Първи документи

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
blackes

Първи документи

Мнение от blackes »

Здравеите на всички и от нас .След дълго колебание и ние решихме да подаваме документи за Канада ,но след дълго четене из форума , имаме няколко въпроса на които се надяваме че ще получим правилни отговори за което благодарим предварително а те са: 1.Ако аз съм водещия кандидат на 21 юли навършвам 36 ако ги подадем преди тази дата до Виена колко точки ще получим 18 или 14 защото 4т.са от значение а иначе ние сме семеиство с 2 готини деца на 10г. и
на 2г. аз съм със средно специално професия секционен маистор текстилни машини но не съм работил по тази си професия работя като охрана около 9г. сега уча висшо -Икономика на туризма 1-ва год. а съпругата е завършила Техникум по облекло с специалност Фризьор и работи 8г по професията си .На коя кандидатура да се спрем какво е мнението ви .Благодарим предварително.
ilbi

Мнение от ilbi »

Не съм 100% сигурна, но мисля, че ако подадете документите преди рождения ти ден, ще получите 18 точки. Чела съм, че гледат възрастта към момента на подаване на документите, а към този момент съответноняма 36. Нашият случай е подобен. Ние подадохме документите буквално 20 дни преди мъжът ми да навърши 36. Нямам представа колко точки са сметнали, защото ни предстои интервю, но предполагам, че за възраст са дали максималния брой.
colimacon

Мнение от colimacon »

Има значение дали ще получите акюзе. На самото интервю точките се смятат наново и те са определящи. Така ,че е важно на самото интервю каква е възрастта на основният кандидат.
OTB0pk0T0
Обратна връзка:

Мнение от OTB0pk0T0 »

Ако мога да вмъкна нещо леко встрани от основната тема - щом си студент, ако решите ти да си водещият кандидат (което на мен ми се струва по-удачно), не е лошо да си извадиш една академична справка от ВУЗ-а в който учиш, на мен ми искаха като пратих първите документи до Виена, само че аз бях 3-а към 4-а година, с изтеглени напред изпити и тенденция да завърша по-рано, както и направих.Все пак, ако имаш поне една година завършена в Уни, мисля че би трябвало да го сметнат в точките, но не съм напълно сигурен.А иначе дори и да не пратиш академична справка, изкарай едно уверение че си студент, мисля че ще има добър ефект това че си продължаваш образованието, за тях е важно.Айде успех!
Колкото повече имаш, толкова повече искаш. Колкото повече даваш, толкова повече получаваш.
blackes

Мнение от blackes »

благодаря сърдечно за отговорите,те дават наистина ценна иформация,понеже ние сме от Русе ако има регистрирани хора от там да ни къде можем да си преведем документите на френски и за добър учител по френски в града благодарим предварително :?:
blackes

Мнение от blackes »

първата стъпка е наи важна и наи несигурна и човек има нужда от малко подкрепа за да я направи вие съфорумци как смятате дали имаме шансове
ilbi

Мнение от ilbi »

ilbi

Мнение от ilbi »

що се отнася до шансовете ви, за да ти отговорят съфорумците ще трябва да дадеш повече информация за семейството ви, години и образование на жена ти, ниво на владеене на езици, трудов стаж...
blackes

Мнение от blackes »

здравеите пак значи както съм написал по горе на 21 юли навършвам 36 съпругата е на 34 и две деца на 10 и 2г. аз съм със средно специално професия секционен маистор текстилни машини но не съм работил по тази си професия работя като охрана около 9г. сега уча висшо -Икономика на туризма 1-ва год. а съпругата е завършила Техникум по облекло с специалност Фризьор и работи 8г по професията си .Тя е на 34г. За езиците какво да ви кажа аз знам англииски на ниво средно френски не знам за съпругата ситуацията е същата, там трябва да се учи това споделете какво е вашето мнение благодаря :P
Аватар
aligator

Мнение от aligator »

Ами сега ще ти кажа моето мнение.

Първо това с впечатляването на офиса във Виена,не играе никаква роля,ако нямаш необходимия брой точки.Колкото и да са прехласнати по твоята кандидатура.Дори да ти признаят тази една година за някакъв вид образование,веднага ти излиза то на първи план,като главно образование което имаш,щото е най-ново,а пък е и университетско.Но в този случай веднага ти отпада пък средното специално като възможност за повече точки ,като втора специалност,тъй като има изискване втората ти специалност да е придобита до 10 години от датата на подаване на документите.И тъй като ти със сигурност си придобил средното си образование отпреди повече от 10 години,то отпада като фактор,носещ точки.И оставаш с това,което ще ти признаят евентуално като някакво университетско образование,макар да не ми се вярва да го признаят за каквото и да е.

И така ако вземем само средното ти специално и ако ти го признаят от Виена като професия носеща допълнителен брой точки,щото има там разни механици на машини,на които според официалната таблица за професиите им се дават 9 допълнителни точки за търсена професия.

То в такъв случай по-добре за вас е този вариант,в който ти си водещият и при евентуално признаване на тези допълнителни 9 точки,и при ниво на френски 5-6 за теб и 3-4 за жена ти и среден английски,вие събирате необходимия минимум от 57 т.НО САМО ПРИ признаване на тези 9 допълнителни точки,което не се знае.Ако не ви ги признаят получавате при същите нива на език 49 точки от необходимият минимум от 57 точки.И изгаряте.И дори с по-високи нива на френски и за двамата пак няма да съберете необходимият минимум.

При непризнаване на твоите допълнителни точки,по добрия вариант е жена ти да е водещият и при нива на френски и за двамата 7-8 и средно ниво на английски взимате точно 57 точки,колкото е минимума.

Това показват моите сметки.Дано да не бъркам.Успех!

p.s.Забравих да кажа,че това са сметките при възраст 36 години за мъжа кандидат и 34 за жената.
Документи Виена 07.05.2007
Интервю 27.05.2008
Документи Букурещ 29.05.2008
Покана Визи 02.10.2008
Визи 24.10.2008
Пътуване 31.10.2008
blackes

Мнение от blackes »

благодаря за отговора така както си го написал как да разбера дали ще ми признаят тези 9 допълнителни точки за да наблегнем на моята кандидатура и едно питане така както си ги сметнал точките означава че само аз като водещ трябва да събера минимума от 57точки така ли струва ми се че някъде бъркам с пресмятането на точките или със съпругата общо трябва да имаме минимума
Аватар
aligator

Мнение от aligator »

Винаги се смятат общите точки,за цялото семейство.Не поотделно.Това дали ще ти признаят дадено точки зависи само от тях.Спирате се на единия вариант и подавате,а пък те ще решат какво да ви признаят.Ако искаш обади ми се на скайпа да сметнем заедно точките ти и да ти обясня по-подробно .

Скайп- zlatimir.kabaivanov
Интервю 27.05.2008
Покана Визи 02.10.2008
Визи 24.10.2008
Пътуване 31.10.2008
blackes

Мнение от blackes »

благодаря предварително ще се възползвам от предложението само по кое време ще е удобно
Аватар
aligator

Мнение от aligator »

Споко,цял ден съм на разположение до към 19 часа.Когато решиш свържи се с мен.
Интервю 27.05.2008
Покана Визи 02.10.2008
Визи 24.10.2008
Пътуване 31.10.2008
Публикувай отговор