писмо - тест за език
писмо - тест за език
Получих писмо от което разбирам че искат да знаят до какво ниво сам стигнал с френския.В София,Варна,Пловдив,Бургас...имало френски университети или училища които издавали нешто(какво точно ште зная в понеделник 03.03.2008г)и в срок от 90 дни се прашта обратно до Виена.Някои да знае ...до каква степен това влияе на определяне кои какво и къде и.т.н.и какво искат....какво е това ?Все пак го уча от 2 месеца все пак...благодаря предварително...някои да е ходил да е вадил някакав документ за език?
От това, което чета тук във форума има случаи, в които искат да се държи изпит към "Алианз Франсе" за доказване нивото на владеене на езика. Също така на някой от хората искат изпит "TCF" ( http://tcf.didierfle.com/exercices). Аз също чакам отговор от Виена и се притеснявам, че е възможно и от нас да поискат да доказваме език. Ако искаш пусни тук какво са ти написали(в писмото, което си получил). Със сигурност някой ще ти го преведе точно и ще знаеш какво да правиш. Предполагам, че ако не им изпратиш до 90 дни това което ти искат няма да те допуснат до интервю. Пусни търсачката ще намериш много теми по този проблем!
Пожелава ти успех!
Пожелава ти успех!
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Първо, не ги интересува докъде си стигнал с езика, а ти казват кое ниво трябва да стигнеш или докажеш за да събереш минималния брой точки за селекция. Щото явно засега не ти стигат точките. Но обнадеждаващото е, че не ти стигат за малко. Затова са си направили и труда да ти пишат. Ако не ти стигаха за много, щеше директен отказ да получиш.
И второ, обясняват ти къде можеш да се явиш и на какъв тест за да докажеш владеенето на езика на въпросното ниво.
И второ, обясняват ти къде можеш да се явиш и на какъв тест за да докажеш владеенето на езика на въпросното ниво.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Blagodarq
След като ми го преведе учителката ште пиша за какво е ставало дума.....но все пак го уча от 2 месеца...има телефони оставени....ште звана...засега мерсажжжж:)
...
Писмото е за тест в София за да разберат за нивото ми на знаниа...уверявам ви не е голямо:).....
Institut francais de Sofia
2,rue Diakon Ignatii,B.P.673,
1000 SOFIA,Bulgarie
tel:+359 2 /937 79 22
Fax:+359 2 /980 94 987
site internet: http://www.institutfrance.bg/
Cours de Langue
rue Christo Beltchev,
1000SOFIA
Tel:+359 2 /981 19 20, 36
Това е и адреса на които трябва да се даржи изпита....успехи на които му изпратат такова писмо!
Имам адресите и за Варна,Бургас и Пловдив...които се интересува...да ми пише тука...или на имеила ми.....koibe@abv.bg
Institut francais de Sofia
2,rue Diakon Ignatii,B.P.673,
1000 SOFIA,Bulgarie
tel:+359 2 /937 79 22
Fax:+359 2 /980 94 987
site internet: http://www.institutfrance.bg/
Cours de Langue
rue Christo Beltchev,
1000SOFIA
Tel:+359 2 /981 19 20, 36
Това е и адреса на които трябва да се даржи изпита....успехи на които му изпратат такова писмо!
Имам адресите и за Варна,Бургас и Пловдив...които се интересува...да ми пише тука...или на имеила ми.....koibe@abv.bg
-
...
Със всички които сам контактувал са ми казвали че процедурата трае поне година.Аз писах за устно 8,за писмено 3...което за една година е напално постижимо...но ме изненадаха много скоро...аз го уча от едва 2 месеца....тука ште напиша телефоните в всеки град в които са ми писали че се даржат тестове...които има такова писмо за проверка на нивото да се обади....
София
тел:02/981 19 20
02/981 19 36
Пловдив
тел:032/63 13 42
032/63 13 43
Варна
тел:052/63 13 25
052/60 35 53
Бургас
тел:056/81 46 19
gsm:0888 666 020
касмет на всички които са получили и ште се явяват.....
София
тел:02/981 19 20
02/981 19 36
Пловдив
тел:032/63 13 42
032/63 13 43
Варна
тел:052/63 13 25
052/60 35 53
Бургас
тел:056/81 46 19
gsm:0888 666 020
касмет на всички които са получили и ште се явяват.....
Ако си го написал 8/3 очевидно си предизвикал сам желанието им за доказване на нивото с документи, защото в процедурата никъде не се споменава за "устно и писмено", а за разбиране и изразяване, т.е. слушане и говорене. Една разлика м/у двете от цели 5 точки не им се е видяла нормална. Обикновено се пише една точка разлика - т.е. разбираш малко повече от колкото можеш да говориш, но чак пък 5 не върви.
-
- Обратна връзка:
Извинявай ако излиза че ти подценявам способностите, ама щом си почнал да го учиш преди два месеца с ниво 8 си си вкарал голям автогол. Разбиране/изразяване - 4/2 звучи по-постижимо като нива (естествено те не знаят кога си почнал да изучаваш френски, но и не ги интересува, на интервюто ще е определящ резултата от ученето).
Успех!
Успех!
Кое си требе, оно си сака!
...
Аз за форума тук разбрах малко късничко...можело е да попитам много неща.Така ме посаветва жената дето ми преподава....тя е писала и на други и обещанията за нива ги е изпалнявала....все пак ако си темерут ..ясно,но ако по натиснеш малко се получава.Писала е на хора дето вече са там им е помогнала.....надявам се и на мен.Пак и каквото и да стане връщане няма...ако не Канада другаде но не и тука....
Хората направо ме изумяват със
прекалено самочувствие без покритие.7 години френски официално, реално знам повече, но писах първите точки на средно ниво - мисля 6 и въпреки че бях един от най -сигурните кандидати по останалите показатели, повече от час
ме пържи на бавен огън и отначало до последно ми се повтаряше- че не знам френски
не съм давала пари на Алианс Франсез, въпреки дипломите.Късно разбрах за форума. Трябваше пък аз да му кажа да си оправи много жестокия акцент, че това френски ли е
Гледах го като изстребител
а той мен - като извънземна -е такъв гаден ден не пожелавам на никой. Предпочитам да ме бяха късали! Направо се чувствам и до днес толкова ольоскано че ми се повръща
. как ще ходя там- не знам. Де що мотивация имах - изпари се. много е гадно - да тръгнеш с надежди , да те смажат , а накрая обиждайки те, да ти дадат боклукчивия документ.Надявам се и има данни, че няма да дойде вече, но за мен е късно...Сега правя планове как да изтрая 3 години , да спестя парички и накъде да замина след това- но ще е прекалено късно....но така е велик консейе интервюира, факт. а тези без знания са пускани лесно, много гнусна работа и нечестна....

Верно, щом на интервюиращия акцента толкова те дразни, как ще живееш там цели 3 години?!??! Ужас и безумие! И още по-замаяни хора ще срещнеш с още по-гаден акцент. И не стига дето френски не могат да говорят, ами говорят и английски с нечовешки акцент. А за акцента на всичките араби, китайци и шриланкийци като се сетя направо настръхвам! Ад.
Явно си наистина както ника ти.Проблемат не беше в акцента а в заяждането и в личното отношение[/b]. Явно теб те дразни акцента така че смотан недей да ходиш там. Без проблеми съм преподавала в университета на английски език на американци от арабски и индийски произход, французи,индийци и др., които приказват английски с безобразен акцент,а някои дори не го и знаят, и повярвай ми, е много приятно с тях. Имах интуитивно усещане да отлагам интервюто и съжалявам, че не бях по Лорендьо, бях много подготвена.Просто Цор е велик и може да си го позволи да се държи както си иска, с когото поиска.
Явно е, че съм като ника си - аз си го избрах 
Не е явно мен какво ме дразни.
Благодаря за безплатните съвети къде да ходя, ето един в замяна: гладай смело напред и не го мисли повече интервюто, нали е минало и целта е постигната...тепърва колко народ ще ти се изживява като велик и неотразим отвъд океана, ако всеки път го изживяваш толкова лично, само ти ще страдаш.
Хайде със здраве!

Не е явно мен какво ме дразни.
Благодаря за безплатните съвети къде да ходя, ето един в замяна: гладай смело напред и не го мисли повече интервюто, нали е минало и целта е постигната...тепърва колко народ ще ти се изживява като велик и неотразим отвъд океана, ако всеки път го изживяваш толкова лично, само ти ще страдаш.
Хайде със здраве!
Не исках да те обидя, явно ми стана неприятно и отговорих в същия дух. Никой не се изживява, просто някои са, но късно го разбираш. Не съм дала да ме мачкат докрай, дори напротив. Не се изживявам като жертва, но е много гадно да гледаш страхотен млад човек, който изглежда позитивен и във форума пише много хубави и верни неща, а при мен имаше и лоши. А първото впечатление е най-важно.Не не вярвам във щастието, но ти пожелавам да ти се връща всичко хубаво многократно.Сега аз очаквам това с което съм стартирала. Нищо добро.Все едно да ти предложат любимото ядене и като започнеш да ядеш да се окаже пълно с плесен.