Здравейте!
Моля за помощ, ако някой е попадал в подобна ситуация.
Вчера получих следния мейл от Букурещ:
ON A RECU HIER PAR DHL VOTRE PASSEPORT - ORIGINAL + AWB POUR LE RETOUR.
Pour que nous puissions achever le traitement de votre demande, veuillez nous faire parvenir VOTRE PREUVE DE de paiement des frais relatifs au droit de résidence permanente pour __ 1 __ personnes (Visa Link original et reçu de caisse) = 305 EUR x __ 2 __ + commission bancaire.
В понеделник (26 май) си платих таксата за виза и си изпратих паспорта и документа за платена такса с DHL. Но от Букурещ в петък ми се обадиха, че не са получили документ за пари и какво е това, че таксата за един човек е 305 Е х 2 ? От банката ако ми издадат копие на платежния документ ще ми признаят ли в Румъния?
Благодаря предварително
Неуредици с Букурещ
-
-
Спокойно неделчева това не е болка за умиране 
1) това 305 е таксата ти а 2 те евро са комисионната - след като си 1 човек много ясно е че ще платиш една такса
2) най - вероятно са ти загубили някъде банковия ордер затова просто извади копие от банката или им прати твое копие ако си се сетила да го снимаш преди да го пратиш ( аз винаги снимам всичко за да имам копие и за мен )
3) напиши им учтиво писмо - бла бла аз ви изпратих оригинали и недоумявам защо не сте го получили, затова сега ви пращам копие, защото няма как пак да ви пратя оригинал след като вече съм ви го пратила бла бла бла
Успех

1) това 305 е таксата ти а 2 те евро са комисионната - след като си 1 човек много ясно е че ще платиш една такса
2) най - вероятно са ти загубили някъде банковия ордер затова просто извади копие от банката или им прати твое копие ако си се сетила да го снимаш преди да го пратиш ( аз винаги снимам всичко за да имам копие и за мен )
3) напиши им учтиво писмо - бла бла аз ви изпратих оригинали и недоумявам защо не сте го получили, затова сега ви пращам копие, защото няма как пак да ви пратя оригинал след като вече съм ви го пратила бла бла бла
Успех

-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Възможно е и да не е изпратен оригиналът на банковия ордер, а друг екземпляр. При мен се получи така. От банката ми дадоха синият екземпляр (защото така искали от Букурещ), но в последствие от посолството ми се обадиха да изпратя белият екземпляр и се наложи размяна на екземплярите. Добре, че от банката се почувстваха неудобно и от гузна съвест се навиха да ми дадат и втория екземпляр от ордера, а после си изчакаха чинно да си върна първият.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
-
Много Ви благодаря за отговорите. Притесних се много като видях , че са ми умножили таксата за виза по 2. В първото писмо пишеше следното
ORIGINAL passport(s) or travel document(s) with at least 12 months remaining validity for you and your dependents_______________________________________________________
proof of payment for Right of Permanent Residence fee for __1__ persons (original Visa Link and the teller receipt) = 305 EUR x __1__ + bank fee.
и във второто писмо вече започнаха да умножават.
Много ми беше полезно това за белия екземпляр на банковия ордер (аз също изпратих синия - явно това е проблема). Дано и в този клон на банката да се съгласят да го разменим. Благодаря ти Линко. Можеш ли да помогнеш с превода на френски какво точно да им напиша за да ми върнат синия екземпляр? Благодаря предварително.
ORIGINAL passport(s) or travel document(s) with at least 12 months remaining validity for you and your dependents_______________________________________________________
proof of payment for Right of Permanent Residence fee for __1__ persons (original Visa Link and the teller receipt) = 305 EUR x __1__ + bank fee.
и във второто писмо вече започнаха да умножават.
Много ми беше полезно това за белия екземпляр на банковия ордер (аз също изпратих синия - явно това е проблема). Дано и в този клон на банката да се съгласят да го разменим. Благодаря ти Линко. Можеш ли да помогнеш с превода на френски какво точно да им напиша за да ми върнат синия екземпляр? Благодаря предварително.
-