Проучване от Букурещ
Проучване от Букурещ
Скъпи съфорумци, ако някой има идея или инфо как протича проверката от Букурещ, моля да сподели. Кои документи им изпращат от досиетата ни във Виена, и всички институции, в които сме учили, работили или отбивали военна служба, биват проверени. В смисъл, това не отнема ли мнооооого време...
Как ще бъдат проверени тези институции? Единствено може да бъде проверена социалната осигуровка. Това обаче нищо не значи.всички институции, в които сме учили, работили или отбивали военна служба, биват проверени
Например свидетелството за съдимост проверяват ли го? Само по себе си това е документ от направена проверка. Информацията която сте подали до Виена, трябва да съответсва напълно на тази подадена до Букурещ, където се изисква. Евентуално разминаване ще повдигне съответните въпроси, но не и проверки от тяхна страна.
Между другото какви проверки имаш предвид. Ако са по телефона забрави: няма право да се дава лична информация по този начин където и да било. Ще дойдат лично да проверят без да са упълномощени. Странен въпрос....
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Въпросът не е странен но е твърде общ и затова неясен. Вместо да пита конкретно къде го стяга чепика и от какво се плаши, човека е формулирал така въпроса, че само имиграционен служител от посолството може да му отговори. Но и той едва ли ще го направи, защото със сигурност няма право на това.
И така. Никой не знае какво и как проверяват от посолството в Букурещ и дали проверяват изобщо. Не си спомням и съфорумци да са споделяли, че някой се е обаждал или ходил в университета им, работата им и т.н. за да пита и разпитва за тях.
Така че топката си остава в собственото поле. На който до колкото и както му стиска, толкова да лъже. На собствен риск.
Успокоение ако търси, лесно е. Ето аз казвам, че никой и за нищо не ме е проверявал. Ама главата си не залагам за това.
И така. Никой не знае какво и как проверяват от посолството в Букурещ и дали проверяват изобщо. Не си спомням и съфорумци да са споделяли, че някой се е обаждал или ходил в университета им, работата им и т.н. за да пита и разпитва за тях.
Така че топката си остава в собственото поле. На който до колкото и както му стиска, толкова да лъже. На собствен риск.

Успокоение ако търси, лесно е. Ето аз казвам, че никой и за нищо не ме е проверявал. Ама главата си не залагам за това.

Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!