Master in 'International business' в McGill

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Nikko

Master in 'International business' в McGill

Мнение от Nikko »

Уважаеми Съфорумници,
моля ако някой има добро желание да ми сподели за тази програма или близка подобна в McGill, ако изучава master.
Последно промяна от Nikko на Вто Авг 12, 2008 11:24 pm, променено общо 1 път.
ronni
Обратна връзка:

Re: Master in 'International business' в McGill

Мнение от ronni »

Уважаеми съфорумнико:
мастер не ин ИБ но все пак мойте 5 цента
1. да, да, да от университета по официален пат, дори да приемат на място искат пак от унижерситета
2. трябва да говориш с директора на програмата си
3. не, но аз съм в др област, но не мисля ще искат да полагаш приравнителни. самата ти дипломна от бг се евалюира от мкгилл и те си решават ( от теб не се иска да правиш предварителна евалюация) и на базата и на препоръките к получат / официялно изпратени подписани и подпечтани пликове/ си решават
4. разговор, какво съм правила до сега какви са ми професионалните интереси, за препоръки виж по горе
5. дипломи, стаж и препоръки
6.-
7. да, да и да

пак повтарям че не стаВА ДУМА ЗА ИКОНОМИчЕСКА СПЕЦ. НО МИСЛЯ чЕ НЯМА Г РАЗЛИКИ

GOOD LUCK!

Nikko написа: 1. При кандидатстването ви искаха ли копия на Вашите дипломи да бъдат изпратени от Университетите в БГ по официален път или оригиналите на място ви свършиха работа?

2. Аз имам master от Бг 'International business' от НБУ, мога ли да се надявам да не повтарям някои дисциплини и дали канадските професори в този случай ще ми искат нещо допълнително от дипломата - да кажем например учебната програма на предмета...?

3. Освен перфектен английски и ТОЕФЛ, Вие - полагахте ли допълнително някакви изпити? GMAT? Или др. при кандидатстването или приемането, приравнителни или др.?

4. Какво представляваше интервюто при приемането, писахте ли есета, трябваха ли ви препоръки от български преподаватели?

5. Как точно се оформи балът ви за приемане, т.е. на кое най - много би било хубаво да се наблегне?

6. Какви съвети бихте дали на кандидатстващите за магистратура (икономическа програма) в McGill?

7. Искаха ли ви работен стаж, за да учите в тези програми? Ако е Да - какъв е начинът за признаване на стаж от безизвестна българска компания?

Благодаря ви предварително. Желая ви здраве и успехи.
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
Nikko

Мнение от Nikko »

Благодаря ти.
Публикувай отговор