Ставали ли сте жертва на престъпление в Канада?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Де да знам, аз бачкам точно в центъра на Монтреал. Случвало ми се е в 11 през нощта да обикалям в опит да намеря такси. На Сейнт Катрин само неоните правят впечатление, дори не съм виждала онези мутри, за които батето така упорито разказва. Та най-голямото престъпление, на което съм ставала свидетел, е липсата на таксита. Както и бездомниците в метрото в по-студено време.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Да бате, възможно е и в Канада, всичко се случва. Гледай само да не купуваш на половин цена разни "неща" от българи, руснаци, сърби или подобни. После се оказва че си ги взел само под наем. Знам за разбити коли заради касетофони продадени преди 3 месеца на собственика и за опразнени апартаменти по време на ваканция, точно след успешна сделка за телевизор, аудиосистема и компютър на минимални цени :wink:. Мда.
Циганите - на Сатурн !
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

anxeli написа: Аз като ученичка на 4-тия километър - езиковата гимназия в пловдив на толкова съм се нагледала, нямат брой. Като се започне от легендарния Харалампи дето обикаляше общежитиета отвън с години, през разни чичковци минаващи на велосипеди, дошли уж за трева (смях ви казвам, кара колело и си го показва едновременно :lol:), та до циганина в тъпканата четворка, който толкова се ексайтвал, че чак оплескал ученическата манта на моята съученичка Анна.Абе кво да говорим :?.
Ankzeli,
добре че си се прибирала с четворката, що не си ходеше през железния мост да видиш какви случки щяха да ти се случат :lol:
През него се прибираха учениците от "елитната" гимназия "Гюлеметов" ако се сещаш :lol:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Tова беше малко екстремно :), няколко пъти съм отивала сутрин през този мост, но това стъпване отвън на железата като идва влак не ми хареса много. Компютърна игра на живо, емоции, къде ще го намериш тук това, щяха да ни приберат и освидетелстват сигурно :) ... Някои хора от Смирненски си ходеха така 5 години :roll: ...
Циганите - на Сатурн !
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

В офиса е най сейф, а и реклама малко :).
Сериозно, на някой хора това им е бизнеса обаче, та по-далече :idea:!
Циганите - на Сатурн !
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

anxeli написа:Tова беше малко екстремно :), няколко пъти съм отивала сутрин през този мост, но това стъпване отвън на железата като идва влак не ми хареса много. Компютърна игра на живо, емоции, къде ще го намериш тук това, щяха да ни приберат и освидетелстват сигурно :) ... Някои хора от Смирненски си ходеха така 5 години :roll: ...
вярно това висене във въздуха на тез тръби беше малко екстремно, тръбата се клатеше яко, ама се свикваше. Имаше случай на една учителка от Руската която не могла да издържи на напрежението и беше скочила в Марица :)
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

И аз чета с интерес всяка седмица криминалната хроника на Уест Айлънд, обикновенно има по 1-2 кражби на коли, преди няколко месеца новината беше, че някаква мадама сутринта като бързала за работа спряла да си купи нещо от магазинчето и после вместо задна дала пълна газ напред и право в магазинчето :)
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

При нас се стрелят, ама аз не съм ги виждала :lol: Всъщност малко по встрани от нас, но в околността. В предишния квартал откраднаха на мъжът ми гумите на колелото , след което самото колело, то струваше 15 долара, не е нещо ценно,за какво им беше не знам.
Миналата година точно пред нашето блокче арестуваха едни местни футболни звезди, че не дали сигнал като завивали. Полицая пробвал да ги глоби, единия се развикал, почнал да хвърля глобите. За 1 секунда се събраха 10 полицейски коли, всичко това става на 10 метра от самия полицейски участък. Единия го бяха проснали на земята да го закопчават. След което въпросните се опитаха да съдят полицията за расизъм ( познайте какъв цвят бяха) , мъжът ми дава показания,но в крайна сметка до съд не се стигна, нямаха абсолютно никакво основание за дело.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Да! Като изляза вечер на 17-то авеню и фенките на Флеймс направо ми посягат, сексуално... :D :D
http://kev.needham.ca/images/41.jpeg
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Вчера по новините изнесоха статистика за броя на откраднатите коли в Канада за миналата година - 160 000, т.е. средно по над 13 000 на месец или над 400 дневно.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

7George написа:Да! Като изляза вечер на 17-то авеню и фенките на Флеймс направо ми посягат, сексуално... :D :D
http://kev.needham.ca/images/41.jpeg
бати грозните селянки! че и халки си турила :?
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

filipne написа:Вчера по новините изнесоха статистика за броя на откраднатите коли в Канада за миналата година - 160 000, т.е. средно по над 13 000 на месец или над 400 дневно.
Така е - най-много се крадат в Лавал, на летището и по други големи търговски центрове. А относно марките - най-купуваната марка за годината най-много се краде.
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Бе много се краде, на нас ни откраднаха джипа преди две години. И стрелби има чат-пат в Отава, ама са по-рядко от другите градове, слава богу.
Let it go...
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

mama_kenga написа:
filipne написа:Вчера по новините изнесоха статистика за броя на откраднатите коли в Канада за миналата година - 160 000, т.е. средно по над 13 000 на месец или над 400 дневно.
Така е - най-много се крадат в Лавал, на летището и по други големи търговски центрове. А относно марките - най-купуваната марка за годината най-много се краде.

Защо според теб се крадат най-много в Лавал? За летището и за големите парлинги по търговските центрове - ясно...
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
c200

Мнение от c200 »

Ами таква е статистиката, сигурно паркинга на Carrefour Laval вдига летвата
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Публикувай отговор