RESPONSIBILITIES:
Install, maintain, test, troubleshoot and repair high-speed industrial processing machinery: AC Drives, power control circuits, starters, MCC`s, PLC`s, DCS, low and medium voltage distribution systems, instrumentation, power distribution and generation, emergency systems, etc.
-Conduct Planned Preventative & Predictive Maintenance and keep maintenance records (input of maintenance data)
-Recommend and Implement corrective action and required repairs.
-Ensure compliance to Health & Safety, Good Manufacturing Practices, Food Safety and Environmental standards at all times.
REQUIREMENTS:
-Journeyman Electrician
-Minimum three years experience in a highly automated industrial food-processing environment
-Knowledge of at least one of the following is required: Allen Bradley SLC5, RSLogix, Siemens S5, S7 PLC’s
- Knowledge of PLC Network Communications such as Profibus, Ethernet, SQL Servers an asset
- Must be able to troubleshoot electrical, mechanical, pneumatic and hydraulic problems pertaining to the operation of process equipment
- Must be able to read and interpret electrical drawings.
- Strong decision making, problem solving troubleshooting and multi-tasking skills.
- Demonstrated ability to prioritize workload and effectively meet deadlines.
- Ability to work independently and as a member of a multifunctional team with minimum supervision
- Must be able to communicate in English.
SALARY/EMPLOYER´S BENEFITS:
the company offers a one year contract with the possibility to extend.
Пояснения
Тая фирма беше тука на 1 джоб фаир в немско и търсеха хора.
Хората са наясно че работника ще е чужденец и ще му вадят работна виза и т.н , не случаино пише -да може да комуникира на енглиш.

Аз се записах да видя аджеба за каво иде реч.
Та 1 агент ме разпитваше всякакви локуми с цел да разбере колко съм в час с езика-и след като м у се изясни тоя въпрос ми даде некакав въпросник.Въпросната бумага имаше към 30 въпроса с по 3 отговора.Оказа се че тва било примерен тест които ще требе да се държи пред незнам си къде ако те вземат на работа -нали токаджииството е лицензирана професия в Канада(тва го разбрах обаче след като привърших с попълването на отговорите)
Даде ми 30 мин.
Ония кат го чекна се оказа че сам огелпил само 4 въпроса и ме светна че шанса ми да изкарам тоя изпит в Канада бил много голям.
Съответно ме заведе при HR на фирмата дето беше дошал в немско и с него пак си лафихме около 10 минути вече и имаше пазарлък за кинти като успях да го докарам до 28 кад на час.
Теста не е нищо особено -ако някои се е занимавал с ел. поддръжка и има понятие от електроника-няма проблеми ще се оправи .
Та гореописаното от мене се случи март тая година но обявата я има пак на официално място в немско-демек не са намерили човек още
Адреси и координати са директно до фирмата така че успех на интересуващите се.
Само да добавя че ако некои го вземат на тая работа му се попълва наи главното условия по PNP на Манитоба -да си намери работа в Манитобско от което следва че вече се е преселил в Канада минаваики през PNP.
А тия от Канадското посолството в Берлин казаха че ако се подпише договор и всичките там бумаги са ок -за макс 2 седмици ми вадят работна виза и мога да летя но тва предполагам не грее много сънародниците ми в Бг щото те ще требе да се разправят с тия от руманско а там какво творят не зная.
Успех.