минахме успешно интервюто. Аз съм с нива на френски 7/7, английски 7/7, моята съпруга – френски 7/6 и английски 1/1 /водещ кандидат/. И двамата сме завършили маркетинг и мениджмънт в ИУ-Варна. Интервюто ни започна в 9.10 ч., мадам Стоянов отново закъсня. Първите въпроси бяха към водещия кандидат:
- Това вашата първа молба за имиграция ли е?
- Женени ли сте?
- Това ваш първи брак ли е?
- Имате ли деца?
- Паспортите моля?
- Защо избрахте точно Квебек?
- Откъде научихте за процедурата?
- Какво образование имате?
- Какво изучава маркетинга?
- Какви дисциплини по маркетинг сте изучавали?
- Какво разбирате под промоция?
- Коя е вашата настояща работа?
- Какви продукти произвежда фирмата ви?
- Как намерихте последната си работа?
- Как премина последното ви интервю за работа?
- Защо напуснахте предишната си работа и с какво се занимаваше фирмата?
- Какво имате намерение да работите в Квебек?
- Знаете ли кои са ордерите на счетоводителите? /жена ми работи в сферата на счетоводството от 6 години/.
След това последва въпрос на английски към моята съпруга – Можете ли да се представите?
Последваха въпроси и към мене:
- Какво знаете за Квебек?
- Знаете ли, че 50% от имигрантите напускат Квебек заради климата? Това не ви ли притеснява?
- Каква информация съдържа сайта BonjourQuébec?
Споменах, че гледам квебекска телевизия и последва въпрос:
- Какви са последните новини от Квебек?
- Знаете ли какъв ден е днес, суеверни ли сте?
На английски език не ми зададе никакви въпроси.
Спокойно мога да кажа, че мадам Стоянов е добронамерена, но говореше с определено силен квебекски акцент и бързо. Един единствен път се наложи да повтори въпрос. И двамата ни писа франкофони. Интервюто продължи точно 45 минути.
За всички на които им предстои интервю подгответе се сериозно върху образованието, включително кои дисциплини сте изучавали, настоящата и предпоследната работа.
Казваме едно голямо БЛАГОДАРЯ на нашата учителка Жана Николова, която е един невероятен човек и преподавател.
Желаем успех на всички по пътя към голямата мечта!