Мога ли аз да работя и живея в Канада?
Мога ли аз да работя и живея в Канада?
Здравейте от няколко дена търся в интернет как се емигрира в Канада.С малкото английски дето знам разбрах че там имат шансове май само вишисти начетени хора.Аз съм 31 годишен мъж с основно образование и много искам да живея и работя там.Имам ли шансове да търся ли още информация има ли смисъл?Кажете ми ако знаете да знам дали изобщо ще стане.От 7 години правя прозорци и врати това работя и мисля че мога да взема документи за да го докажа там пред техните власти.За моята професия няма училище и мисля и в Канада е така.Ако ми дадете съвет ще съм ви много благодарен.Ако имам шансове какво да предприема?Ако не да знам да се отказвам.
Споко .Има шансове.
отиваш на стrаницата на HRDC - там дето са описани професиите -NOC.
намираш си професия -като гледам тва дето го можеш -трябва да е нещо от сорта на дърводелец - formwork carpenter или finishing carpenter или cabinet maker ,cabinet maker installer не занм точно ти ще си прцениш и си намираш диплома за средно образование-завършен 12 клас задължително и дипломата да е със задна дата поне 5 години от днес назад.
Това е едното условие -другото е да докараш енглиша на ниво да можеш да направиш някакв разговор,наи малкото интервю с работодател.
Езика е 2 рорто задължително условие.
Е тия 2 те неща имаш ли ги натам е по лесно.
В Алберта ще ти дам поне 10 фирми дето наемат работници и са готови да наемат чужденци -изкарване на работна виза и т.н - това ти го казвам щото съм разговарял лично с представители на тия фирми.
А предполагам в Форт Макмъри също ще те лапнат кат топъл хляб.
В Бритиш Колумбия в момента строят за зимната олимпиада 2010 познавам лично HR на Бритиш Колумбия Конструкшан асоцоация -тя е немкиня и по неини думи и 10 000 човека да се кандидатират за работа в строитеслтвото (в Канада прават къщи, блокове от дърво -там тухли и бетон по малко ползват) ще им намери работа.
Жената каза че до преди 1-2 години много не ги е вълнувло познанията по езика но сега (последния ми разговор с няе беше март 2008) диплома +език -иначе не става
Деистваи.....
отиваш на стrаницата на HRDC - там дето са описани професиите -NOC.
намираш си професия -като гледам тва дето го можеш -трябва да е нещо от сорта на дърводелец - formwork carpenter или finishing carpenter или cabinet maker ,cabinet maker installer не занм точно ти ще си прцениш и си намираш диплома за средно образование-завършен 12 клас задължително и дипломата да е със задна дата поне 5 години от днес назад.
Това е едното условие -другото е да докараш енглиша на ниво да можеш да направиш някакв разговор,наи малкото интервю с работодател.
Езика е 2 рорто задължително условие.
Е тия 2 те неща имаш ли ги натам е по лесно.
В Алберта ще ти дам поне 10 фирми дето наемат работници и са готови да наемат чужденци -изкарване на работна виза и т.н - това ти го казвам щото съм разговарял лично с представители на тия фирми.
А предполагам в Форт Макмъри също ще те лапнат кат топъл хляб.
В Бритиш Колумбия в момента строят за зимната олимпиада 2010 познавам лично HR на Бритиш Колумбия Конструкшан асоцоация -тя е немкиня и по неини думи и 10 000 човека да се кандидатират за работа в строитеслтвото (в Канада прават къщи, блокове от дърво -там тухли и бетон по малко ползват) ще им намери работа.
Жената каза че до преди 1-2 години много не ги е вълнувло познанията по езика но сега (последния ми разговор с няе беше март 2008) диплома +език -иначе не става
Деистваи.....