Здравейте на всички! Е вече свършихме с образованието и събрахми нужните ни хартийки за да можем спокойно да започнем процедурата за имиграция!
Първия въпрос с който се сбъскваме обаче е :
Аз съм завършил 3г. колеж (редовно) и имам диплома за това ("специалист", от тази година вече "професионален бакалвър") след това автоматично продължих образованието си от колежа към университета съответно 1.5г. за бакалавър. И имам съответно диплома за това ("бакалавър" от съответния университет") . Та чуденката е сега и двете дипломи ли трябва да се отбелязват и заверяват нотариално и превеждат или само последната
Благодаря предварително!
09.06.08-DCS - Vienne
24.06.08-Accusé
09.12.08-ИНТЕРВЮ->ОК
18.12.08-Док до Букурещ
23.01.09-Баркод+Мед.форм
27.01.09-Медиц->DONE
12.02.09-ОК_мед.
04.03.09-Покани_виза
25.03.09-ВИЗИ
06.04.09 - AIR FRANCE
-----
10месеца процедура
Ако и двете дипломи са за една и съща специалност, то точки ще ти донесе само последната, така че няма списъл да прилагаш и двете. Обаче ако са различни специалности, ще ти дадат точки и за втора специалност - тогава прилагаш и двете.
Успех в процедурата!
Аз мисля, че все пак е добре да ги приложиш и двете, ако са от различни учебни заведения. Все пак удостоверяват някакъв завършен етап от обучение. Дипломите за средно образование не ни носят точки в повечето случаи, но ги прилагаме и тях, нали? Няма да се набуташ чак толкова за превод на две дипломи.
Да отбележа ,че на интервюто консула го интересуваше колко години общо си учил.И не признаха колежа на приятелката ми и така свалиха малко точки... Това с образованието е нож с две остриета, така че внимавайте в сметките и успешна процедура
Аз бях приложила диплома за следдипломна квалификация по икономика, степен "Специалист" - 2 години обучение, като се надявах на точки за втора специалност, но и на мен не ми я признаха.
Благодаря за отговорите! Найстина нож с две остриета! Дано уцелим по безболезненото!
Странното е че колежа ми е 3г., а бакалавъра още 1.5г. но колежа ми дава специалист "корпоративна икономика", а университета - бак по Стопанско управление" . Цялото ми образование е 14.5г (15г) но с две спец. И затова имам леки притеснения
09.06.08-DCS - Vienne
24.06.08-Accusé
09.12.08-ИНТЕРВЮ->ОК
18.12.08-Док до Букурещ
23.01.09-Баркод+Мед.форм
27.01.09-Медиц->DONE
12.02.09-ОК_мед.
04.03.09-Покани_виза
25.03.09-ВИЗИ
06.04.09 - AIR FRANCE
-----
10месеца процедура