Здравейте, компанията
какво да ви кажем.... всичко мина като на магия.... все още всичко ми е в мъгла...
но ето накратко как мина и нашето интервю: бяхме последни, семейството преди нас бяха на изчакване. Аз, водеща с нива на фр - 7/8 и англ 9/10 и вале с нива на фр 2/1 и англ. 4/5. Мен ме попита стандартни неща, нищо различно от досега - какво работите, какви са вашите отговорности, какво знаете за Квебек, за туризма, как ще си намерите работа, какви са стъпките ви след като прочетете обявата, къде сте учила фр, как точно (уроци, упражнания, учебници), на английски ме попита защо искам да имигрирам, как мога да се развивам в Квебек, какво правих днес, миналия уикенд, обяви за работа не ни иска. На Вальо започна да говори нещо много бързо, той мига, усмихва се и казва, че нищо не разбира. Мадам на ново, приказва, говори, никой нищо не хваща... най-накрая отвори докс и видя неговото ниво, успокои се и започна с по-лесни въпроси: Как се казвате, какво работите, имате ли деца, на колко са години. Вальо, разбира се, беше подготвен и даде само верни отговори
Общите ни впечатления за мадам Стояноф - много приятна млада дама, лъчезарна, усмихната и наистина добронамерена, говори бързо, на кебекарски, но като кажем, че не разбираме, тя повтаря бавно, без нерви
И за преводачката: тази жена още като ни видя в коридора и смръщи очи - въобще не ни хареса (без видима причина), държеше се отвратително, говореше ми на "ти", караше ми се на два-три пъти, даже имах чувството, че ще ме набие.... държеше се недопустимо грубо с нас без никаква видима причина, беше заела една поза на стола... как не се обърна да падне по гръб... мобилният й звъня, тя прекъсна интервюто...
Но въпреки всичко, чухме заветния принтер, мадам Стояноф каза набързо нещо - аз мигам и гледам умно... тя наново - бъра-бъра, питаме нещо, а аз абслютно нищо не хванах - една позната дума не чух. И след около 2-3 минутна борба, схванах, че сме приети
И така, общата равносметка - беше ми доста трудно, макар че разбирах 90% нещата... бях много притеснена и това си оказа тежката дума....
Пожелаваме успех на всички от сърце

DCS: 30/10/07, акюзе след 15д.
покана за интервю 1м3с преди интервюто
док. към Букурещ: 7/06/08, баркодове след 1м1д
покана за медицински след 23д
покана за визи след 3с (от направените медицински), върнати паспорти след 18д
Общо: 10м и 18д