Какъв е срока за получаване покана за канадско гражданство?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Hullman

Мнение от Hullman »

Не те саветвам да излизаш. През този срок от да кажем 1 година и 4 месеца се случват доста неща които трябва да се свършат освен ако нямаш някой който може да ги свършв вместо теб.
- Парво като си пуснеш докумените и си платиш таксата може тези от Нова Скотиа да иксат да се свържат с теб за да те питат нещо
- Възможно е да ти искат допълнителн документ. Да кажем копие от нещо си, страница на паспорт, допълнително ИД здраван карта, шофйорска книжка, стар паспорт. Писмото звучи така. Даваме ви срок от 30 дни да ни изпратите това копие ако не го изпратите спираме процедурата по вашата молба докато не го получим.
- Ще те извикат на тест с писмо което трябва да е на адрес в Канада. Писмото може да се загуби ( такъв бе моя случай и тогава трябва да званиш по тел. за молба за нов тест за предпочитане е да званиш от Канада.
- Ще те извикат на церемоня пак с писмо на адрес в Канада. Пропуснеш ли церемонята без да се обадиш предварително да ги уведомиш защо си пропуснал може да се наложи да имаш среща с имиграционен съдя да се разправяш с него на интервю и той да ти връчи картата за цитизеншип
Ти си прецени дали искаш да поемеш тези рискове и главоболя ако не минат нещата гладко.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

даже в розовата покана пише , че ако не се обадиш да пренасрочиш датата за церемонията, може да ти се наложи да почнеш процедурата отначало, което си жива преебавка, наново всички документи, нови 200 кинта на вятъра, абе кофти работа.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
PAGAN

Мнение от PAGAN »

Ако сте извън Канада просто си проверявайте он-лайн как се движат документите Ви и за кога е насрочена дата за теста или за церемонията.
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Ако сте извън Канада просто си проверявайте он-лайн как се движат документите Ви и за кога е насрочена дата за теста или за церемонията.
А ако знаеш онлайн колко я ъпдейтват тази страница...
аз не бих разчитала на нея.
Само ще ти кажа - бях вече минала теста, а на страницата пишеше че са ми изпратили писмо с което дата на която да се явя на теста.
Отделно ако ти искат допълнителни документи това не го пишат на онлайн страницата, а по пощата с обикновено писмо на адреса ти в Канада.
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
PAGAN

Мнение от PAGAN »

Поне при нас всичко беше както трябва по отношение на ъпдейтването. Предполагам ,че зависи от това кой офис се занимава с документите.
Публикувай отговор