Ортодонтско лечение

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
prace

Ортодонтско лечение

Мнение от prace »

Здравейте на всички,
Дъщеря ми която е на 7 години носи в момента ортодонтско апаратче /шина/ на зъбите за корекция. Предстои ни до месец-два да сложим и брекети, за да бъде завъшена корекцията. Ще се наложи да ги носи може би година, като тези брекети се корегират от специалист ортодонт на две може би три седмици. Ние наскоро обаче минахме успешно интервю по Федералната програма и живот и здраве очакваме до няколко месеца да заминем за Канада. Въпросът ми е следният: Има ли някой с подобен проблем за продължаване на ортодонтско лечение, започнато в България и продължено в Канада. Ако да, какви са горе-долу цените за корегирането на брекетите и качеството на ортодонтското лечение в Канада.
Благодаря предварително!
Аватар
DIMELBE

Мнение от DIMELBE »

Здравейте,
мога да кажа, че едни приятели разпитваха ортодонти в Монтреал и никой не искаше да поема пациент с поставени от друг ортодонт брекети (те разпитваха за едно дете, което също трябваше да дойде тук в Канада с поставени в БГ брекети). Относно качеството - предполагам, че е като навсякъде - има и добри има и некадърни специалисти. Нека хората, ползвали вече ортодонти да се изкажат.
УСПЕХ ВЪВ ВСИЧКО!!! :beer:
"Може да си разочарован ако не успееш, но си обречен ако не опиташ"!!!
pumpy

Мнение от pumpy »

лично мнение - в случая грешно и ненужно :oops:
Последно промяна от pumpy на Чет Апр 03, 2008 2:18 pm, променено общо 1 път.
ninka83

Мнение от ninka83 »

брекети и и след това една скоба retention се казва с включени прегледи за корекции 6 до 7000 $.
2000$ са записани за корекции и ритеншън. има варианти за разсрочено плащане...
но мога да попитам ако ви интересува конкретно...
maryjoe

брекети

Мнение от maryjoe »

Аз дойдох в Канада с брекети от Бг,носех ги от 3 месеца и после още 18 месеца, не съм имала проблем защото са поставени в Бг, ходех да сменят ластиците на 45-60 дни, общо 6 пъти и после ми сложиха retainers. Всичко излезе общо към 1500$, като половината са за затягането и другите за ретейнерите.
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

Аз дойдох с ритейнъри, досега съм ходила само да ми го залепят, че се беше отлепил на единия от зъбите. Бях при някакви величия в тая област, които намерих в интернет, струваше 150 долара процедурата, но останах с впечатлението, че на всеки различно казват и ако не хлъцнеш по телефона, значи толкова. По-късно питах за оправяне на такова разлепване в кабинета, където си ходя на обикновените прегледи, и ми казаха, че няма проблем, и те можели да го оправят ако се наложи.
Остава ми към година носене на ритейнъри и сигурно ще ми се наложи да ходя пак. maryjoe, твоите ритейнъри залепени ли са или са от подвижните? при кой ортодонт ходиш? (ако не ти е удобно тук, моля те прати на лични)
Публикувай отговор