Зравейте! Няколко въпроса отностно връщането на паспорта с визата ме мъчат. Как става връщането на документите при положени, че не съм упоменал с кой куриер да ми ги пратят? Питам защото в поканата за виза пише, че връщат документите със същия куриер по който са ги получили, а вече на няколко човека са се обаждали за да ги питат с кого и до къде да ги пратят. Аз ги пратих със Спиди а както се разбра, техен партньор за Румъния е Трансбалкан. До кой адрес ше ги пратят, защото адреса ми за коренспонденция (пощенка кутия) е различен от адреса на местоживеене? Предполагам, че до домашния ми адрес, защото все пак трябва да се плаща доставката. Нека тези, които са ползвали пощенска кутия за коренспонденция, да споделят. Тези които са им писали да връщат документите с Трансбалкан, посочихте ли някъкви техни координати или само написахте "Трансбалкан"?
Мерси!
Speedy/TRANSBALKAN
Speedy/TRANSBALKAN
Не крадете! Правителството не обича конкуренцията!
-
Ние писахме само да ни върнат паспортите с Трансбалкан и предполагам, че ще ги пратят до адреса, който сме посочили за кореспонденция. Отделно в офиса на Спиди сме ги предупредили, че чакаме пратка на едикое си име и телефон, на който да ни се обадят като пристигне.
Надяваме се следващата седмица вече да пристигнат. 15-те работни дни изтекоха на 08.05., а статуса ни се промени на 29.04.
Надяваме се следващата седмица вече да пристигнат. 15-те работни дни изтекоха на 08.05., а статуса ни се промени на 29.04.
-
Доставките са срещу подпис, така че най-много да ви оставят известие в П.К. да отидете лично да си получите пратката.
Но най-добре проверявайте направо в офиса, защото имаше подобен случай есента, при който 20 дни стояха паспортите в офиса им, защото адреса на пратката бил ПК и те нямали телефони за връзка с получателя

Но най-добре проверявайте направо в офиса, защото имаше подобен случай есента, при който 20 дни стояха паспортите в офиса им, защото адреса на пратката бил ПК и те нямали телефони за връзка с получателя

Welder, и ние бяхме така - адрес за кореспонденция: пощенска кутия в ЦП. Тъй като ни няма в работно време вкъщи, сложихме един лист в плика с паспортите, в който молим да ни ги пратят до офиса на Спийди и ние да си ги вземем оттам. Все пак като дойде време да ни връщат паспортите, получихме имейл от тях, в който казват, че не могат да ги пратят на адреса ни за кореспонденция, защото е пощенска кутия, и ни питат на какъв адрес да ги пратят. Пак писахме пълния адрес на офиса на Спийди, който беше най-близо до нас и оттам си ги взехме след няколко дни.
Моят съвет е да изпревариш събитията и да им пратиш имейл, в който да дадеш адреса, на който искаш да си получиш паспортите.
Моят съвет е да изпревариш събитията и да им пратиш имейл, в който да дадеш адреса, на който искаш да си получиш паспортите.