интервю

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
kambolinov

Мнение от kambolinov »

Мила, аз знам :lol: :lol: :lol:
Минахме за 35 минути и си тръгнахме със сертификати :dance:
за въпросите нищо по различно от досега писаните във форума.
за нас аз водещ кандидат нива на френски 7/6 и на английски 5/5, съпругата с ниво френски 4/4 и английски 4/3 и двамата сме инженери.
Искам да пожелая на всички очакващи интервюто, най-вече спокойствие и успех!!!

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
milla
Модератор

Мнение от milla »

Еее честито, kambolinov! Чудесна новина! :D

Честито на всички получили заветните сертификати! Успех на чакащите отговор!

POSTREACT(ions) SUMMARY

Мечтите се постигат, когато се потрудиш за тях, така както вятърът гони облаците, докато се покаже слънцето!
Аватар
thebull

Мнение от thebull »

Здравейте и честито за сертификатите.

Аз имам един въпрос:

Безжичния интернет в Радисън безплатен ли е и има ли го?
Ако някой знае нещо по въпроса ще съм му благодарен.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
tuparova
Обратна връзка:

Мнение от tuparova »

thebull написа:Аз имам един въпрос:
Безжичния интернет в Радисън безплатен ли е и има ли го?
Ако някой знае нещо по въпроса ще съм му благодарен.
http://www.infotourism.net/news.php?new ... Internet+v+

POSTREACT(ions) SUMMARY

Документи за Букурещ - 02.06.2008
Баркодове получени на 01.07.2008
Медицински получени на 30.07.2008
Медицински - Грийнберг - 06.08.2008
ОК на медицинските - 14.08.2008
Покани за виза - 16.10.2008
Аватар
thebull

Мнение от thebull »

Tres bien.

Няма да скучая.

POSTREACT(ions) SUMMARY

annie77

Мнение от annie77 »

the bull, аз също реших да не скучая, с други думи да си отвлека малко мислите от интервюто..но се оказа, че има парола за достъп..не ми се занимаваше да питам някой дали паролата се дава на всички гости и посетители на хотела...btw успех на интервюто :)

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
thebull

Мнение от thebull »

annie77 е аз за това питах има ли интернет. Мисля че ако се пита на рецепция няма да има проблем, освен ако не е безплатен (Което е напълно възможно).
Иначе ако е с парола и се плаща е много много тъпо за Радисън.

10х за успеха. Успех и на вас :)

POSTREACT(ions) SUMMARY

DimitrinaSG

Интервю 12.06.2008 г.

Мнение от DimitrinaSG »

Здравейте!
Днес минахме на интервю, бяхме от 09:00 ч. Интервюто продължи около 50 минути, които лично на мене ми се сториха като поне 2 часа. Бяхме посочили следните нива:френски 8-8 за мен и 7-7 за жена ми, английски: 12-12 за мен и 10 - 10 за жена ми.
Госпожа Лесли Стоянов беше много добронамерена, но изглеждаше делова и професионално.
След нейното встъпление започна сверяване на документите, първо паспортите (от които са необходими и ксерокопия на страниците със снимката), а след това дипломите и трудовите книжки.
Тук възникна малък проблем, тъй като настоящата ми работа в известен столичен хотел, на която съм от 4 години не беше вписана в трудовата книжка. Това е почти половината ми трудов стаж. Обясних, че практиката в България е вписванията да се правят при приключване на трудовото правоотношение. Извадих трудов договор и анекси към него, както и купища грамоти, сертификати и писма от отдел "Човешки ресурси" до мен, с което мисля че успях да докажа трудовия си стаж.
Съветът ми е да имате поне някакво вписване по трудовата си книжка от настоящата си работа.
Представихме и академична справка с френски превод за следването на жена ми, която още не е завършила екология в Софийския университет.
Въпросите към мен бяха:
1. Били ли сте в Квебек?
2. Имате ли роднини в Квебек?
3. Защо избрахте Квебек?
4. В какво се състоеше следването Ви в университета? (на английски)
5. Работили ли сте по специалността си? (по образование съм юрист и съм работил по специалността си 3 години и един месец)
6. В какво се състоеше работата Ви?
7. Имате ли намерение да работите в Квебек като юрист? (Тук беше мястото да изброя стъпките за приравняване на дипломите в Квебек)
8. Каква е правната система на Квебек?
9. Каква е правната система на България?
10. Защо избрахте правото?

Към жена ми въпросите бяха:

1. С какво смятате да се занимавате в Квебек?
2. Мислите ли да работите по специалността си в Квебек?
3. Къде сте изучавала френски?
4. В какво се състоеше изучаването на френски?
5. С какво се занимава екологията?
6. Каква е разликата между еколог и енвиронменталист?
7. В кой факултет на университета на Монреал може да се изучава екология?

Нямам претенции за изчерпателност на въпросите, може и да съм пропуснал някой от тях, но това са те в по-голямата си част и както ги чухме и разбрахме преди да защрака принтера.

Пак подчертавам, че изпитващата госпожа Лесли Стоянов се държи приветливо и коректно, което, доколкото имам наблюдения от скромния си трудов опит, е характерна черта за всички канадци.

Много ми помогнаха уроците при Жана Николова.

Успех на всички, вие го заслужавате!

POSTREACT(ions) SUMMARY

AniiCeco

Мнение от AniiCeco »

Честито Dimitrina SG, честито и на всички минали интервюто радвам се че има хора като вас които разказват подробно за това как протичат интервютата макар да знаем че няма кои знае каква разлика :) все пак ни е интересно и четем. Жалко е че има и др. хора които до момента на интервюто са били много редовни в този форум но след това пишат др работи но не и как е протекло интервюто, но всеки си има съображения и знае защо и как го прави.

POSTREACT(ions) SUMMARY

suaon

Мнение от suaon »

спешно, ако някои може да ми отговори дали
копието от трудовите договори и анексите към тях, както и удостоверението, че работиш в съответната фирма трябва да бъдат преведени на френски

POSTREACT(ions) SUMMARY

USPEH NA VSI4KI!!!
Marten
Обратна връзка:

Мнение от Marten »

ние ги бяхме изпратили във Виена преведени...а на интервюто ги носехме в оригинал :beer:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
valedessy

Мнение от valedessy »

suaon, ние носехме непреведените оригинали. Нали все пак преводачката точно затова е там, за да сверява и превежда оригиналните документи :wink:
Успех на интервюто!

А на всички минали дотук: УРА, колеги, бърза и спорна процедура
на другите - леко чакане на заветното решение. Дано всичко е във ваша полза :beer:

POSTREACT(ions) SUMMARY

DCS: 30/10/07, акюзе след 15д.
покана за интервю 1м3с преди интервюто
док. към Букурещ: 7/06/08, баркодове след 1м1д
покана за медицински след 23д
покана за визи след 3с (от направените медицински), върнати паспорти след 18д
Общо: 10м и 18д
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

АниКеко,аз бих писал подробно но поради съображения бях пуснал една малка тема,която да кажа само най-важното.
Спестявам някой истини,но както се изрази един човек "истината била за всеки различна".
Затова реших да спестим "нашата истина".
Успех!

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
didoni76

Мнение от didoni76 »

Здравейте и от нас. Вчера 12.06.2008 г. в 12 ч. мина и нашето интервю, което беше успешно Съпругата ми е водещ с нива на френски 8/8 и на английски 7/7, а аз бях с нива на френски 7/7 и английски 3/3. Отидохме малко по-рано,за да не би да закъснеем. Във фоаето до заветната стая нямаше никой. Ако ви кажа,че и двамата не бяхме притеснени, ще ви излъжа.Чакането ни се стори, като цяла вечност. Не знаехме, кой беше преди нас,но определено интервюто продължи доста дълго,защото около 12:05 ч. от стаята излезе семейство, което беше дошло заедно с двете си деца.
Надяваме се да са получили заветните сертификати, защото не изглеждаха много щастливи, дано да грешим.
Мадам ни покани в стаята в 12:10 ч. Беше усмихната и приветлива НИЕ СЪЩО-усмихвайте се, бъдете приветливи, колкото и да е трудно, защото ПО ДРЕХИТЕ ПОСРЕЩАТ, ПО УМА ИЗПРАЩАТ!

Мадам Стоянов говори с нормално темпо и разбираемо за нас, не се наложи да повтаря въпросите, не сме използвали помощта и на преводачката.
Въпросите бяха стандартни:
1. Паспорти и акт за граждански бракл
2. Това първи брак ли ви е?
3. Как организирахте вашата сватба?
4. Въпроси за образоаванието: какво сте учили, какви бяха дисциплините, в нашия случай- какви дисциплини по математика?
5. Подавали ли сте до сега молба за имиграция?
6. Посещавали ли сте Квебек? отговор- само виртуално
7. Какво научихте за Квебек от интернет?
и няколко въпроса за работата.
Към втория кандидат: какво сте учили, какви дисциплини сте изучавали, като какъв работите, какви са трудностите във вашата професия?
Въпросите на английски: къде сте учили английски език и защо избрахте Квебек?
Нищо по различно от това което досега е питала.
Пожелаваме успех на всички чакащи пред заветната стаичка.
ТЕ ИМАТ НУЖДА ОТ НАС, бъдете себе си! :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

zenman

Мнение от zenman »

Честито и успех в пътя към целта ;) Искам да призова описващите интервютата си, да споменават и актуалните си професии, както и образованието си. Ако имат желание, разбира се :) Мисля, че освен нивата на френски, това е също един фактор, който би дал важна информация на тези след нас. Хубав ден на всички.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Последно промяна от zenman на Пет Юни 13, 2008 8:09 am, променено общо 1 път.
Публикувай отговор