Пари при парвоначално влизане
Пари при парвоначално влизане
Каним се да ходим до Канада за малко. Това ни е първото влизане след получаването на виза. Ще кацнем в Торонто. Трима сме. Необходимата сума пари е 15226 кан долари. Парите ги имаме но част от тях са в еуро- не ми се иска да ги обръщаме с цел избягване на курсовите разлики. Въпроса ми е можем ли да носим само 6 хил кан долара и за останалите пари да имаме банкова референциа за това че имаме остатъка от парите по евро сметка в БГ.И ако може с банкова референциа може ли да бъде издадена не на водещия-а на другия от семейството.
Мерси
Мерси
а може да си донесеш и еврото... аз като дойдох тук на имиграционните показах и канадски, и американски долари, и евро, и английски лири... не ги броиха - питаха колко са в канадски долари..
не е задължително да имаш парите само в канадски долари..
не е задължително да имаш парите само в канадски долари..
Everyone should believe in something -
I believe I'll have another drink.
I believe I'll have another drink.
Може разбира се. Разликата е в това че ако тръгнеш да ползваш тези пари от поимения чек първо трябва да имаш лична сметка за да имаш къде да депозираш чека и то в Евро ако чека е в Евро, след това в банката ще ти кажат че този чек е издаден от чужда ( в друга държава банка ) и ще трябва да чакаш докато канадската банка вземе парите първо от Бг банката което може да отнеме и едим месец. Ще виждаш на баласа че имаш да кажем 10 000 Евро не може да разполагаш с тях.
Като си вземат парите от Бг банката и ти искаш да теглиш ще ти кажат че не може да ти платят в Евро но могат да ти купят еврото на курса на банката за деня и да ти дадат канадски долари.
Този вариант е единствено удобен ако не ти трябват парите от този чек, ако си върнеш поимения чек в Евро в Бг и никога не го използваш в Канада.
Травл чековете ги депозираш в банката в личната ти сметка и може да разполагаш с парите от тях почти веднага.
Ако нямаш сметка може да ги продадеш на някой като мен с валутно бюро срещу малка комисиона и получаваш кеш КАД веднага.
Може и да си купиш нещо с тези травел чекове ако са в канадски долари и намериш магазин който да е съгласен да ги приеме тези чекове като начин за плащане.
Като си вземат парите от Бг банката и ти искаш да теглиш ще ти кажат че не може да ти платят в Евро но могат да ти купят еврото на курса на банката за деня и да ти дадат канадски долари.
Този вариант е единствено удобен ако не ти трябват парите от този чек, ако си върнеш поимения чек в Евро в Бг и никога не го използваш в Канада.
Травл чековете ги депозираш в банката в личната ти сметка и може да разполагаш с парите от тях почти веднага.
Ако нямаш сметка може да ги продадеш на някой като мен с валутно бюро срещу малка комисиона и получаваш кеш КАД веднага.
Може и да си купиш нещо с тези травел чекове ако са в канадски долари и намериш магазин който да е съгласен да ги приеме тези чекове като начин за плащане.