Тъй като Молбата за селекция трябва да се попълни през последните 10 години къде си живял,а на съпруга ми в този период влиза казармата му трябва ли да изпратя копие от военната книжка или не е нужно нищо да споменавам
Благодаря!
Попълва се държавата и адреса на който сте живели през последните десет години.
Ако сте живели в друга държава за повече от три месеца (в Европа) или имате американска виза (студентска бригада например) и сте живели там един, два, три месеца пишете.
Пояснение:
По законите за прибиваване на чужденци в държави от европейския съюз от други държави в ЕС, трябва лицето което пребивава там 3 месеца или ще пребивава за повече от три месеца да се регистрира в полицията където ще му се издаде карта на пребиваване. Ако сте били там за по малко не се водиш прибиваващ.
За САЩ е ясно.
Целата е да представите доказателство че сте живели там.
Най- добре пишете адреса по лична карта, освен ако нямате бланка за адресна регистрация заверена в общината (сменили сте си адреса). Да ама по нашите закони при смяна на адреса може (или задължително) да си направите нова лична карта.
Каквото пише в документите това пишете и там. Така няма да има въпроси.
Успех и поздрави.
И още нещо там в докумеентите нямаше ли нещо свързано с service militaire или нещо подобно? Ако има пишете че е карал и приложете ВиК (Военна Книжка) преведена. Иначе не се занимавайте. Ако има въпроси те ще ви питат.
thebull, чакай малко, че се обърках и аз...
За кои документи говориш!? Нали молбата за селекция е основния документ! Пък и лична карта не се преснима, нито пък я изискват като документ...
В периода за десетте години се изискват данни само за годините и града в които сме пребивавали.
Поне в примерно попълнените образци беше така! Аз от там гледах!
Има и още нещо, нашите лични карти толкова пъти ги сменяха, че как може да му се хване края...
19.12.2008 - Документи Букурещ
23.01.2009 - Баркодове
30.01.2009 - Получени медицински
06.02.2009 - Направени медицински
20.02.2009 - ОК на медицинските
30.04.2009 - Покана за визи
26.05.2009 - Визи!