Търговия с употребявани коли
Димана, последно, все още няма влязла в сила спогодба - българският парламент е ратифицирал решение, ама американския още се ослушва, така че засега всичко е в сферата на пожеланията.
Даааа, някой хора наистина заслужават да бъдат оставени да си строшат главите. Ти се опитваш съвсем добронамерено да им обясниш, че просто няма как доходоносна ниша да бъде пропусната от българската мафия, те си мислят, че им завиждаш на "гениалната" идея и почват и да ти се дървят отгоре на всичко. Задавам му аз на rbc елементарен въпрос, той ми вика, че нямал намерения да ме отваря и да ми изнася безплатни уроци. What a delusional dope!
Даааа, някой хора наистина заслужават да бъдат оставени да си строшат главите. Ти се опитваш съвсем добронамерено да им обясниш, че просто няма как доходоносна ниша да бъде пропусната от българската мафия, те си мислят, че им завиждаш на "гениалната" идея и почват и да ти се дървят отгоре на всичко. Задавам му аз на rbc елементарен въпрос, той ми вика, че нямал намерения да ме отваря и да ми изнася безплатни уроци. What a delusional dope!
Малко извън темата, но искам да попитам специалистите - познавате ли компании които да ми пренесат колата до Европа за една ваканционна обиколка (харесвам си колата
) и после да я върнат, примерно след 3-4 седмици. Вероятно превоза е с кораб? Представям си нещо като Montréal --- Boulogne-sur-mer или Сен-Мало. Ще съм благодарен на адреси или само телефон/линк .

Ехеее... накъде замина темата
Най-лесно е да се каже абе зарежи, няма да стане. Ако всички разсъждаваха по този начин нямаше кой да прави нещата. Добре че има и будали като нас, че понякога някой нещо вземе, че направи без да иска
Павка, моите уважения приятелю, но май ще трябва още колички да си внесеш та евентуално да разбереш, че цялата тая процедуращина ли и аз не знам как да я нарека, дето си я описал, може да бъде свършена и по други, по-преки и по-евтини пътища. За твое сведение вече имам няколко внесени коли в България така че са ми ясни нещата. Хайде остани си със здраве

Павка, моите уважения приятелю, но май ще трябва още колички да си внесеш та евентуално да разбереш, че цялата тая процедуращина ли и аз не знам как да я нарека, дето си я описал, може да бъде свършена и по други, по-преки и по-евтини пътища. За твое сведение вече имам няколко внесени коли в България така че са ми ясни нещата. Хайде остани си със здраве

Take the time to live!!!
Аз пък не мога да разбера вие тези които имат сериозна бизнес идея нещо за малоумни ли ги имате?
Нека започна със следното.
Първото нещо което правиш е да видиш дали има подобна стока на пазара на който ще продаваш.
Убеден съм че това е направено от rbc.
Второто нещо което съм сигурен че rbc. е направил е да види на каква цена се продава тази стока.
Третото нещо е да сравни цените на тази стока с цената на която той би могъл да внесе и да продава.
Ако има огромна разлика в цената поради каквато и да е било причина би разбрал че не би могъл да бъде конкурентно способен и би се отказал от тази идея
Сега се появяват всезнайковци които ни обясняват че видите ли на пазара някъде скрити дълбоко под земята на супер тайни паркинги имало такава стока ( коли от УСА ) които rbc не видял, не разбрал за тях, и тази стока се продава на супер тайни пазари с 10 000 $ по евтино от колкото ще струва неговата стока.
Абе вие rbc и Хъламан за идиоти ли ги смятате?
Мислите си че някой който иска да се занимава с нещо сериозно не е загубил месеци наред да провери пазара от всички възможни страни и източници преди да вземе такова решение?
Мислите ли че Хълман е отворил бизнеса си ей така без да провери следното:
- Какво ще кажете ако първо е проверил кои са конкурентите до еднин от първия до последния.
- Къде се намират, какво предлагат, на каква цена го предлагат.
Да споменавам ли че съм стоял или пращал платени хора да стоят по няколко часа на ден в близост до офиса на конкурентите за да разбера колко клиенти имат на час, какво правят тези клиенти, колко се бавят за извършването на сделка и от това време да си извадя заключение за каква сума става дума. .
- Че аз лично съм правил безмислени сделки с конкурентите за да ги видя какво и колко могат и с каква скорост правят.
Убеден съм че подобно нещо е направено и от rbc.
Ако аз ще бъда критичен към rbc първо тези по горни въпроси бих задал.
Дали е проверил конкуренцията а не да му обяснявам че стоката на конкуренцията е с 10 000 $ по евтина нещо което съм сигурен че той би забелязал и сам.
Хълман също търси бизнес пратньори за други градове в Канада. Значи ли това че не знае какво прави и че бизнеса не върви?
Нека започна със следното.
Първото нещо което правиш е да видиш дали има подобна стока на пазара на който ще продаваш.
Убеден съм че това е направено от rbc.
Второто нещо което съм сигурен че rbc. е направил е да види на каква цена се продава тази стока.
Третото нещо е да сравни цените на тази стока с цената на която той би могъл да внесе и да продава.
Ако има огромна разлика в цената поради каквато и да е било причина би разбрал че не би могъл да бъде конкурентно способен и би се отказал от тази идея
Сега се появяват всезнайковци които ни обясняват че видите ли на пазара някъде скрити дълбоко под земята на супер тайни паркинги имало такава стока ( коли от УСА ) които rbc не видял, не разбрал за тях, и тази стока се продава на супер тайни пазари с 10 000 $ по евтино от колкото ще струва неговата стока.
Абе вие rbc и Хъламан за идиоти ли ги смятате?
Мислите си че някой който иска да се занимава с нещо сериозно не е загубил месеци наред да провери пазара от всички възможни страни и източници преди да вземе такова решение?
Мислите ли че Хълман е отворил бизнеса си ей така без да провери следното:
- Какво ще кажете ако първо е проверил кои са конкурентите до еднин от първия до последния.
- Къде се намират, какво предлагат, на каква цена го предлагат.
Да споменавам ли че съм стоял или пращал платени хора да стоят по няколко часа на ден в близост до офиса на конкурентите за да разбера колко клиенти имат на час, какво правят тези клиенти, колко се бавят за извършването на сделка и от това време да си извадя заключение за каква сума става дума. .
- Че аз лично съм правил безмислени сделки с конкурентите за да ги видя какво и колко могат и с каква скорост правят.
Убеден съм че подобно нещо е направено и от rbc.
Ако аз ще бъда критичен към rbc първо тези по горни въпроси бих задал.
Дали е проверил конкуренцията а не да му обяснявам че стоката на конкуренцията е с 10 000 $ по евтина нещо което съм сигурен че той би забелязал и сам.
Хълман също търси бизнес пратньори за други градове в Канада. Значи ли това че не знае какво прави и че бизнеса не върви?
Абе къв мутренски бизнес е вноса на коли? С тва в БГ се занимават "бизнесмени" от Дупница и Перник и разни свободни електрони, които пътуват из Европа.
Аз мисля, че проблемите му са два: клиенти и пари. Тъй като икономически изгодно е да се внасят само луксозни автомобили, затварянето на няколкостотин долара в стока не е лесна работа.
Варианта е да се внася по поръчка.
Но като във всеки бизнес, ако има голяма далавера, тя не трае дълго
Аз мисля, че проблемите му са два: клиенти и пари. Тъй като икономически изгодно е да се внасят само луксозни автомобили, затварянето на няколкостотин долара в стока не е лесна работа.
Варианта е да се внася по поръчка.
Но като във всеки бизнес, ако има голяма далавера, тя не трае дълго
РБС,малко ще се включа в темата,защото виждам,че стана популярна.
Не знам нищо за вноса на коли от Канада и Щатите,но от известно време внасях(вече няма да внасям) коли от Германия.
От месец и половина имам 2 коли Ауди А4 2.5TDI V6-така й си стои за момента и Опел Астра(от най-новите Атсри)-2006г. производство със всички възможни есктри(без кожен салон) ,която Астра я продавам с 13500лв. разлика от тази в магазина,при положение че тази в магазина няма Вградена GPS Навигация.
В България в момента(а аз съм тук все още) последните месеци наистина се внесоха толкова много коли и продължават да се правят Автопаркове вече къде ли не.
Преди известно време се коментира за всичките тези коли в Автопарковете из България.Цените им са изключителни ниски,защото са закупени с пари изкарани от проституция,дрога......Хората няма как да си вкарат парите в България и се купуват колите НА КИЛОГРАМ от Италия.Тук ги продават понякога на загуба,но тези пари са ги изкарали други,а не Тези чиято собственост са и сам се досещаш не ми дреме.
Българина няма пари - това е неоспоримо (повече се търсят коли до 5000-6000лв.)
А тези които имат пари(мутрите-бизнесмени) те са друго....
Сигурен съм,че колата от Щатите ще е на печалба,НО ако има кой да я купи.И наистина ти си там и не знаеш какво става тук и къде ще е тази кола за да не изчезне,а ти може би ще внесеш няколко коли.
ВСИЧКО започнато в България по честен начин води до провал,това е държава на абсурда и НЯМА закон,който да те защити.
Прав си ,че тази търговия е открита още преди време от други хора,но ТИ не си тези ДРУГИ хора.
Трудна работа приятелю.Но щом си решил опитай,ако се открие някой Партньор,но поне опитай с 1 кола за по малко пари ,че ако се опариш да можеш да го преглътнеш.Или може би очакваш Партньора да дава изцяло средствата?
Тогава какво ще спечелиш Ти, колите ще се продават в Бг,а ти не си тук?
Кои би пратил пари на хиляди километри на човек,който не познава?
НО опитай,Успех!
Не знам нищо за вноса на коли от Канада и Щатите,но от известно време внасях(вече няма да внасям) коли от Германия.
От месец и половина имам 2 коли Ауди А4 2.5TDI V6-така й си стои за момента и Опел Астра(от най-новите Атсри)-2006г. производство със всички възможни есктри(без кожен салон) ,която Астра я продавам с 13500лв. разлика от тази в магазина,при положение че тази в магазина няма Вградена GPS Навигация.
В България в момента(а аз съм тук все още) последните месеци наистина се внесоха толкова много коли и продължават да се правят Автопаркове вече къде ли не.
Преди известно време се коментира за всичките тези коли в Автопарковете из България.Цените им са изключителни ниски,защото са закупени с пари изкарани от проституция,дрога......Хората няма как да си вкарат парите в България и се купуват колите НА КИЛОГРАМ от Италия.Тук ги продават понякога на загуба,но тези пари са ги изкарали други,а не Тези чиято собственост са и сам се досещаш не ми дреме.
Българина няма пари - това е неоспоримо (повече се търсят коли до 5000-6000лв.)
А тези които имат пари(мутрите-бизнесмени) те са друго....
Сигурен съм,че колата от Щатите ще е на печалба,НО ако има кой да я купи.И наистина ти си там и не знаеш какво става тук и къде ще е тази кола за да не изчезне,а ти може би ще внесеш няколко коли.
ВСИЧКО започнато в България по честен начин води до провал,това е държава на абсурда и НЯМА закон,който да те защити.
Прав си ,че тази търговия е открита още преди време от други хора,но ТИ не си тези ДРУГИ хора.
Трудна работа приятелю.Но щом си решил опитай,ако се открие някой Партньор,но поне опитай с 1 кола за по малко пари ,че ако се опариш да можеш да го преглътнеш.Или може би очакваш Партньора да дава изцяло средствата?
Тогава какво ще спечелиш Ти, колите ще се продават в Бг,а ти не си тук?
Кои би пратил пари на хиляди километри на човек,който не познава?
НО опитай,Успех!
Hullman написа:
1. Абе вие rbc и Хъламан за идиоти ли ги смятате?
2. Да споменавам ли че съм стоял или пращал платени хора да стоят по няколко часа на ден в близост до офиса на конкурентите за да разбера колко клиенти имат на час, какво правят тези клиенти, колко се бавят за извършването на сделка и от това време да си извадя заключение за каква сума става дума. .
3. Ако аз ще бъда критичен към rbc първо тези по горни въпроси бих задал.
1. За идиоти не знам, ама за смешки под налягане - със сигурност.
2. Я ми кажи, Шерлок хЪлмс, ако един шпоиниран сключва сделка за $1000, броейки $1000 от по 1 долар-бил, а друг шпиониран сключва сделка пак за $1000, ама брои 10 стотачки, как преценяваш по времето прекарано в шпионирания офис, кой за колко пари сключва сделка? Ще се поправя – ти май не си само смешник, ами си действително и идиот.
3. Ами аз му зададох на rbc два контролни въпроса, на които изобщо не можа да мъцне. Ако той действително някога е внасял, дори и една кола, щеше спокойно да довърши израза „
bunker …adjustment factor, или т.нар. BAF charge – нещо което фигурира като част от всяка оферта на на всяка шипинг компания.
„Bunker adjustment factor or BAF refers to floating part of sea freight charges which represents additions due to oil prices. Usually BAF charges are determined by Carrier Conferences to be applicable for a certain period on a certain trade route.”
Което доказва, че rbc е не само въздух под налягане, ами и лъжец - той не само, че никога не е внасял кола от Америка в Бг, ами дори и един вентил не е внасял.
Бекс, пей атеншън – тук иде реч за внос на скъпи коли от Северна Америка. Дупнишките пейзани внасят само и изключително боклуци от италианските автоморги. Каквото не успеят да развържат на място, препродават на едро на селяните от Горубляне.
Павел написа:
Долари по 1$ УСД са кът в Канада. Няма такова бюро в Канада което ще се навие да ти продаде 1000 УСД по един $. На клиент се дават най много по 20 банкноти по един $ за бакшиши като ходят на ваканция. Ако искат повече да идат на друго място.
Нека кажем че се съгласим на 50 $ или на 100 $ по един $.
Тогава тези пари се пускат на броячна машина и се броят пред очите на клиента.
Пачка от 100 банкноти се брои за по малко от 15 секунди.
Обратно ако някой дойде с 1000 канадски по един $ което се случива веднъж на 10 години тогава този човек го пращаме в банката да си ги смени там и тогава да дойде.
Ако така ти харесва Хълман няма проблеми да бъде наричан идиот. За това си има модератори във форума.
Хълман просто казва какво проучване за конкурентите и цените на тяхните продукти е задължително да се направи ако искаш да си сигурен че това с което се захващаш не е обречено на провал.
Само човек който никога не е купувал 1000 и то по 1 $ може да напише това.Я ми кажи, Шерлок хЪлмс, ако един шпоиниран сключва сделка за $1000, броейки $1000 от по 1 долар-бил, а друг шпиониран сключва сделка пак за $1000, ама брои 10 стотачки, как преценяваш по времето прекарано в шпионирания офис, кой за колко пари сключва сделка? Ще се поправя – ти май не си само смешник, ами си действително и идиот.
Долари по 1$ УСД са кът в Канада. Няма такова бюро в Канада което ще се навие да ти продаде 1000 УСД по един $. На клиент се дават най много по 20 банкноти по един $ за бакшиши като ходят на ваканция. Ако искат повече да идат на друго място.
Нека кажем че се съгласим на 50 $ или на 100 $ по един $.
Тогава тези пари се пускат на броячна машина и се броят пред очите на клиента.
Пачка от 100 банкноти се брои за по малко от 15 секунди.
Обратно ако някой дойде с 1000 канадски по един $ което се случива веднъж на 10 години тогава този човек го пращаме в банката да си ги смени там и тогава да дойде.
Ако така ти харесва Хълман няма проблеми да бъде наричан идиот. За това си има модератори във форума.
Хълман просто казва какво проучване за конкурентите и цените на тяхните продукти е задължително да се направи ако искаш да си сигурен че това с което се захващаш не е обречено на провал.
Така е. Добрите бизнесмени държат на времето си.
Не може да загубиш половин час да броиш стотонки ( 1000 по един КАД )
Да ходи в банката да си ги сменя там.
Продавача на кола внесена от УСА също няма да е много хепи да му платиш колата в банкноти по 2 лева да кажем.
Ако си има достатъчно клиенти и бизнес и той би те пратил в банката. Само някой който е десперет за бизнес или има по един клиент в месеца би се навил на такива дивотии.
Не може да загубиш половин час да броиш стотонки ( 1000 по един КАД )
Да ходи в банката да си ги сменя там.
Продавача на кола внесена от УСА също няма да е много хепи да му платиш колата в банкноти по 2 лева да кажем.
Ако си има достатъчно клиенти и бизнес и той би те пратил в банката. Само някой който е десперет за бизнес или има по един клиент в месеца би се навил на такива дивотии.

- ablood
- Обратна връзка:
Ако в пазара се появи доходоносна ниша, тя е свободна за много кратко, после се запълва от всякакви хора, докато накрая остават само най-добрите + тези които се задоволяват се с трохи. Ако бизнесът носи много пари начините за отстраняване на кункуренцията са безпощадни.
В началото на демокрацията например само в София имаше към 200 фирми търгуващи със сериозна аудио-видео техника. 10 години по-късно останаха 3 или 4. Другите изгоряха.
Има 2 вида търговци:
1. Хора с усет, интелект и чувство за мярка. И да няма пазарна ниша, те я създават. И да нямат връзки, намират си ги. Когато сделката е рискована, надушват я. Правят пари и мачкат конкуренцията.
2. Обикновенни хора. Търсят утвърдени пътища, или "доказано доходоносен" бизнес. Кроят големи планове, влагат много пари и сили, за да докопат накрая само трохите оставени от първата група. Рядко доживяват дълбока старост - или стресът ги убива, или някой друг. Ако са склонни да правят "удари" изгарят бързо.
В началото на демокрацията например само в София имаше към 200 фирми търгуващи със сериозна аудио-видео техника. 10 години по-късно останаха 3 или 4. Другите изгоряха.
Има 2 вида търговци:
1. Хора с усет, интелект и чувство за мярка. И да няма пазарна ниша, те я създават. И да нямат връзки, намират си ги. Когато сделката е рискована, надушват я. Правят пари и мачкат конкуренцията.
2. Обикновенни хора. Търсят утвърдени пътища, или "доказано доходоносен" бизнес. Кроят големи планове, влагат много пари и сили, за да докопат накрая само трохите оставени от първата група. Рядко доживяват дълбока старост - или стресът ги убива, или някой друг. Ако са склонни да правят "удари" изгарят бързо.