макгил или конкордия

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
justanotherfan

макгил или конкордия

Мнение от justanotherfan »

засега съм приет в макгил в arts - art history, geography, political science, psichology, бла бла бла, все интересни неща

очаквам и в конкордия мениджмънт и подобни бизнес глупости да ме приемат в скоро време

идеята е, че не знам какво да избера ... учат ми се нещата от макгил, но май бизнез ще ми е по-добре ...

помагайте :lol:
speedy

Re: макгил или конкордия

Мнение от speedy »

Ако мога да доуточня въпроса ти - питаш дали да учиш, нещо което ти е интересно или друго нещо, от което след като завършиш да изкарваш добри пари.

Това помага ли да вземеш решението? :)
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
edelwais

Мнение от edelwais »

и аз да отговоря на един малко по-различно поставен въпрос :D
ако се решиш за бизнес-образование - макгил е по-добрия избор.
Пътувахме много, но изобщо ... едва ли.
justanotherfan

учител в макгил ми е казвал за бизнес, че конкордия в JMSB са много по-напред ...

а иначе, въпроса ми е по скоро, каква реализация ще имам с горните специалности (хуманни науки)

ще си гръмна главата :D
Smart Dust

Мнение от Smart Dust »

Хвайляй чоп. Може пък да уцелиш без да искаш. :D
If SearchFor(shliokavica) then ShowMessage('Пиши на кирилица бе!!'#10#13'Няма да си вадя очите с тая шльокавица!!');
Аватар
ZanzibarHero

Re: макгил или конкордия

Мнение от ZanzibarHero »

justanotherfan написа:засега съм приет в макгил в arts - art history, geography, political science, psichology, бла бла бла, все интересни неща

очаквам и в конкордия мениджмънт и подобни бизнес глупости да ме приемат в скоро време

идеята е, че не знам какво да избера ... учат ми се нещата от макгил, но май бизнез ще ми е по-добре ...

помагайте :lol:
Задай въпросът обратно: Какво искам да работя, в каква област?

Когато си изясниш донякъде виж какво образование се изисква.

Например: Искам да се занимавам със социални услуги и да работя в тази сфера. Тогава избираш психология.

В И'нет има сайтове, които правят тази връзка ....
delisted_2

Мнение от delisted_2 »

Мк Гилл е по-добре за повечето програми, а пак най-добре е бизнес в Мк Гилл. Успех!!!
dartcherniat

Мнение от dartcherniat »

Трябва сам да решиш , какво те влече по-вече. За John Molson и аз чух ,че уж са по-добри, но не знам до коло е истина, може да е само реклама. Все още McGill е по -известен. Не съм в областа, та само по слухове говоря. В Concordia co-operative education , е добър избор, увеличава се възможноста да си намериш работа.Може да отидеш и да поговориш със съветниците към университетите: за реализацията след това, да ти покажат статистика .
"О, картофът е злочест зад желязната завеса.
Вадят го с ръка до днес враговете на прогреса.
А в нашия лагер го вадим с багер! " AT
justanotherfan

избрах макгил, arts :D
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

justanotherfan написа:избрах макгил, arts :D
и какво означава артс, какво се учи толкоз и какво ще се работи после?
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
justanotherfan

ако си кадърен и без висше можеш да просперираш във живота, примерите не са малко ;)

иначе ако толкова те интересува
Economics
Geography
History
Linguistics
Political Science
Psychology
Sociology

+ art history, communication studies и може и малко неща от science да вкарам.

и звучи доста смешно какво ще се работи после, не го приемай лично :D
Sugarplum

Мнение от Sugarplum »

justanotherfan написа:ако си кадърен и без висше можеш да просперираш във живота, примерите не са малко ;)

иначе ако толкова те интересува
Economics
Geography
History
Linguistics
Political Science
Psychology
Sociology

+ art history, communication studies и може и малко неща от science да вкарам.

и звучи доста смешно какво ще се работи после, не го приемай лично :D
Sounds,like a High School :wink:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

justanotherfan написа:и звучи доста смешно какво ще се работи после, не го приемай лично :D
абе не е много смешно - това е целта на образованието
дано наистина да знаеш какво правиш

Аз имах трима колеги с мастерска степен от Маггил и още няколко със същата от ЮКАМ ... и досега никой от тях не работи с "История на изкуството". Тази специалност е за аристократи, т.е. за хора, на които са им осигурени доходите и го правят за развлечение, за собствено усъвършенстване. Както казваше една от колежките: завършването на тази степен беше лукс, който си позволих и сега го плащам скъпо. Миналото лято се запознах с две момичета, които току що бяха завършили тази специалност и работеха като аниматорки за по 9 долара на краткосрочни договори. Заплатите им се осигуряваха от програмата "Младост Канада" :P , а не от работодателите. Ако искаш подробности пиши ми на л.с.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
justanotherfan

да, надявам се знам какво правя, доста съм го мислил.
първото, което е, повечето хора, които знам с високи доходи, никой не бачка това, което е учил. (айде да кажа, че визирам родителите ми, които са с добри доходи.)
второто е, че всеки ми повтарая да уча това, което ме влече ... а и доста хора сменят професиите постоянно.

запознах се наскоро и с един пич, ивент мениджър, прави бааая пари, пътува постояно и на практика няма завършено висше, учил от "всичко по малко" ...

абе, кой как се уреди 8)
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

това е малко "женска" специалност, мъжете там ги смятат за обратни :)
иначе са супер готини, ама има нещо сбъркано в тях ... отдават се на непрактични и интересни работи, които в общия случай не са платени ...
Обикновените мъже искат да създадат семейство, да купят къщи и т.н., което не се свързва с историята на изкуството, освен ако не си професор по символика като Робърт Лангдън :wink:

за да правиш добри пари /70- 100 хил./ ти трябва докторат и добър късмет :thumbsup:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Публикувай отговор