Колко плащате за електроенергия
Колко плащате за електроенергия
Въпросът ми е към хора, на които токът им не е включен в наема. Интересува ме колко средно плащате на месец за електроенергия. Разбира се това зависи от консумацията, но все пак...В един от форумите някой споменава, че токът му е около $50 за два месеца, което означава около $25 на месец. Аз за първи път получих сметка за  ток отделно от наема този месец и сметката ми е $50, като държа да уточня че живея самостоятелно, без съквартирант в малко апартаментче, готвя рядко, основните ми консуматори през този сезон са хладилник, бойлер и кафе машина и $50 за един месец ми се виждат малко множко, но е възможно да греша, така че, моля ви споделете мнения и опит, който има такъв

Погледни си фактурата за колко дни е,колко киловата са изхарчени и напиши.При нас първата фактура беше объркана.Бяха ни писали 400kW за 10дни.Обадихме се и я коригираха.Ние разбира се си бяхме записали показанията на електромера при влизане в жилището.
Имай в предвид че тук се плащат по 40 цента на ден нещо като такса електромер така че харчил нехарчил горе-долу една сума получаваш.
Дано съм била полезна.

Имай в предвид че тук се плащат по 40 цента на ден нещо като такса електромер така че харчил нехарчил горе-долу една сума получаваш.
Дано съм била полезна.
Съединението прави силата!
						620 киловата си е сериозно "постижение", това са доста уреди включени поне по 5 часа на ден. Ние едно време правехме в БГ около 1000киловата с поне 2 печки за отопление и котлони и бойлери и какво ли не...Така че виж какво толкоз харчиш, като имай си на предвид че един климатик сега ще гълта поне 4киловата, така че сметката ти може да иде над 100$.

Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
						Разбира се ,че батето е прав, но няма начин да станат 620 за 34.

С какво се топлиш?
Ако имаш достъп до електромера направи изследване , като изключиш всички електроуреди и гледай дали "върти".
Нормално е за тъй дето го описваш 8-10 КВ на ден.
Обаче ако се топлиш на ток и ако са ти били "завъртяни" на мах контролите на отоплението е напълно възможно да си го направил през ноща.
Не е лошо да им се обадиш и да им обясниш и даже да поканиш някой , че току виж ти пратили жандармерията.Изобщо не се шегувам.

Виж дали към тебе не е стълбището.deedee написа:Ами значи фактурата ми е за 34 дни за 620kwh. Това не знам как звучи като цифри.
С какво се топлиш?
Ако имаш достъп до електромера направи изследване , като изключиш всички електроуреди и гледай дали "върти".
Нормално е за тъй дето го описваш 8-10 КВ на ден.
Обаче ако се топлиш на ток и ако са ти били "завъртяни" на мах контролите на отоплението е напълно възможно да си го направил през ноща.
Не е лошо да им се обадиш и да им обясниш и даже да поканиш някой , че току виж ти пратили жандармерията.Изобщо не се шегувам.

Емигрант! Терминатор! Губернатор !
						Re: Колко плащате за електроенергия
Със сигурност имаш и такса включване както ти е намекнал Батето. Това е винаги когато се открива нова партида и пристига в първата сметка. Мисля че беше около 20$. Горе долу токът ти не трябва да надхвърля 30$ през лятото на месец. Има значение и дали във формуляра който си изпратил си посочил че ще плащаш на равни вноски или месец за месец.deedee написа:Въпросът ми е към хора, на които токът им не е включен в наема. Интересува ме колко средно плащате на месец за електроенергия. Разбира се това зависи от консумацията, но все пак...В един от форумите някой споменава, че токът му е около $50 за два месеца, което означава около $25 на месец. Аз за първи път получих сметка за ток отделно от наема този месец и сметката ми е $50, като държа да уточня че живея самостоятелно, без съквартирант в малко апартаментче, готвя рядко, основните ми консуматори през този сезон са хладилник, бойлер и кафе машина и $50 за един месец ми се виждат малко множко, но е възможно да греша, така че, моля ви споделете мнения и опит, който има такъв
Сиренето е безплатно само в капана.
						Aбе Ивет вие да не се топлите с бойлераIvet написа:На мен ми се вижда съвсем нормална сметка, при положение, че имаш бойлер. Да не те плаша, обаче нашате сметка за ток зимата си скачат на едно 300-400, та летните от 60-70 са направо радост.(това за къща)
 Не можеш да сравняваш къща с ергенска квартира.
 Не можеш да сравняваш къща с ергенска квартира.Сиренето е безплатно само в капана.
						Гледам токът ни варира между 250 - 550 киловата месечно, при фиксирани 10.5 цента за киловат, отделно отоплението и бойлера са на газ, което е друга сметка. При вас на изток трябва да е по-евтино, помня в Сейнт Джонс токът за отопление и бойлер варираше от 30 до 150 $$ според сезона. При положение, че сме 3 души в къщи.
Ама ти да не се къпеш 2 пъти дневно?! 

Пробвай да намалиш температурата на водата, има едно копче отстрани на бойлера. Енергоспестяваши крушки?

Ама ти да не се къпеш 2 пъти дневно?!

Пробвай да намалиш температурата на водата, има едно копче отстрани на бойлера. Енергоспестяваши крушки?
Embrace your climate change!
						Re: Колко плащате за електроенергия
Значи в сметката си имам включени използваната от мен енергия + fixed charge/ revedance d'abonnement, който е фиксирана сума от $0,4 умножена по броя на дните, но това май го слагат всеки месец, не ми прилича на еднократна такса включване или греша?

Ние тук сме дошли да харчим, не да спестяваме от крушки като в БГ
 Ние тук сме дошли да харчим, не да спестяваме от крушки като в БГ   Няма дя се плашиш, аз от 55 долара примерно имам 19 деливъри такса, отделно административна такса. И т.н.т.
  Няма дя се плашиш, аз от 55 долара примерно имам 19 деливъри такса, отделно административна такса. И т.н.т.