Absolyutno sam saglasen s Tsanko! Az sashto mislya, che za da ima po-shiroki horizonti edno dete tryabva da govori v Canada i angliyski i frenski ednakvo dobre, kato maychini ezici, a osven tova tryabva da uchi i ispanski. A, za po-umnite i shvatlivite deca moje i nemski i italianski, kakto i rodniyat ezik pone na maykata, ako e imigrantka
Saglasen sam i s Luybo i Mark, che vsichki separatistki partii tryabva da se zabranyat. No, za da si zapazyat frankokanadcite ezika i kulturata moje bi tryabva da stimulirat imigrantite ako ne vav frenski to pone v dvuezichni uchilishta da hodyat! Az mislya, che da se uchi samo na edin ezik v ushilishte, nezavisimo dali e samo na angliyski ili samo na frenski e greshka! Decata tryabva da vladeyat ednakvo dobre pone dva ezika, a kolkoto poveche ezici mogat da nauchat tolkova po-dobre. No, polezni ezici! :idea: V smisal da se uchat ezici, ot koito chovek shte ima realno polza kato jivee v Severna America i drugi civilizovani mesta, a ne da se uchat kikongo, ningalya, swahili, tamil i albanski na principa vseki ezik e bogatstvo.