интервю

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
attilla

Мнение от attilla »

Поздравления, zenman! Радваме се за вас! Дано и на нас ни излезе късмета... Наздраве! :beer: :P :P :beer: :beer: :beer:
denzel

Мнение от denzel »

Поздрави за всички ,взели сертификати,останалите-СМЕЛО НАПРЕД! :beer:
Dum spiro spero!
Аватар
cherna_perla

Мнение от cherna_perla »

:thumbsup: :beer: :beer: :beer: бравоооо на вас!честитоооо!
TeDDa
Обратна връзка:

Мнение от TeDDa »

Искам да попитам трябва ли и децата да присъстват на интервюто?
IFF

Мнение от IFF »

.
Последно промяна от IFF на Чет Ное 25, 2010 5:51 pm, променено общо 1 път.
zenman

Мнение от zenman »

здравейте, най-накрая се добрахме до компютъра! пристигнахме 15тина мин по-рано, вътре имаше едно семейство, с което не можахме да си кажем нищо, защото мадам ни покани да влезем едновременно с тяхното излизане. първо за нас, и двамата сме юристи, аз - водещ, нива френски - 12/11, френска гимназия, английски - 7/5; жена ми - френски 4/4, англ. 10/9, тя в момента е в отпуск по майчинство. мадам е млада, доста сериозна и определено си гледа професионално нещата. преводачката - неутрална на вид, но всъщност добронамерена. след стандартните въпроси в началото, необходими за попълване на информацията - от сорта на "това първо кандидатстване ли ви е", "били ли сте в Кебек" и т.н., започна да ни иска документ по документ за сверка. междувременно задаваше въпросите. мен ме попита какво съм учил в университета, какво работя и оттам нататък си говорихме основно за право - каква е правната система там и тук, разлики, прилики, караше ме да й обяснявам каква е разликата между юрист и адвокат, обсъдихме нивото на престъпността в бг и Кебек, поиска да знае разликата във функциите на адвокат и нотариус в бг, попита ме знам ли в кои университети в Монреал има специалност право, след като й казах, че искам да си приравня дипломата, естествено и знам ли условията за прием в ордера. относно тези условия за ордера искаше доста подробности. на английски ме попита сакралното "какво смятате да правите/работите в Кебек". жена ми я попита какво прави и как се грижи за детето като е в майчинство, каква е по професия, къде е работила, колко стаж има. на английски нея не я пита нищо, все пак за това не се дават точки. след като ни връчиха сертификатите обаче, тя си довърши приказката на английски :D

не ни пита нито за мотивация, нито какви трудности очаквам, не поиска обяви за работа, наеми, не ни попита какво знаем за Кебек (извън правната му система). не ни е питала също за министри, индустрия, история и др. такива, които ги очаквахме.

та, взехме си заветните сертификати - моя милост като франкофон.
изводите - спокойствие, слушайте внимателно (макар че тя ще ви пита до откат, ако не сте разбрали, защото си търси отговорите). не знам на другите как е говорила, но на мен ми говори все едно си е в махалата, въпреки това я разбирах. на жена ми по инерция й говореше по същия начин, но след като видя погледа й, повтори въпросите бавно :)

и още нещо интересно, на жена ми й се случи и нещо странно - слиза да пуши пред хотела преди срещата, а там се появил някакъв коминочистач и й казал да го докосне за късмет. тя дойде ухилена, той май е професионален раздавач на късмет май, ама все пак изглеждал доста автентично и при никого другито пред хотела не се спрял. някой друг да го е виждал?

пожелаваме успех на всички!! спокойно, мадам е там, за да ни пусне, а не да ни унижава, притеснява или шашка. стискаме палци!
Аватар
aligator

Мнение от aligator »

Зенман,честито,Бате!Както и при нас сте очаквали повече въпроси отколкото са ви задали.Айде приготвяйте документите за Букурещ и да почваме да обсъждаме следващите стъпки в емиграцията.

А относно циганина,който иска пари да го докосват-това му е далаверата.Тоз образ не е докосвал комин през живота си сигурно.Той си обикаля и си моли да го пипкат и да му плащат.Понастоящем си има фирми,които я вършат тази работа и служителите им съвсем не изглеждат по този начин.А въпросният заподозрян се възползва и експлоатира идеята и образа на коминочистач от приказките и си обикаля и си събира парички,което му е доста доходно.

Та по-скоро сте се справили защото сте били подготвени,а не защото сте пипали циганина.

А и при историята в оригинал,не се дават пари за да пипаш коминочистач.

А и ДА-виждали сме го.Обикаля точно този район около Народно Събрание и паркчетата наоколо.
Документи Виена 07.05.2007
Интервю 27.05.2008
Документи Букурещ 29.05.2008
Покана Визи 02.10.2008
Визи 24.10.2008
Пътуване 31.10.2008
efirna

===

Мнение от efirna »

zenman, честито!
Много се радвам за вас! :) :beer:
19.12.2008 - Документи Букурещ
23.01.2009 - Баркодове
30.01.2009 - Получени медицински
06.02.2009 - Направени медицински
20.02.2009 - ОК на медицинските
30.04.2009 - Покана за визи
26.05.2009 - Визи!
attilla

Мнение от attilla »

Здравейте на всички! Днес бяхме от 12.00ч. - за съжаление не мога да се похвалим със сертификати, оставиха ни на "изчакване" една седмица. Какво ще стане после - не се знае. Ще получим отговор по пощата. Иначе госпожата е много добронамерена, преводачката също. При нас се получи объркване, защото те определиха съпругата ми да бъде principal, като се мотивираха че само така печелим необходимите точки, а всъщност очакванията ни бяха други. Съпругата ми беше посочила 4/4, а аз 5/6, само дето ми зададе 3-4 въпроса, а нея я разходи по всички основни такива. Ами, сорри, ще чакаме седмица пък каквото сабя покаже.
efirna

...

Мнение от efirna »

Как така в последния момент определят кой да е водещ!?
Та нали вие си попълвате това в молбата за селекция, кой е водещ и кой придружаващ!
То, хубаво решили да ви разменят, но поне да ви бяха уведомили предварително, за да сте подготвени!
Желая ви успех и дано ви пратят сертификата по пощата! :)
19.12.2008 - Документи Букурещ
23.01.2009 - Баркодове
30.01.2009 - Получени медицински
06.02.2009 - Направени медицински
20.02.2009 - ОК на медицинските
30.04.2009 - Покана за визи
26.05.2009 - Визи!
attilla

Мнение от attilla »

Ами незнам! И аз се облещих и казах че има грешка, но......това е. Само с мадам като principal можете иначе не покривате точките. Тя е с по-ниско ниво френски, но пък има 3 дипломи и затова ще да е. Успех на останалите!
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Атила,горе главата :thumbsup:
Няма да унивате или да решите да се отказвате,каквото и да стане - пак и пак и пак докато стане :dogrun:
Marten
Обратна връзка:

Мнение от Marten »

Атила...моето скромно мнение е че ще ви изпратят сертификатите...очевидно мадам ви е харесвала и е имала желание да ви пусне....само малко ви поизпотява май.....ще ги получите... :beer:
Аватар
aligator

Мнение от aligator »

Абе,хора какво става с Valedessy ?Днес са на интервю,ама нещо не са писали досега.Някой знае ли нещо за тях?
Документи Виена 07.05.2007
Интервю 27.05.2008
Документи Букурещ 29.05.2008
Покана Визи 02.10.2008
Визи 24.10.2008
Пътуване 31.10.2008
jori77

Мнение от jori77 »

Споко!
още не са се прибрали.Деси каза,че като се приберат ще каже - какво,как,защо....всичко!
Само се моля всичко да е минало както трябва!
Изображение
Публикувай отговор