Секюрити клиърънс

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
eli_t

Секюрити клиърънс

Мнение от eli_t »

Здравейте,

ако има някой да сподели опит за секюрити клиърънс:
1) за колко време става?
2) разли4ните нива?
3) след колко престой в Канада?

Благодаря предварително!
Canada 22.9.07
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Аз си вадих, стана за 2 дена, два документа за самоличност и съответното обяснение за къде ти трябва. Най-ниското ниво на секюрити можеш да го извадиш по всяко време, но за по-високите трябва да имаш минимум престой, който за съжаление идея нямам колко е, последно миналата година някой ми обясняваше, че са го направили 5 години, но това не е сигурно, според мен е най-добре да си минеш през местното полицейско и да си ги попиташ. :wink:
Let it go...
Аватар
Koko

Re: Секюрити клиърънс

Мнение от Koko »

eli_t написа:Здравейте,

ако има някой да сподели опит за секюрити клиърънс:
1) за колко време става?
2) разли4ните нива?
3) след колко престой в Канада?

Благодаря предварително!
На мен ми се наложи да си правя за работа, ето виш този линк.
Мисля че това е най-ниското ниво и за него няма значение какъв ти е бил престоя в Канада.

http://www.police.york.on.ca/hq/clearance.htm
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Alina

Мнение от Alina »

Police Records Check; Criminal Background Check; etc. неща които се изкарват в полицията нямат нищо общо със т.н. Security Clearance.

Секюрити клиърънс не се изкарва в полицията, а ти го прави RCMP. За това ти трябват 5 години престой в Канада. Съответно, не можеш да си го изкараш сам. Трябва работодателят или агенцията да ти го изискат от RCMP.

Малко инфо за това:
http://www.ciisd.gc.ca/text/ISM/Ch2part2-e.asp
http://www.ciisd.gc.ca/text/ps/sc-e.asp
http://www.ciisd.gc.ca/text/ps/ers-e.asp

Има 3 нива на секюрити клиърънс на този етап:

Enhanced/Reliability/Basic/Confidential - най-ниското ниво. Наричат го и по 4-те начина. Най-често съм го срещала като Enhanced или Basic. За повечето позиции това е достатъчно. Искат инфо за предишни адреси и работодатели.

Secret - за достъп до секретни правителствени документи и лични данни на други хора. За този тип искат много подробности, включително имена и адреси на всичките ти роднини - братя, сестри, и т.н.

Top Secret - за това не мога да ти кажа точно какви данни искат, не съм виждала формата, но го искат за по-големи клечки в правителството.
Последно промяна от Alina на Сря Сеп 23, 2009 8:14 am, променено общо 1 път.
Alina
eli_t

Мнение от eli_t »

Благодаря на трима ви! това ме ориентира в ситуацията.
Ели
Canada 22.9.07
toncho

Мнение от toncho »

Алина не знам защо са ти отказали, аз си извадих енхасед още на първата година. отне ми 8 или 10 месеца. иначе си права че не можеш сам да го извадиш а трябва някой да го поиска за теб
Който може нещо - го прави, който не може - учи другите, който не може да обучава - ръководи.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Това за промяната на 5 години сигурно ли е? На мен по принцип ми искат топ сикрет от работата, обаче последно като се пробвах 2003та, ми отказаха, защото проверявали 10 години назад и БГ и Канада нямали нужното споразумение... Та затова питам имали промяна та да си пратя документите пак или да си изчакам 10те години...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Alina

Мнение от Alina »

Любо, за топ сикрет ти искат не само 10 години, но и всеки път като напускаш Канада или си сменяш адреса трябва да ги уведомяваш. Може да са го променили де, най-добре го провери, защото моето инфо е от преди 1 година.
Alina
Публикувай отговор