СПЕШНО ПИТАНЕ !!!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
mimi-pande

СПЕШНО ПИТАНЕ !!!

Мнение от mimi-pande »

Хора,кажете как се приравняват дипломи за счетоводител,ако ни попитат на интервюто-да обясним с няколко изречения, че нямаме инфо !!!!!!!!!!!!!! :?: :oops:
Jekov35

Мнение от Jekov35 »

Ще споделя какво открих аз като отговор на този въпрос:дапозира се молба до Minister d' immigration et communaute culturelle, прилага се преведено копие на дипломата , заплащт се разходите за разглеждане на досието , които възлизат на 105 кан. долара. Доколкото разбрах тази процедура следва /но не схващам дали е задължително/ да се извърши преди заминаването за Квебек. От друга страна четох , че Ордера /в моя случай на инженерите/ също има процедура по приравняване на дипломата .Отново се касае за разглеждане на направено искане , диплома и прочие , но в този случай явно е с идеята да станеш член на Ордер. Добре де , но защо имат две процедури- пред Министрството и Ордера.
Предполагам , че и за другите специалности има такова съвпадение , разбира се в случай ,че дейността на счетоводителите е организирана от Ордер .
Аз смятам да вървя по принципния отговор кратко и сбито ,още повече ,че на този етап не смятам да се пробвам за член на Ордера. Дано това да убеди Мадам.
efirna

===

Мнение от efirna »

А, здравей колега!
Значи, честно казано и аз се зарових да търся тази информация, обаче така се омотах из сайтовете... Той и френския, не ми е чак толкова добър, за да успея да селектирам информацията. Виж в сайта на единия ордер на счетоводителите, които практикуват общо счетовоство в Квебек. Там намерих някои неща, но инфото е обемно и наистина иска отсяване. Хубаво би било, ако някой посочи точно конкретните стъпки за приравняването на дипломи на счетоводители!
И аз бих била много благодарна! :)
19.12.2008 - Документи Букурещ
23.01.2009 - Баркодове
30.01.2009 - Получени медицински
06.02.2009 - Направени медицински
20.02.2009 - ОК на медицинските
30.04.2009 - Покана за визи
26.05.2009 - Визи!
efirna

...

Мнение от efirna »

Все пак ето аз какво успях да открия по въпроса:
Дано това върши работа.

Има три вида приравняване:

- "официално" - за пазара на труда, прави се от МРСИ /Министерство за гражданите и имиграцията/. Плащаш определена сума, беше между 105 и 155 долара /в зависимост от дипломата/ и в рамките на 2 седмици - 3 месеца получаваш приравняване на образованието си към тукашните стандарти. Обикновено диплома за магистър е припозната като бакалавърска такава.
- приравняване директно към професионалната организация или съотватната институция, която представлява професията
Обикновено те изискват първото "официално" приравняване на МРСИ, след което правят собствено и ако е необходимо назначават изпити.

- приравяване в университет - когато искаш да продължиш образованието си. Не изискват "официалното" от МРСИ и обикновено мастър = мастър, бакалавър = бакалавър, ако искаш да бъдеш студент в твоята област.
19.12.2008 - Документи Букурещ
23.01.2009 - Баркодове
30.01.2009 - Получени медицински
06.02.2009 - Направени медицински
20.02.2009 - ОК на медицинските
30.04.2009 - Покана за визи
26.05.2009 - Визи!
Аватар
NetiK

Мнение от NetiK »

Здравейте, тук има доста информация.

http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 2%E5%EB%E8

Успех. :D
08.07.08 - Док. Б-щ
06.08.08 - Баркодове
20.08.08 - МФ
02.09.08 - Направени
15.10.08 - Покана за визи
06.11.08 - Визи
Общо процедура: 10 м. и 10 дни

Повярвай и ще стане!
Аватар
valedessy

Мнение от valedessy »

http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... index.html
вижте какво има написано в официалния сайт на Квебек
Дано е от полза :D
DCS: 30/10/07, акюзе след 15д.
покана за интервю 1м3с преди интервюто
док. към Букурещ: 7/06/08, баркодове след 1м1д
покана за медицински след 23д
покана за визи след 3с (от направените медицински), върнати паспорти след 18д
Общо: 10м и 18д
mimi-pande

Мнение от mimi-pande »

Благодарим ви за инфото, :)
Аватар
Bubi

Мнение от Bubi »

Цената е 105 долара винаги и магистърската диплома могат да ти я приравнят и за магистърска тук. Не знам точно от какво зависи, но моята бакалавърска диплома ми я приравниха за бакалавър тук и магистърската ми я приравниха за магистър. Но не съм много сигурна, че този еквиваланс има някаква тежест, когато тръгнеш да си търсиш работа. Обикновено искат или стаж тук или тукашна диплома. Шанса да си намериш работа без едно от тези 2 неща е доста малък според мен. Това е лично мое мнение.
Публикувай отговор