интервю

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
hoyden
Обратна връзка:

Мнение от hoyden »

Честито на миналите досега :beer: !
Само не разбрах след толкова много постинги на Драго и Таня, в крайна сметка минали ли са или не. Хайде вече да оставим спама и лиричните отклонения настрани и да караме по същество.
Драго, да ме прощаваш, ама видя ли вече твой постниг, започвам да се прозявам :roll:

“Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За Вселената все пак не съм сигурен.” Алберт Айнщайн
Аватар
valedessy

Мнение от valedessy »

Dparo u TaHq написа:Вале и Деси,всичко е наред!
Продължаваме напред :)
Аз във форума пуснах една малка тема,за това което исках да кажа.
Успех и по-бързо преминаване на всички други процедури и да можем да пътуваме групово :dance: :haplio:
ами те Драго и Таня са го написали. Важното е, че всичко е наред при тях :wink:
DCS: 30/10/07, акюзе след 15д.
покана за интервю 1м3с преди интервюто
док. към Букурещ: 7/06/08, баркодове след 1м1д
покана за медицински след 23д
покана за визи след 3с (от направените медицински), върнати паспорти след 18д
Общо: 10м и 18д
kaka_dora_Luk4o

Мнение от kaka_dora_Luk4o »

Ама голям въпрос повдигнахте - минаха ли Драго и Таня или не - това е ясно от началото НЕ СА !!!!
Аргументирам се : всички минали интервюто успешно пишат веднага, ура, минахме .... госпожата е супер....
Драго и Таня - 3 дена тишина, после заобикалки, мъдри мисли и увъртане на отговора.
Не че е моя работа просто много често се задава напоследък въпроса минали ли са та затова викам да си изкажа и аз мнението. :D
Няма нищо лошо ако са те върнали за език, ама кажи си все пак, никой няма да те съди :oops: [/u]
Изображение
Аватар
hoyden
Обратна връзка:

Мнение от hoyden »

Драго, Милла или Линко трябва да ви трият вече. Чудя се защо ли още не са го направили.
Предполагам че има доста форуми за мъдруване, ама тук не му е мястото определено!
Спокоен човек съм по принцип, ама вече ми кипва от вашите "мъдри мисли".
Призовавам Милла да вземе мерки :x

“Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За Вселената все пак не съм сигурен.” Алберт Айнщайн
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

ха ха ха
Айде и на теб здраве - спокойния!
elkos

Мнение от elkos »

На мен пък лично ми допадат постингите с мислите на Драго и Таня ...Затова, че......Пишетееее...:D
Аватар
ptizata

Мнение от ptizata »

Само да отбележа, че и ние се справихме, така че моля поставете ни жълтия цвят. :D :beer: Беше срахотно преживяване и емоция и искам да благодаря на приятелите от курса по френски, които бяха с нас на интервюто, и които също минаха успешно и да им кажа: "Добър тим направихме още от тук и се надявам да се трансферираме au Québec ensemble"
Иначе всичко във връзка с интервюто мина, както всички описват, дори мисля, че вече ми липсва тръпката и ако може съм съгласен да мина още веднъж на интервюто при мадам Стоянов.
Успех на чакащите интервю!
- документи до Виена - 08.05.2007г.
- интервю - 11.06.2008г.- успешно
- направени мед. прегледи - 14.08.2008г.
- покана за визи - 28.10.2008г.
- визи - 15.11.2008г.
Аватар
milla
Модератор

Мнение от milla »

Имиграция в Квебек е подфорум създаден, за да може всеки имигрант да получи доколкото е възможно помощ и информация, свързана с процедурата. Явно в случая трябва да ви припомня едни от най-важните правила на форума, които ако не спазвате тази тема ще се опорочи и ще се наложи да се "изхърли" в Кофата :

1. Участниците във форума са длъжни да спазват добрия тон на поведение, да не използват вулгарни думи и да се отнасят с уважение един към друг.

2. Не използвайте форумите за разрешаване или още по-малко за създаване на личностни конфликти. Забранява се разкриването на лична информация за друг потребител. Спазвайте личното пространство. Съсредоточете се върху темата/мнението, а не върху този, който го е писал.

Интервюто не е единственото препятствия по пътя на вашата емиграция. Може би най-трудната бариера за повечето имигранти е адаптацията и реализацията в постигане на желаните цели в чуждата страна. Така че злорастването е напълно излишно, особено що се отнася до емигрирането, защото може да се върне като бумеранг и тогава на никой няма да е приятно от това, което е преживял.

Желая успех на всички и се надявам това, което написах да е достатъчно, за да запазите уважителното отношение един към друг.
Мечтите се постигат, когато се потрудиш за тях, така както вятърът гони облаците, докато се покаже слънцето!
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Към всички,на които им предстои интервю.
Ако имате Оферти за работа от интернет,добре си прегледайте съкращенията на Microsoft,Office,Word ...и други съкращения,които имат тези оферти.
Може листа да не е пред вас ,когато сте запитвани и да не можете да се досетите за кое съкращение ви пита.

:thumbsup:
Jekov35

Мнение от Jekov35 »

Здравейте ! |Много сме щастливи , днес след интервю в размките на 30 мин. получихме заветните сертификати ! За нас: съпругата ми - /професия прокурор /водещ кандидат с френски -10/9 ,англ. ез 1/1 ,аз /инженер/ фр. 1/1 , англ.език-не . Мадам Стоянов - изключително чаровна , мила и отзивчива.Започнахме със справка по документите -кратко и ясно. Към съпругата ми - какви са отговорностите на следователя , страхува ли се да рабооти като прокурор. Къде е учила и как френски език. Тя обясни , че се е подготвяла сама с учител . Към мен- как се казвам , на колко години съм , колко деца имам. Всичко за няколко минути. Никакви въпроси за Квебек ,освен защо сме решили да имигрираме там. Последва шума на принтера ....това беше изключителен момент! Много сме щастливи и горди с успеха си !
Искаме да благодарим на всички съфорумници, които споделиха впечатленията и преживяванията си- това беше много полезно за нас Благодарим за предоставената информация , коментари и сайтове .
На всички желаем УСПЕХ ,КУРАЖ и РЕАЛИЗИРАНИ ПЛАНОВЕ !
Не можем да ви даваме съвети , а и не желаем- бъдете себе си и5 вярвайте! :thumbsup:
semeen

Мнение от semeen »

Честити сертификати, Jekov35!
Аз имам един въпрос. Съпругата ти е с високо ниво на френски и слаб английски, а ти - със слаб френски и никакъв английски. За да минете и то толкова лесно означава, че точките ви са били високи. Би ли споделил, кое повиши точките ви. Доколкото знам българското право трудно се приема за търсена професия в Канада, т.е. трудно се приравняват дипломите и трудно се приема в гилдията. Все пак всяка страна си има своя собствена подготовка на кадрите и се иска време за това. Каква е твоята инженерна специалност, стаж? Разбира се не е нужно да ми отговаряш много точно, защото си е твое право да не споделяш лична информация. Питам, защото намирам сходства с нас.
Jekov35

Мнение от Jekov35 »

Semeen, мисля , че тежест за получаване на сертификатите оказаха и следните факти - ние имаме две деца на възраст 5 и 11 години , нашата лична възраст , съпругата ми е с 12 годишен стаж по специалността /непрекъснат/ , аз съм инженер общо машиностроене и уредостроене със стаж по спец. 4 години , а освен това съм със спец. електротехника от средното си образование , като по нея съм работил около 4 години също. Освен това мисля , че на Мадам определено и допадна , че не говорехме общите и предъвкани неща /по точно съпругата ми/. Всичко беше много лично и по темата Квебек / музика , артисти ,спектакли... ,така де това ни е слабостта/. Желая успех ! :D
semeen

Мнение от semeen »

Благодаря!
При вас, както се казва, има добре разиграни фигури !
Пожелавам успех по-нататък!
zeg

Мнение от zeg »

Здравейте и ние да се похвалим с успешно преминаване на интервюто. То беше в петък 13 на една щастлива за нас дата.Изпитващата можем да кажем ,че е много добронамерена и усмихмата личност ,която единствена цел е да ни предразположи .Преводачката също е много любезна ,защото ни превеждаше от квебекски френски на европейски френски :lol: .На всички след нас пожелаваме успех .
Ние вярваме
Li

Мнение от Li »

Здравейте всички съфорумци, искрено благодаря на всички Вас за ценната информация, която споделяхте непрестанно.

Вчера 13.06.2008 петък от 09.00 часа минахме успешно интервюто. Аз съм с нива на френски 7/7, английски 7/7, моята съпруга – френски 7/6 и английски 1/1 /водещ кандидат/. И двамата сме завършили маркетинг и мениджмънт в ИУ-Варна. Интервюто ни започна в 9.10 ч., мадам Стоянов отново закъсня. Първите въпроси бяха към водещия кандидат:
- Това вашата първа молба за имиграция ли е?
- Женени ли сте?
- Това ваш първи брак ли е?
- Имате ли деца?
- Паспортите моля?
- Защо избрахте точно Квебек?
- Откъде научихте за процедурата?
- Какво образование имате?
- Какво изучава маркетинга?
- Какви дисциплини по маркетинг сте изучавали?
- Какво разбирате под промоция?
- Коя е вашата настояща работа?
- Какви продукти произвежда фирмата ви?
- Как намерихте последната си работа?
- Как премина последното ви интервю за работа?
- Защо напуснахте предишната си работа и с какво се занимаваше фирмата?
- Какво имате намерение да работите в Квебек?
- Знаете ли кои са ордерите на счетоводителите? /жена ми работи в сферата на счетоводството от 6 години/.
След това последва въпрос на английски към моята съпруга – Можете ли да се представите?
Последваха въпроси и към мене:
- Какво знаете за Квебек?
- Знаете ли, че 50% от имигрантите напускат Квебек заради климата? Това не ви ли притеснява?
- Каква информация съдържа сайта BonjourQuébec?
Споменах, че гледам квебекска телевизия и последва въпрос:
- Какви са последните новини от Квебек?
- Знаете ли какъв ден е днес, суеверни ли сте?
На английски език не ми зададе никакви въпроси.

Спокойно мога да кажа, че мадам Стоянов е добронамерена, но говореше с определено силен квебекски акцент и бързо. Един единствен път се наложи да повтори въпрос. И двамата ни писа франкофони. Интервюто продължи точно 45 минути.
За всички на които им предстои интервю подгответе се сериозно върху образованието, включително кои дисциплини сте изучавали, настоящата и предпоследната работа.

Казваме едно голямо БЛАГОДАРЯ на нашата учителка Жана Николова, която е един невероятен човек и преподавател.

Желаем успех на всички по пътя към голямата мечта! :P :lol:
Публикувай отговор