Детска градина в Монреал

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
heat

Мнение от heat »

IRA написа:... Ìåí åäèñòâåíî ìå ïðåòåñíÿâà äà íå ãè õðàíÿò ñ ÷èïñ...
Èðà, :lol: , äåöàòà â ãðàäèíèòå ÿäàò è ÷èïñ, è ñíÿã, è ïðúñò, è ïÿñúê. Êîëêîòî è òúæíî äà å òîâà. Òóê ìó êàçâàò - óêðåïâàíå íà èìóííàòà ñèñòåìà. :'))
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Пръст и пясак да ядът. :lol: Аз съм против чипса и бонбоните, киселите също. Хлябва с чай също, това как го мразех.
Ама се отклонихме от темата, съжалявам .
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
c200

Мнение от c200 »

IRA написа: Мен едиствено ме претеснява да не ги хранят с чипс.Не знам дали човек може да си приготвя храната и да им я дава с нея да хранят детето. Държавните със сигурност няма да се съгласят.
няма страшно, има меню за седмицата закачено на стената. Ако видиш много чипс и пици, здраскваш градината и минаваш към следващата. Ако няма меню, пак задраскваш. Наш'то магаре под давление на двете градини, в които е ходило прояде зелена салата, домати, мляко, карфиол, моркови, риба и други субстанции, считани от младия организъм за чиста отрова по подразбиране :)
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

bgmontreal написа:
fe_ya написа:
bgmontreal написа:Двама човека работят и всеки е "финансово обезпечен", а реват за градини по $7.
Ами при положение, че качеството в тия детски градини е по-добро, от това на детски градини за по 20-40 долара естествено, че ще реват без значение колко са обезпечени.
Стига сте коментирали САМО част от мненията ми.

Логиката е, че ако си толкова финансово обезпечен едва ли ще си оставиш мястото за да спестиш 13 долара на ден!!
Обаче се явява някакво журналяче и украсява нещата така, че си готов да плачеш за човека поне 1 месец
нищо не си разбрал - тази история я разказвам аз, а не вестниците
това е моя колежка, на която мъжа работи в Бомбардие като счетоводител - предполагам, че добре печели, въпреки че не съм питала колко ... Жената също има прилична заплата, но твърди, че не е нужно да работи, защото мъжа й достатъчно печели. Не си ти тоя, който ще ги съди и определя къде да дават парите си. Тукашните нямат нашия манталитет и мислят за други работи. Могат да имат да изплащат заеми за учене, къщи, коли, да имат планове за екскурзии и т.н.

Живеят в Ст. Жули (място, където са се установили много млади семейства и има бум в раждаемостта) и не са намерили не само градина за 7 долара, ами каква да е - частна, държавна, субсидирана, за да продължи жената да работи, тъй като обича работата си и държи на нея. Според нейната гледна точка не е подобаващо да се тръгва в 7 часа от къщи и да пътува 20-30 км. в едната посока, за да имат децата й градина и същата операция след 5 часа вечер. Хората имат друг стандарт на живот и мислене. Така или иначе, началството й даде една година "сабатик" докато си намери градина за двете деца :shock:
Аватар
Bubi

Мнение от Bubi »

heat написа:
IRA написа:... Мен едиствено ме претеснява да не ги хранят с чипс...
Ира, :lol: , децата в градините ядат и чипс, и сняг, и пръст, и пясък. Колкото и тъжно да е това. Тук му казват - укрепване на имунната система. :')

Е, в нашата градина определено не ядат, менюто им е малко по-различно. И не само не ядат в градината, ами престанаха и в къщи да ядат, защото в градината им бяха обяснили, че това не е здравословно. :wink:
mikemastercorp
Обратна връзка:

Мнение от mikemastercorp »

Има и квартали, в които в рамките на 3 месеца можеш да смениш 3 градини. В същото време да ти се обадят от 4-та и ти да откажеш. Има и градини, където имат строга хигиена, дисциплина и възпътание. В такива, в които до обед се ядат само плодове. На обед задължително салата преди основното. Мляко и сокове между храненията. Разни кексчета и десертчета за следобедна закуска. Никакви чипсове и подобни " боклуци ". Но всичко беше свързано с обикаляне на 25 градини в квартала.
Може да е било и въпрос на късмет. За подкупи за пръв път чувам, а и не ми се е случвало.
Az znam che ti znaesh che az znam :)
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

То че някои са предложили подкуп не е учудващо. Все пак всеки си идва с манталитета, изграден в родната му страна.
Въпросът е дали е бил приет въпросният подкуп и въобще каква е била реакцията на съответните длъжностни лица.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
survivor

Мнение от survivor »

bgmontreal написа:
fe_ya написа:
bgmontreal написа:Двама човека работят и всеки е "финансово обезпечен", а реват за градини по $7.
Ами при положение, че качеството в тия детски градини е по-добро, от това на детски градини за по 20-40 долара естествено, че ще реват без значение колко са обезпечени.
Стига сте коментирали САМО част от мненията ми.

Логиката е, че ако си толкова финансово обезпечен едва ли ще си оставиш мястото за да спестиш 13 долара на ден!!
Обаче се явява някакво журналяче и украсява нещата така, че си готов да плачеш за човека поне 1 месец
Добре де, не стана ли ясно че недостигът е не само на градини по 7 долара на ден? Майчинството е около година, а местата за под годинка и половина са изключително ограничени. Прегледах за всички градини в нашия и съседните квартали, без значение частни, държавни, цена и т. н. според това колко места имат и за деца до годинка и половина - скръб ви казвам, скръб.
Между другото и на мен идеята за градина в семейна среда не ми харесва. Там са деца от различни възрасти и не може да се предложи образователна програма. За съвсем малки е ок, но пък като поотраснат трябва да ги местиш, което е травма за детето.
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

Откъде пък стана ясно, че има недостиг на градини? От вестника или от мненията на Кримон? Странен извод!
В различните чсти на Монреал е различно, да не говорим за Южния бряг.
Аватар
Maria

Мнение от Maria »

krimon написа:Живеят в Ст. Жули (място, където са се установили много млади семейства и има бум в раждаемостта) и не са намерили не само градина за 7 долара, ами каква да е - частна, държавна, субсидирана, за да продължи жената да работи, тъй като обича работата си и държи на нея. Според нейната гледна точка не е подобаващо да се тръгва в 7 часа от къщи и да пътува 20-30 км. в едната посока, за да имат децата й градина и същата операция след 5 часа вечер. Хората имат друг стандарт на живот и мислене. Така или иначе, началството й даде една година "сабатик" докато си намери градина за двете деца :shock:
Баш пък за Ст.Жули...тая нещо е вързала шефа... :wink:
Ми не знам защо, ама в Ст.Жули много по-бързо намерих градина отколкото в Монреал (преди 4 години). На всичкото отгоре в Ст.Жули положението беше много висящо и спешно, защото ми трябваше детска градина само за 2 месеца и то от днес за утре - докато тръгне малката на матернел. Още при първото позвъняване ми казаха, че могат да го вземат детето. В Ст.Жули има не една и две детски градини...доста са, да не говорим и колко семейни се отвориха напоследък.
Малко им е манталитет на тукашните разгевезени майки да си стоят вкъщи при положение, че мъжа им носи...и да се оправдават с врели-некипели, както и да мърморят безспир.
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

И аз това казвам - не й се бачка на жената - нейно право си е, така си е решила. Ама от това да се вадят изводи как няма градини и как искат подкупи - е това е нелепо и смешно.
Е, ти Марче, си намерила, ама кой знае, сигурно някоя непрестижна градина, по-смотаничка такава. Не като градините за позицията на въпросната жена, ехей 20 човека се явили за мястото й - това се казва то позиция. :D Хората в Бомбардие работят - не можеш да се мериш със средата на Кримон.
survivor

Мнение от survivor »

Кримон спомена че на жената й е свършило майчинството, което означава че търси детска градина за дете под година и половина, не за два месеца преди метернел. Има огромна разлика.
Аватар
Maria

Мнение от Maria »

survivor написа:Кримон спомена че на жената й е свършило майчинството, което означава че търси детска градина за дете под година и половина, не за два месеца преди метернел. Има огромна разлика.
А Мария казва, че специално в Ст. Жули детски градини и възможности за гледане на дете/деца има. Във всяко антре, на всеки магазин, както и в местния вестник има непекъснато обяви за места в детските градини за деца на различна възраст. Поне за града, в който живея мога да говоря с факти! Друг е въпроса, както споменах в предишния си постинг, че на много майки просто не им се работи, но всеки си има правото да прави каквото иска, нали? И не на последно място - когато човек има желание, възможности се намират...В конкретния случай - ами като толкова й се работи на тази жена, да си вземе гледачка докато се отвори място в тези така недостъпни детски градини. Не вярвам да не може да си го позволи с мъж в Бомбардие (още повече, че не са малко детегледачките, които издават на всичкото отгоре бележки за данъците, а и тарифата е 4-5$ на час). Аз и без да съм счетоводителка в Бомбардие, като ми се налага се обаждам на гледачката. Айде холан!
Аватар
Maria

Мнение от Maria »

survivor написа:Кримон спомена че на жената й е свършило майчинството, което означава че търси детска градина за дете под година и половина, не за два месеца преди метернел. Има огромна разлика.
И не мога да разбера защо се опитваш да говориш за населено място, което едва ли познаваш? Аз нямам нищо против какво е казала кримон, а изказвам мнение за една доста широко разпространена практика...
heat

Мнение от heat »

Maria написа:... ñïåöèàëíî â Ñò. Æóëè äåòñêè ãðàäèíè è âúçìîæíîñòè çà ãëåäàíå íà äåòå/äåöà èìà...
Íà ñåëî âèíàãè èìà ìåñòà, íî â ãðàäà å äðóãî. :wink:
Заключено